icon

Som už dlho v pôrodnici

lellla
29. máj 2021

Ahojte ..chcem sa vyrozprávať a nemám sa komu tak ma prosím neodsudzuje...
Je mi smutno lebo som sa tešila na to kedy konečne porodim a bude po všetkom a pôjdem z malinkou domou a budeme si užívať spoločné chvíle..

Samozrejme že tých bude kooopec,to si uvedomujem ale jednoducho predĺžený pobyt v nemocnici na moju psychiku nieje nič moc
Kôli odrekaniu vody si ma tu nechali od nedele a porodila som až v utorok .dcérka bola krásna a veľká 😂 4590gramov..mala s.co robiť...ale všetko bolo v poriadku a myslela som si že súper šak je bacuľka tak bude mať všetko v poriadku,no je to naopak...kôli vode dostala infekciu a musia jej dávať ATB ..je to hrozne dívať sa na malé bábätko ako je celé dopichane ruky,nohy,hlavička ...chceli jej dať kanilu podarila sa len jedna a vydržala jej len deň lebo to bolo na zlom mieste a keď sa nebola tak si ju pokazila a viac už sa jej nedalo napichnut a to skúšali po celej hlavičke..ATB dostáva svoje 2x denne plus odbery ...aj tak musela som si že však pôjde to dolu a ideme domov...no trrt makový....že až keď bude crp úplne v poriadku môžme ísť...krásne jej to ide dolu ale nie tak rýchlo ako by som ja chcela...dnes je to 4 dní čo dostáva ATB a dostali sme sa len na odpoveď že ak to pôjde takto dolu tak z dvoch ATB bude dostávať už len jedny 😭😭😭a ja že v nedeľu domov a 9no to tu vyzerá ešte na ďalších minimálne 5 dni...ja už som s toho zúfalá a chce sa mi strašne plakat....porodnica je skvelá a aj sestričky a tak ale jednoducho doma je doma a ja už neverím že sa domov dostaneme v nejakú blízku dobu😭😭je mi smutno za synom aj mužom .....a

lellla
autor
29. máj 2021

@lellla Jaj ešte som zabudla tie ktoré ste zažili podobne za aký čas ste išli domov a ako ste to zvládali prosím vás?? A teraz Duplom keď ako návštevy ani nič 😓

deti95060810
29. máj 2021

Len vydržať.... mne sa niečo podobné stalo, syn dostal nov. žltačku - 10 dní v nemocnici. Som trpela ako Jóób. Nech ťa teší aspoň to, že malinkej sa stav zlepšuje - to je to najdôležitejšie.... Držím palce

lellla
autor
29. máj 2021

@deti95060810 ďakujem pekne ..to ma teší veru že to ide pekne dolu ale aj ma mrzí keď ju vždy zoberú a vrátia zachripnutu čo toľko plače lebo ju stále pichaji 😭je to zaberajú na psychiku teda riadny

aneta129
29. máj 2021

@lellla mysli na zdravie malej, bude dobre... Neboj sa... V pondelok vás isto pustia, uvidíš.... A blahoželám k bábätku, riadny macko silný ❤️

lellla
autor
29. máj 2021

@aneta129 ďakujem pekne za povzbudenie ...♥️♥️ No veru je riadna baba ...majú tú z nej atrakciu 🙈

zornicka409
29. máj 2021

@lellla ahoj my pred 6 tyzdnami to iste mala som zlu plodovku mala dostala infekciu a atb a ostavali sme dlhsie...plakala som vzdy ked niekoho prepustali😁 bolo mi to luto uz som chcela byt doma s malou a mm...drzim palce nech to zbehne rychlo hlavne aby ste boli obe v poriadku..mala je pod dozorom lekarov a to je super...utecie to neboj nic zaraz ste domka😘😘

simsalabim
29. máj 2021

@lellla sucitim, ale nie si sama. Ja som bola 13dni - zltacka u dcery a potom sa mne rozpadlo sitie a museli to pod celkovou narkozou cistit a sit nanovo. Uz som sa citila ako inventar nemocnice. Nic ine ti neostava, iba vydrzat. A ty to vydrzis. My mamy sme silne 💪

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
29. máj 2021

@lellla rozumiem, ale predstav si, že mohlo byt niečo horšie.... Do berie atb a idete domov, čo majú povedať tie mám iný, čo im deti operujú, predcasniatka atď. Kedysi sa napr.po sekcii púšťal až na 10 den

kiki68
29. máj 2021

Ale to vydrzis, neboj . Len klud a rozvahu. Bud rada,ze mozes byt tam s dietatkom. Kamosky poslali domov z dovodu, ze nebolo miesto a corona a bla bla a proste chodili iba mlieko odovzdat a na chvilku vidiet dieta. Cize radsej takto sa tam nudit ako byt oddelena. Je to dolezite pre babatko, ze Ma tu najuzasnejsiu oporu v podobe mamicky. Robis the best job ever. Takze nelutuj ani den , co tam ste

lellla
autor
29. máj 2021

Ďakujem vám za povzbudenie....viete zistila som že najhoršie je to zvládnuť to po vizite a keď ju beru zasa napichnut ATB ..vtedy je to najhoršie vážne ..a ešte keď má príde pozrieť muž aj zo synom to je hrôza ...ale potom prídem sem a čítam tie komenty a je mi naozaj lepšie ..ďakujem to som potrebovala ♥️

vikinka007
29. máj 2021

@lellla Naozaj sa neponáhľaj, teraz tebou lomcuju aj hormóny, maličkej určite chcú len to najlepšie, výdrž aj za ňu. Doma by si k starostlivosti o malú musela ešte zvládať variť, starať sa o synčeka... Daj sa do pohody, až máš dosť mlieka a o pár dní si ju užijete celá ro.

