icon

Skúsenosti so Vojtovou metódou pre predčasne narodené deti

2. apr 2025

Rposim vás aké máte skúsenosti keď sa vám detičky narodili 36tyzdni a lekár vás odporučil na rehablitacie a ukázali vám vojtovu metódu?

deti95060810
2. apr 2025

napíš čo konkrétne potrebuješ vediet... cvičili sme vojtovku.

ivangeline
3. apr 2025

Skôr prečo odporučil. Môj sa narodil v 34. Mal hypotomiu. Ozaj bol ospalejší, pokojnejší.. nehybnejsi… prvé mesiace som cvičila.

lilli110
3. apr 2025

Môj sa síce narodil v 40tt, ale mal operovane brusko par dni po porode. Cca mesiac v inkubatore, nemohli ho polohovat na brusko koli operacii a iným komplikaciam, čiže ako mesačný vobec nedrzal/nedvihal hlavku. Obvodna mu "dala cas" cca 2-3 tyzdne pi prepusteni, aby to dobehol. Nemenilo sa to, tak smer fyzio a Vojtovka. Dobehol to velmi rychlo vďaka cvikom. Potom už bol len pozorovany pri určitých vyvojovych milnikoch. Cviky mal postupne zamerané hlavne na spevnenie brušného svalstva, keďže bolo narušené rezom. A silne brusko a pevný chrbatik su základom pri pohybovom vývoji.

2ivana5
3. apr 2025

@lilli110 akoby ste o nás písali, tiež sme boli po operácii bruska keď mal 5 dni … už chodí akurat že jemu stále ostala diastaza

lilli110
3. apr 2025

@2ivana5 juuj tak ste si tiež svoje odzili 🙏🥺 my mame o par dni rok, chodí zatial popri nabytku a za jednu ruku. Takže sa z toho teším. Keď bude sam chodit, mame sa prísť ukázať k fyzio. Skontroluje ho, či nemá nejaké nespravne navyky, poloche nozky.... Diastaza to je uz nic po tom vsetkom co mate za sebou 🙏

2ivana5
3. apr 2025

@lilli110 tak to super to skôr začnete asi chodiť 🙂 náš začal v 14 mesiacoch ale veľmi sa tešíme, lebo stále mi to príde relatívne ešte skoro na to čím si prešiel a ako sme museli veľa cvicit .. nás z fyzio vyradili keď začal štvornožkovať 🙂

lilli110
3. apr 2025

@2ivana5 vies co, to neviem ci skôr 😅 je taky neistý a opatrný. Ale som stastna a vdacna, ze sme sa sem dopracovali. A chodime uz do jasliciek 😁 tak ste to super zvladli, tesim sa. V 14 mes.je uplne tak akurát 🌞

jamidea
3. apr 2025

My sme cvicili a mali sme super pani. Pomohla, hoci mali sme len maly problem.