Soľná jaskyňa alebo zvlhčovač vzduchu pre trojročné dieťa

zuzana6860
13. júl 2022

Ahojte maminky. Syn má 3 roky a posledných par mesiacov ho v noci trápi upchaty nos aj keď soplik nemá a nebýva ani chory. Riešili sme to kvapkami do nosa, ale už to trvá dlho. Neviem ci mame suchý vzduch v izbe, preto neviem ci by bol vhodný zvlhčovač vzduchu, alebo som sa dočítala aj o Saline (soľná jaskyňa), ktorý priaznivo pôsobí na dýchanie. Viete mi prosím poradiť ak s tým máte skúsenosti co je lepšie? Ďakujem

modryyyy
13. júl 2022

Presne toto isté riešime, dcérka má 3 roky. Detsķá lekárka nám predpísala liek na alergiu, nepomohlo (vo februári). Potom sme boli 2× u rôzneho nosno-krčného doktora či nepôjde o zväčšenú mandľu. (v marci, apríli) Detská lekárka totiž chcela počuť názor dvoch lekárov. Obaja predpísali lieky na zmiernenie opuchu v nose. Kým sme užívali lieky, bolo to okej. Nakoniec sme skončili minulý mesiac u alergologičky. Ide zrejme o alergiu na stromy. Chodíme do soľnej jaskyne. Ja ako zdravá neviem posúdiť, či sa dcérke dýcha lepšie, lebo cez deň je v poriadku. Alergologička jaskyňu odporúčala. Chodíme tam radi. Na noc striekame sprej Nasofan.

modryyyy
13. júl 2022

Dcérka tiež nebýva chorá, do škôlky ešte nechodí, nos jej netečie. Tiež jej nič nevyjde keď použijeme odsávačku. Nos akoby bol opuchnutý.

modryyyy
13. júl 2022

Zvlhčovač nám nepomohol, pre nás to bola zbytočná kúpa. Ešte sme zrušili závesy, koberce v spálni..pre istotu.

nikaeli
13. júl 2022

Možno to pomôže ako placebo.. neviem.. môj drobec má 4,5, tento školský rok bol chorý každý mesiac - vždy len nos, dutiny, sopeľ, kašeľ a Pamycon na striedačku s Unifloxom. Ešte aj teraz je chorý, pre istotu schytal infekčnú mononukleózu. Do soľnej jaskyne chodíme často, doma sa kúpe v eukalyptovej soli, dávam mu rôzne bylinné sirupy, zvlhčujeme izby aj s Doterou, dávam mu kolostrum.. vyskúšala som snáď všetky 'overené' produkty typu LR, kde ma mamičky presviedčali o okamžitom účinku a prd makový. Zbytočne vyhodené peniaze. Prešli sme si alergo, aj ORL vyšetrením, vše ok. Proste si tým musí prejsť a posilniť imunitu prekonaním detských bacilov. Z uvedených má efekt asi len soľná jaskyňa.. soľ mu dosť uvoľnuje hlieny..

zuzana9393
13. júl 2022

@nikaeli sme na tom presne tak isto, u nas stale kasel, prejde mu na par dni ( vtedy mal pre istotu hnacku 🤣) , a ma ho zase. Uz sme pobehali doktorov, vyskusali sirupy, antibiotika a nic. Ozaj max 3 dni. Uz to trva od aprila. Uvidime, co bude teraz, ked nebude chodit do skolky.

nikaeli
13. júl 2022

@zuzana9393 som si hovorila v marci, že snáď už posledná choroba, v apríli, v máji - veď už je teplo, v júni som už fakt nechápala a teraz tá mononukleóza ma úplne zaskočila 😕 akurát sme zrušili budúcotýždňovú párdňovú dovolenku, snáď sa o mesiac dostaneme k moru a aspoň trochu to pomôže..