icon

Slabinová hernia - pruh

svenka
9. feb 2012

Ahojte. Nemate niektora skusenosti s touto diagnozou?
My sme to malemu, ma 3 roky, zistili asi len pred mesiacom, aj ked je to vraj vrodene. Lekari nam odporucaju operovat, resp. jeden chirurg odporuca operovat hned, ze naco cakat, ked operaciu bude musiet aj tak skor ci neskor podstupit... Druhy chirurg nam povedal, ze je to na nas, ale ze nech kludne aspon par mesiacov pockame, aspon maly podrastie a lepsie znesie celkovu narkozu... Ze to zatial staci pozorovat.
Dakujem za vsetky nazory a skusenosti 🙂

julma
25. nov 2013

@lalus dakujem veľmi pekne.

anilla30
15. mar 2014

Ahojte🙂 Prave sme sa vratili z operacie..vsetko dopadlo skvele🙂 Syncek ma 4 mesiace a sme z PP. Zistili sme mu to v 2. mesiaci a v nemocnici nam povedali, ze treba cakat do jedneho roka. Potom som sa vsak rozpravala so skvelim anesteziologom p. Stankovicom, ktory uz roky uspava babatka a ten ma poslal do Dolneho Smokovca(Srobarov ustav) kde to robia ako na beziacom pase🙂 Operuje tam p. Docent Murgas, ktory bol absolutne skvely..Cely kolektiv bol neuveritelne ustretovy a operacia trvala asi 20 min. Maly uz v ten isty den fungoval ako normalne a spal lepsie ako doma..Odporucam!! I ked nam dlho trvalo sa rozhodnut, ci operovat hned, nelutujem!!
Janka

mrazka76
2. máj 2014

@lalus Ahoj, môžem sa ťa opýtať, v akom meste ste boli na tej jednodňovej klinike? Ďakujem pekne za odpoveď 🙂

ivkajulianka
18. máj 2014

ahojte moja mala mala ma tri roki a ties som jej zistila ked som ju okupala tak ta rozplakala lebo nechcela ist z vodi von vidulo sa jej ako veksie vajce na pravej strane moj detski doktor ties povedal ze to nemusi bit na operaciu viete ona je taka chuducka ze ja ju lutujem dat na operaciu ties neviem co mam robit a neviem ci ju v michalovciach operuju take deti ja mam este mensieho chlapceka rocneho akojim takze budem mat problem ked as do kosic prosim poradte mi

ivkajulianka
18. máj 2014

neviete ci operuju deti 3 rocne v michalovciach

nasta55
18. máj 2014

@svenka moj syn mal 2krat na tom istom mieste, ked nemal ani rok, vsetko znasal dobre a na druhy den bol doma teraz je uz skolak a vsetko je ok 🙂 ono to je tak, ze ty podisujes ako rodic ci postupi operaciu, len sa treba poradit s dobrym chirurgom ci odporuca zakrok, alebo este treba pockat ci sa to vstrebe.

svenka
autor
19. máj 2014

@nasta55 ahoj, reagujes na stary prispevok, operaciu mame uz davno za sebou... 😉 ale som rada, ze je u vas vsetko v poriadku 🙂

amali
22. okt 2014

Ahoj. Potrebujem poradiť kde dať operovať herniu V Košiciach?

miskacabalova
9. máj 2015

@anilla30 ahoj ja by som len chcela radu....prosim ta ked vam zistili herniu plakaval malicky ze ho bolieva brusko???nasmu to zistili ale nema nic vydute lebo sa to samo akosi usporiadalo ale stale sa stazuje na bolest...

majolenka123
22. jún 2015

@amali Ahoj chcem sa opýtať, boli ste operovaný v ke? Ako to dopadlo? Nás to čaká teraz a mám strach...

amali
22. jún 2015

@majolenka123 Ahoj, všetko dopadlo výborne, strava je o ničom ale dá sa.

majolenka123
22. jún 2015

@amali Ahoj, prepáč, že ťa zase otravujem, ale nemohla by si mi to popísať detailne? Od prijatia do nemocnice, cez vyšetrenia, izbu, stravovanie malého, operáciu až po samotné prepustenie? Kto Vás operoval? Aké sestričky? A lekári?Ak by bol problém s menovaním, môžeš aj na IP? Ďakujem si zlatá...

amali
1. júl 2015

Ahojky, prepac že az teraz ale skor to neslo. Prijatie bolo rýchle, izba super aspoň moja s toaletou a sprchou, malasom síce problem s postielkou kedze ju nemali tak musel malý spat so mnou na posteli. Strava je o ničom, pre deti úplne bez chuti a pre mna.....no sestrička ma hned upozornila ze ta strava nie je dobra za tie peniaze co by som zaplatila tak som sa stravovala bufetovo. Ráno v den operácie sme boli v poradí tretí, napichli malému žilu dali infuziu a cakali sme. Operácia prebehla rýchlo z hruba po hodine a hodine a pol mi ho priviezli na izbu. spinkal ešte asi hodinu a potom sme fungovali ako keby sa nič nedialo. ŕáno nás pustili domov. ale každé dieťa je iné. sestričky sú zlaté a aj lekári. Prepac za chyby. 😉

