Skúsenosti so zrýchleným dýchaním bábätka po covide
Ahojte, syn sa narodil a mal hneď zápal pľúc. Museli ho prevážať do Trnavy na novorodenecku jisku bol v inkubatore s dostával kyslík, strávili sme 11 dni v nemocnici a keď nás pustili ako mesačný dostal covid. Momentálne ma 7,5 týždňa a dýchanie ma stále mierne zrychlene a naznačené mierne vťahovanie dolného medzirebria, saturacia meraná stále doma a tam sa hýbeme 97-100%. Čakáme na pľúcne vyšetrenie ale ideme aj v decembri
Chcem sa spýtať či máte niekto podobnú skúsenosť. Ďakujem
Treba pisat konkretne, co je zo zrychlene? Kolko dychov za minutu? Je to strasna naloz na pluca za par tyzdnov toto vsetko prekonat, urcite to chce minimalne tak dlhy cas na regeneraciu. Pokial je saturacia v poriadku- co je, tak nie je velmi co riesit, v klude pockaj na vysetrenia, tam vam povedia viac a presnejsie.
@anavixy keď sme boli na rizikovej poradni mu bolo napočítame 70 až 80 za minútu ale bol rozrušený, po jedle a v pohybe, potom keď sa ako tak upokojil ich bolo okolo 55 za minútu. Doma ma v pokoji okolo 35 až 45. On inak pekne papá, priberá aj prosperuje len s týmto sa ešte trápime no.
Bol asi 4 dni na kyslíku kedy mal hadičky v nose a asi 3 až 4 dni bol kyslík púšťaný do inkubátora keďže mu padali saturácie. Momentálne ta saturácie je maximálne v poriadku len to zrýchlene dýchanie a naznačené vťahovanie dolného medzirebria.
Narodil sa deň po termíne
@anonym_2cae07 je asi 3 týždne po covide ten mal ako mesačný a teda predtým ten zápal pľúc a pobyt na jiske, ono v podstate to má ad toho zápalu pľúc len pedi je názoru že ten covid tomu nepomohol a už aj mohol byt v poriadku ale keďže muž priniesol ten covid tak to môže byt aj z toho a môže to trvať dlhšie až sa dá úplne dokopy, preto chce aj to kontrolné vyšetrenie na plucnom tam ideme v decembri. Je sledovaný aj na kardiologii ale tam problém nebol.
Keď nás púšťali po zapale pľúc z nemocnice tak lekár sám povedal že nato v akom stave bol sa bude z toho dostavať dlhšie. Teda lekár povedal že nato aký bol dogabaný z toho vyšiel ešte dobre nakoľko ten zápal pľúc bol rozsiahly. A verím tomu že ani ten covid jeho zotaveniu nepomohol. Ja sama si to spájam s tým že proste to potrebuje ešte čas len ma to stresuje niekedy
@anonym_2cae07 to je vlastne národný ústav srdcovo cievnych ochorení áno ?
Tam komunikujeme s kardiológom ktorý videl aj papiere od kardiológa ktorý bol k nemu privolaný do Trnavy, on vlastne nemá v srdiečku ešte niečo uzatvorené ale to je vraj u deti normálne a uzatvára sa to do 1,5 roka preto je sledovaný ešte tam. V nemocnici keď bol na jiske mu robili každý druhý deň sono pľúc kde vlastne videli ten zápal, ktorý sa síce stále zlepšoval ale bol tam no. Aj keď nás púšťali tak doma sa ešte niekedy stalo že tie saturácie mal 89-92 na pár sekúnd ale hneď išli hore, teraz už sa drzi stále na tých 97-100.
Áno to dávame veľký pozor, nechodím s ním nikam aj staršiu dcéru mám doma a áno žiadne návštevy nič
@anonym_2cae07 môžem sa spýtať či máš s tým konkrétne nejakú skúsenosť alebo si zdraviznik keď o tom toľko vieš ? 😊
@anonym_2cae07 môžem sa spýtať či máš s tým konkrétne nejakú skúsenosť alebo si zdraviznik keď o tom toľko vieš ? 😊
@anonym_autor áno som zdravotníčka.
@anonym_autor áno som zdravotníčka.
@anonym_2cae07 ďakujem teda za tvoje odpovede 😊 ono nás keď púšťali z jisky tak povedali že netra žiadne sledovanie na plucnom ale nakoľko tam bol ten covid tak naša pedi sa rozhodla že bude lepšie ak to bude sledované a poslala nás ona
@anonym_2cae07 to je vlastne národný ústav srdcovo cievnych ochorení áno ?
Tam komunikujeme s kardiológom ktorý videl aj papiere od kardiológa ktorý bol k nemu privolaný do Trnavy, on vlastne nemá v srdiečku ešte niečo uzatvorené ale to je vraj u deti normálne a uzatvára sa to do 1,5 roka preto je sledovaný ešte tam. V nemocnici keď bol na jiske mu robili každý druhý deň sono pľúc kde vlastne videli ten zápal, ktorý sa síce stále zlepšoval ale bol tam no. Aj keď nás púšťali tak doma sa ešte niekedy stalo že tie saturácie mal 89-92 na pár sekúnd ale hneď išli hore, teraz už sa drzi stále na tých 97-100.
Áno to dávame veľký pozor, nechodím s ním nikam aj staršiu dcéru mám doma a áno žiadne návštevy nič
@anonym_autor to neuzatvorenie na cipe chlopne mal nas syn, je oki, ma 5 rokov a vzdy rocne robia sono srdiecka. Pre istotu. Ale uz to ma dobre.
@anonym_autor to neuzatvorenie na cipe chlopne mal nas syn, je oki, ma 5 rokov a vzdy rocne robia sono srdiecka. Pre istotu. Ale uz to ma dobre.
@kiki68 ďakujem za info 😊
@kiki68 mal aj nejaké ťažkosti kvôli tomu ? Mne hovorili že môže mat kvôli tomu problém pri papani a nemusí vladat piť ale našťastie to nemá
@kiki68 mal aj nejaké ťažkosti kvôli tomu ? Mne hovorili že môže mat kvôli tomu problém pri papani a nemusí vladat piť ale našťastie to nemá
@anonym_autor nemal a nema, nam to zistili ked mal cca mesiac na kontrole. Isiel rovno ku kardio na komplexne vysetrenie, neskor zase a teraz v 5 rokoch mu to pozeral tiez usg a uz je to uplne oki. Ale budu mu pravidelne robit usg pre istotu. Beha, skace, bezne dieta na jeho vek
@anonym_2cae07 áno povedali že ta infekcia je záťaž a mohla spôsobiť nejaké poškodenie srdiečka ale nič nemali len to neuzatvorenie čo je vraj teda bezne
@anonym_2cae07 ďakujem, srdiečko bolo vtedy v poriadku tak uvidíme čo povedia na kontrole, verím že bude všetko v poriadku.

Treba pisat konkretne, co je zo zrychlene? Kolko dychov za minutu? Je to strasna naloz na pluca za par tyzdnov toto vsetko prekonat, urcite to chce minimalne tak dlhy cas na regeneraciu. Pokial je saturacia v poriadku- co je, tak nie je velmi co riesit, v klude pockaj na vysetrenia, tam vam povedia viac a presnejsie.