Skúsenosti so Vojtovou metódou pre predčasne narodené deti
Rposim vás aké máte skúsenosti keď sa vám detičky narodili 36tyzdni a lekár vás odporučil na rehablitacie a ukázali vám vojtovu metódu?
Skôr prečo odporučil. Môj sa narodil v 34. Mal hypotomiu. Ozaj bol ospalejší, pokojnejší.. nehybnejsi… prvé mesiace som cvičila.
Môj sa síce narodil v 40tt, ale mal operovane brusko par dni po porode. Cca mesiac v inkubatore, nemohli ho polohovat na brusko koli operacii a iným komplikaciam, čiže ako mesačný vobec nedrzal/nedvihal hlavku. Obvodna mu "dala cas" cca 2-3 tyzdne pi prepusteni, aby to dobehol. Nemenilo sa to, tak smer fyzio a Vojtovka. Dobehol to velmi rychlo vďaka cvikom. Potom už bol len pozorovany pri určitých vyvojovych milnikoch. Cviky mal postupne zamerané hlavne na spevnenie brušného svalstva, keďže bolo narušené rezom. A silne brusko a pevný chrbatik su základom pri pohybovom vývoji.
@2ivana5 juuj tak ste si tiež svoje odzili 🙏🥺 my mame o par dni rok, chodí zatial popri nabytku a za jednu ruku. Takže sa z toho teším. Keď bude sam chodit, mame sa prísť ukázať k fyzio. Skontroluje ho, či nemá nejaké nespravne navyky, poloche nozky.... Diastaza to je uz nic po tom vsetkom co mate za sebou 🙏
My sme cvicili a mali sme super pani. Pomohla, hoci mali sme len maly problem.

napíš čo konkrétne potrebuješ vediet... cvičili sme vojtovku.