Slintanie 20 mesačného dieťaťa

alex2019
26. dec 2020

Ahojte, toto je asi taka hlupost, ale tak povedala som si, ze sa spytam, lebo by ma zaujimali skusenosti inych mamiciek. Ide o to, ze syn strasne slinta, dost casto ma z toho normalne mokre bodycko, davam mu aj take satky okolo krku (v HMku ich maju) a proste dakedy to ma cele mokre. Stale sme si tak nejak hovorili, ze asi mu idu zubky a tak, no ale teraz ma podla vsetkeho uz vsetky a slinky mu tecu aj tak 🙂 Uz boli obdobia kedy sa zdalo, ze to prestava a teraz posledne 2 tyzdne mi pride, ze je to zase take celkom intenzivne. Nemyslim si, ze by to mal byt nejaky velky problem, ale na druhej strane, nerada by som nieco zanedbala tak aj preto sa chcem tu spytat. Napriklad, ked sme chodili na take baby cvicenia (teraz pochopitelne uz nikam nechodime) tak sa mi nezdalo, ze by tam tym detom tak tiekli sliny. Este jedna vec, toto mi povedal niekto, uz neviem kto, ze to je tym, ze maly nemal cumlik (ktory naozaj nikdy nemal), ze take deti maju tento problem.. tak neviem, ale nechce sa mi tomu velmi verit.. Ake su vase skusenosti? Ak s tym aj vase deticky mali problem, kedy to preslo? Dakujem.

schokolade1988
26. dec 2020

@alex2019 zuby . Niekedy zubok vyrastie ani nevieš ako,a niekedy je to so slintanim (naše dvojky sestrine slinatuju ako dogy) ..

deedol
26. dec 2020

moj mal cumel do roka, ale nevsimla som si rozdiel v slintani, ked sme ho dali prec. tiez som nevidela rozdiel, co sa tyka rastu zubov - aj ked mu isli, nikdy velmi neslintal a urcite nemal nikdy zo slin nic mokre. zrejme je to individualne. mozno by som to spomenula pediatricke, snad nieco poradi.

zuzanaete
26. dec 2020

Mam 2 bezdudlove deti. Jeden slintal sialene a myslela som, ze to snad ani neskonci. Druhy neslintal vobec.

bibina32
26. dec 2020

@alex2019 ahoj, niektoré deti slintajú, niektoré nie. Aj ja som myslela , že zuby. Ale zuby vonku a slintal stále. Prešlo to až keď mal 2,5 roka. Tiež sme mali stále podbradník, najhoršie to bolo v zime.

janapeterjana
27. dec 2020

@alex2019 ja mám 19 mesačného, takisto veľmi slintá, ale on máva veľmi často aj pootvorenú pusu. Vyzerá to trochu zvláštne. Ako keby sa mu nedalo dýchať nosom. Lenže toto asi nie je váš prípad, že?

alex2019
autor
30. dec 2020

@janapeterjana vies co sranda, ze toto spominas, lebo toto je daco co som si ja najprv nevsimla, ale upozornila ma na to kolegyna ked sme boli spolu kocikovat ked bol este malicky, ze ake ma otovrene usta.. (ona tam videla opat nejaku svislost s tym, ze nema cumlik) a ano aj mu to myslim do istej miery ostalo, takze ma pootvorene usta a uplne vazne mu z nich niekedy az tak tecie, no fakt ze ma dakedy ked mu zabudnem tu satocku z hmka dat normalne mokre bodycko..nemyslim, ze by to vyzeralo zvlastne, ale mozno je to nieco, co si ja len az tak velmi nevsimam...v kazdom pripade nemyslim, ze by mal problem dychat nosom,hoci teraz ked tak rozmyslam, tak asi som sa na to svojho casu pediatricky pytala ale tusim povedala daco take, ze zatial by to neriesila.. ale rozmyslala som, ze ked tam pojdeme najblizsie tak sa znova spytam, kedze sa to v poslednej dobe zase zhorsilo.. ja hlavne dufam, ze mu to prejde kym pojde do skolky, lebo je to aj neprakticke ked ma mokre oblecko z toho, plus aby sa mu deti nejak nesmiali alebo take nieco..no a samozrejme nechcem ani rozmyslat ze by to bol nejaky zdravotny problem, to by samozrejme bolo ovela horsie..ale tak z toho co som tu citala dufam, ze teda snad do tych 2-2,5 roka by to aj mohlo zmiznut.. ako som spominala, mal uz obdobia, kedy to skoro uplne prestalo, len proste ma prekvapilo, ze posledne tyzdne mu tie sliny doslova tecu, tak snad to bude len nieco docasne..

janapeterjana
30. dec 2020

@alex2019 skús sa na to opýtať lekárky, budeš pokojnejšia. Ja by som ti aj napísala, ako je to u nás, ale nechcem ťa zbytočne zneisťovať, lebo tvoje a moje dieťa môžu slintať úplne z iných dôvodov 🙂 Každopádne, keby niečo, napíš.

alex2019
autor
21. jan 2021

@janapeterjana ahoj, toto bolo uz davno pisane, len zabudla som ti odpisat, ze dakujem a ak to neprejde do leta tak sa urcite ozvem, urcite to nenecham len tak..len teraz zial riesim ine zdravotne veci, plus nemala by som s nim aj tak teraz velmi ako ist k lekarovi (toto nie je uplne akutne). Ale stale dufa, ze by to nejak mohlo prejst aj same aj ked posledne tyzdne je to fakt ze dost silne. Hoci, co som si vsimla a je to take celkom zaujimave, ze vonku sa mi da, ze skoro neslinta, lebo teraz ako chodime von tak nevsimla som si, ze by mal kombinezu mokru...

janapeterjana
21. jan 2021

@alex2019 u nás zabudne zatvoriť ústa, keď ho niečo veľmi veľmi zaujme, je tým pohltený a potom mu aj slina vybehne. Tak mu to skúšam niekedy pripomínať, že ho oslovím a poviem "ústa" a sama si s tlačím pery. Ale úprimne, neviem, či to niekam vedie. Stlačí si ich, ale ťažko povedať, či chápe, že si má aj v budúcnosti dať na to pozor.