amali
1. júl 2015

@majolenka123 Ahojky, prepac že az teraz ale skor to neslo. Prijatie bolo rýchle, izba super aspoň moja s toaletou a sprchou, malasom síce problem s postielkou kedze ju nemali tak musel malý spat so mnou na posteli. Strava je o ničom, pre deti úplne bez chuti a pre mna.....no sestrička ma hned upozornila ze ta strava nie je dobra za tie peniaze co by som zaplatila tak som sa stravovala bufetovo. Ráno v den operácie sme boli v poradí tretí, napichli malému žilu dali infuziu a cakali sme. Operácia prebehla rýchlo z hruba po hodine a hodine a pol mi ho priviezli na izbu. spinkal ešte asi hodinu a potom sme fungovali ako keby sa nič nedialo. ŕáno nás pustili domov. ale každé dieťa je iné. sestričky sú zlaté a aj lekári. Prepac za chyby. 😉

kats
1. júl 2015

Ahoj, nášmu malému sa odrazu objavila slabinova hernia v 1 a trištvrte roku - presne minuly rok v lete - tiež to mal od narodenia ale nevedeli sme o tom.. Mali sme len pozorovať a všímať si ci nemá aj na druhej strane. No do novembra sa mu to veľmi zväčšilo - vyselo mu to viac ako guľky aj niekoľko krát za den, šlo to naštastie vždy zatlačiť ale tie nervy ... Vybavili sme radšej operáciu - bolo to rýchle - rano o šiestej sme prišli nalačno o 9 tej ho operovali a na druhý den o deviatej sme boli doma. - teraz ani jazvu nevidno. Doktor bol sám prekvapený ze taký maly človek mal taký veľký ten herniovy vak - cez 5 cm 😝

majolenka123
2. júl 2015

@amali Ďakujem za odpoveď, mám strach, ako mi vydrží nejesť 6 hodín a ako ho udržím aby veľmi neplakal...Ty si s tým nemala problém? Keď nás prijmú jeden deň, zrejme v noci bude jesť okolo pol druhej a potom už nie? Tvoj plakal veľmi?

majolenka123
2. júl 2015

@kats A Vy ste kde boli operovaní? Tiež v Košiciach? A ako si zvládla udržať ho bez jedla?

amali
2. júl 2015

@majolenka123 samozrejme že plakal, ale na počudovanie menej ako som si myslela. Áno, papali sme okolo pol druhej.

majolenka123
2. júl 2015

@amali ešte raz Ti ďakujem za odpoveď, trochu ma to ukľudnilo....

majolenka123
2. júl 2015

@anilla30 Janka prosím ťa a niečo ste aj platili v tom Šrobárovom ústave? Alebo Vám výkon preplatila poisťovňa?

maruska.s
2. júl 2015

@svenka ahoj, my sme boli na operacii slabinoveho pruhu pred zhruba mesiacom, v martine, maly bude mat buduci tyzden 4roky. Znasal to vcelku dobre, po narkoze bol trosku uplakany, jemu ale uvolnovali aj predkozku, to bol najvacsi problem...keby nie toho, tak myslim, ze uplne v pohode. Hned ten den, ako ho operovali nas pustili aj domov, trosku mal vecer teplotu, druhy den uz bolo lepsie, moc nechodil, tak si oddychoval, treti uz akoby sa nic nedialo. 🙂

svenka
autor
2. júl 2015

@maruska.s ahoj, to je sprava spred troch rokov, uz to mame davno za sebou... 😉

maruska.s
2. júl 2015

@svenka tak super, prepac, nevsimla som si datum 🙂 a ako? V pohode?

svenka
autor
2. júl 2015

@maruska.s no jasne, uz je to davno za nami, takze vsetko zle je uz zabudnute... 🙂

kats
3. júl 2015

@majolenka123 My sme bolo v BA, udržať bez jedla sa dalo - len zabávať a zabávať a sľubovať ze uz za chvíľu bude papo.... Po narkoze rev kým mu nedali preč infúziu ..potom ako by nic nebolo ...hneď behal

majolenka123
4. júl 2015

@kats vďaka za odpoveď

anilla30
15. júl 2015

@majolenka123 Nie nic sme neplatili🙂

zuzkaleng
12. aug 2015

Mam malu otazku moj syncek ma 4 roky a uz 3 roky mame herniu na pupku a problemy s vypraznovanim ako dvojrocny bol na kontrole a nakolko ma selest tak ho v kosiciach odmietaju odoperovat,s dvovodu ze vraj to as take nutne nema ,a preto sa chcem spytat ci mi neviete poradit nejake ine mesto kde to robia ,dakujem za kazdu odpoved

majolenka123
12. aug 2015

@zuzkaleng ahoj, no to snáď nemyslíš vážne??? Odmietajú operovať? Nás to čaká tiež, my ale máme slabinovú, no tiež máme šelest....tak som zvedavá

majolenka123
12. aug 2015

@zuzkaleng ja som sa tu niekde dočítala, že hernie operujú aj v dolnom smokovci, v nejakom ústave, skús prelúskať fórum...