Smietka v oku v hornej časti u 3,5 ročného dieťaťa
Prosím poraďte mi. Mojej dcérke spadla pylinka do oka. Snažila som sa jej ju vytiahnuť ale ona zašla pod horné viečko až tak že som ju nevidela. Teraz sa mi budí s plačom ale nič tam nevidno. Prosím o radu.
@zuzanafanky hneď na pohotovosť aby nebolo horšie alebo nezašla hlbšie
Na YouTube jak odstrániť cizi teleso z oka.skuste to
@nighttide kam môže až zájsť? Toto sa mi nikdy nestalo😰 aj s ami zdalo že som ju vybrala ale pri jej občanom nariekani som zúfalá... Kolo 19:00 sa to stalo potom bolo dobre a kolo 22.00 s plačom prišla ci tam ešte v ocku niečo ma. Nič neviem. Je mi do plaču sama neviem či sú to jej prejavy lebo keď mala cca 2r.tak mala takéto schyzi týždeň keď jej niečo spadlo do oka ale sme to jej vytiahli.
Tak ale vidis, ci ma oko cervene, podrazdene, ci slzi alebo co...
Vyplachnut napriklad ofthalmo septonexom. Moze byt, ze uz to tam nema, ale oko je velmi podrazdene a boli ju to.
asi by som zbehla na pohotovosť pre istotu. Oko je oko...
Mne pred 3 rokmi nafúkalo prach alebo niečo iné ešte do oka, a síce som sa zbavila tej hlavnej veci, ale oko som mala také podráždené že som ho neudržala otvorené. A bolelo to ako šlak. Takže po 2 dňoch som aj tak skončila na pohotovosti - oko bolo čisté, "len" poškriabané tesne pod zreničkou. Dostala som lieky, doma by som to nebola zvládla.
@taga očko ma v poriadku na pohľad ale trochu začervenanie pod horným viečkom. Keď potrie ručičkou očko tak začne plakať.... Snáď si len spomenie na to, že tam niečo mala... Ale zajtra pre pokoj v duši a šťastie môjho života najmilovanejsieho,
pôjdeme k lekárke. Ďakujem za odpoveďe
@zuzanafanky aj som jej to okufles výplachla....
Išla by som k očnej, ak ešte stále vraví, že ju bolí. Nemusí byť nič viditeľné, ale môže mať poškriabanú rohovku (mala som, bolesť hrozná a nič nebolo vidieť)...
@zuzanafanky tak mne sa to už párkrát stalo, že som mala v oku triesku a som myslela ze si ju vyberiem ,pomáhala mi aj mamka , strašne ma to bolelo a dráždilo mi to oko, viem čo to je za bolesť, a tiež mi zašla pod horne viečko ,tak hneď na ďalší deň ráno som išla na očné a tam mi to umrtvili pomocou kvapiek a mi to hneď a bezbolestne vybrali. Druhýkrát ma z ničoho nič začalo niečo dráždiť v oku ako keby som zase mala nejakú špinku v oku , zase mi mamka pozerala do oka ci niečo tam nemám (mamka je zdravotná sestra) no a nič nenasla tak zase som isla na očné, zase mi dali kvapky do oka aby mi ho úmrtvila no a nakoniec som tam nič nemala a mi zistila ze som mala hnis v oku, dali mi kvapky a do týždňa som bola OK. Ako jasne dá sa to vyplachnut ale radšej by som šla na očné. Snáď bude v poriadku držím palce ,už nech to ma za sebou ❤

Očná pohotovosť