Skúsenosti so zníženou osmolalitou moču
Zdravim. Ma niekto skusenost so znizenou osmolalitou moca ? Moj syn ma opakovane stale velmi nizku osmolalitu.
Oprava* zvysenu echogenitu.
znizena osmolalita mocu bez akychkolvek inych priznakov alebo parametrov neznamena nic. Mozno vela pije.
Osmolalita mocu klesa prirodzene ked clovek pije viac vody. Hodnotit sa da len v kontexte s inymi oblickovymi parametrami. Oblicky synovi zrejme len skontrolovali, lebo po porode este neboli dost zabehnute tak trochu svietili (spravne by sa malo vysetrovat az ked je babatko dobre hydratovane, ale kazdy sa ponahla domov, tak co uz..) nejedna sa o ochorenie len o skrining, vase dieta nie je "nefrologicky pacient"
@zenazaba
@elenalr prave ze on pije pomerne malo. Je kojeny a popri tom vypije za cely den mozno 150ml caju, ma 14 mesiacov takze zje uz takmer vsetko, ale podla plienok si nemyslim,ze vela pije skor naopak. Okrem tej znizenej osmolality okolo 80 , ma aj parathormon nizky a vapnik mierne zvyseny...caka nas endokrinologicke vysetrenie tak sa velmi bojim co z toho bude :(. Co sa usg tyka, tak hyperechogenita parenchymu bola opakovane aj na kontrolnom usg v 3 mes potom na pol roka a neskor to uz bolo ok, tak fufam ze tak uz aj ostane.
a co ti na tu osmolalitu povedal nefrolog? ved on sa musi vyjadrit, ci maju oblicky normalnu koncetracnu schopnost...

a preco mu ten moc vysetruju?