icon

Sono kĺbov v 4. týždni života

lenushqa92
2. júl 2015

Dobrý den, boli sme na sone klbov v 4.tyzdni a doktor do spravi napisal:
COXY -klinicky : abdukcia volna
-sonograficky: l.sin: II.B l.dx: II.B
a nic nam k tomu nepovedal, neviem ci to je zle alebo nie.
Neviete niekto co to znamena? Dakujem

siska53
2. júl 2015

@lenushqa92 a co si sa ho neopytala? Keby to bolo zle,yak by ti podla mna povedal..

lenushqa92
autor
2. júl 2015

tam to islo ako na beziacom pase, bola som tam ja a hned dalsie dve baby a stale len rychlo, rychlo rychlo...taka som bolo domotana ze som sa ani neopytala

monicm
2. júl 2015

@lenushqa92 Nepovedal, či treba prísť na kontrolu? Ak nie, tak papier treba zaniesť dr. a tam sa opýtaj. Ak by však bolo niečo zlé, tak by to rovno povedal a povedal by aj to, čo treba robiť.

simsalabim
2. júl 2015

@lenushqa92 pri tskomto naleze kazu viazat nasiroko. Uz si to moc nepamatam, ale tusim Ia je uplne ok, potom 1b, 2a, 2b, tusim az do IV. Tusim sa tam pise aj + a -, co to znamena, uz neviem, doktorka mi to vysvetlovala daaaavno, mladsia ma 9 rokov. Urcite nieco vygooglis.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
lenushqa92
autor
2. júl 2015

ja som tam mala najskor 2a a on to potom prepisal na 2b, ach som z toho na nervy, budem musiet zavolat doktorke

nanka3
3. júl 2015

@lenushqa92 ahoj, normalne ma byt I.a, moja tiez mala II.B, ale pkene sa to upravilo same, mozes balit nasiroko, ale aj bez toho sa to podla mna pekne upravi

luciacv
3. júl 2015

netreba robiť paniku, v tomto veku sa chodí často do poradne, tak sa pediatra opýtaš. Ale povedali by, ak by bolo niečo zlé. Náš mal ortézu a do dvoch mesiacov bol ok. Ale nosili sme sa aj v šatke (teda v širokej, správnej polohe). Keď mu robili prvý uzv, mal vpravo II.a, vľavo III. O mesiac neskôr sme mali I.a, II.a, nález bez ďalšej liečby a nevyžadovalo si ďalšiu kontrolu. Takže pohoda, pediater povie, čo a ako.

slniecko142614
9. jan 2025

@nanka3 dobry den. Vy ste balili nasiroko pri náleze II.B, alebo sa vám upravilo same? Dakujem

nanka3
9. jan 2025

@slniecko142614 nebalila