jankalukasova
29. máj 2021

@lellla spolubyvajuca bola 12 dni... kazdy den jej vraveli:"zajtra". Tiez mala doma synceka, rovnako jej maleho brali na odbery a pod lampu. Prvych 5 dni bol na jiske... mala to tazke. Snazila som sa ju podporit, vela sme sa rozpravali. Nic nepomoze, len trpezlivost. Drzim velmi palce. Ber to tak, ze toto vsetko je riesitelne a chce to len cas. Su pripady, kedy nepomoze ani ten cas a rodicov caka miesto radosti z dietatka, kolotoc vysetreni a behani po lekaroch.

ninusa221
29. máj 2021

Moja teta predčasne porodené dvojicky ju pustili po týždňu jednu malú po mesiaci a ďalšia mala bola v inkubátore 3 mesiace.. a každy den chodila za nimi aj kojiť.. takže bud rada že len takto zatial.. a držim palčeky nak je všetko ok

lucmirka124
29. máj 2021

18 dni, naprv mala ATB, potom zltacka, do toho ja zapalena rana takze ATB. Natrafila som na 2-3 fajn sestricky ktore ked nerobili nehrozilo aby ma ku malej pustili. Za cely ten cas neprehovorila so mnou ziadna s maminiek , lebo mladucka pani doktorka na novorodencoch take haloo kolo mojej genetickej diagnozy spravila, ze kazda mamicka sa ma len stranila.chripkove bolo teda ziadne navstevy. Dcerka je zdrava to je pre mna najdolezitejsie. Kym ti nikto nezneprijemnuje pobyt v nemocnici a mozes mat malu pri sebe bud rada a sed pri malej, kukaj sa na nu, pospi pri nej.odychuj.drzte sa

zornicka409
29. máj 2021

@lellla kamoske sa narodili dvojicky v 7.mesiaci mali po 700gramov a boli v nemocnici 5 mesiacov kym boli deti schopne ist domov a to bola v nemocke 70km od bydliska sama bez navstev lebo corona...neboj to das urcite😘😘😘

saja1
29. máj 2021

Nas pustali na 15ty den. Veru som si poplakala, hlavne ked som bola na inom poschodi ako ona. Utesovala som sa tym, ze proste zdravie dcery je milion krat dolezitejsie ako moje pohodlie. Niekedy na 10ty den malej pipal monitor dychu a nevedela som ju zobudit. Tak si hovorim, vdaka bohu ze sme v nemocnici 🙏 odvtedy som sa zmierila s osudom a zvykla som si 😅 drzim palce ✊

lellla
autor
30. máj 2021

Od kedy som sa včera dozvedela ze z dvoch injekci prešli už len na jednu ATB injekciu som spokojnejšia..poprvé lebo viem že už ju toľko nedopichaju chudatko a po druhé to znamená že už len niekoľko dní a ideme domov určite pretože jej to krásne klesá...tak vydržíme ...musíme !! ♥️♥️♥️

katpox
30. máj 2021

@lellla no ja som bola v porodnici 3 tyzdne... Tiez babatko vypadalo vvporiadku, potom sa vsetko skomplikovalo, chapem, co prezivas, držím palce

naobedbuduspagety
30. máj 2021

Ja som bola hospitalizovaná pred pôrodom 32 dní. V deň keď ma mali prepúšťať som začala rodiť (mesiac pred TP). Po pôrode sme tam s drobcom museli zostať ďalších 15 dní. Nekonečný čas pre mňa, keď nás prepúšťali som normálne plakala .

lejluska
31. máj 2021

Viem veľmi dobre ako sa cítiš a čo prezivaš...Ja som mala celé tehotenstvo problémové a termín až 25. októbra.. kvôli komplikáciám ma hospitalizovali už 21.9 a sekciu naplánovali na 7.10... prišiel ten deň, sekcia dopadla super 🙏 nooo a tu si vravím,, pár dní a ideme domov,, malý priberal krásne, všetko ok...na 8 deň po pôrode nás šli prepustiť mi prestal náhle jesť, bol spavy a v plienke sa mu objavila krv...vieš si predstaviť ako mi bolo..vzali mu krv, nasadili ATB.... infekciu dostal...museli sme zostať ďalších 7 dní...navonok som sa tvárila hrdinský ale veľmi som sa trápila.... snáď vám to rýchlo ubehne a budete doma čim skôr 🙏🙏🙏❤️
Veľmi vám držím palce ❤️

lellla
autor
2. jún 2021

@lejluska to je hrozne viem si predstaviť tie pocity ....našťastie ste to zvládli a dúfam.ze bez komplikácií😌