icon

Soor, ľudovo žabka. Čo pomôže na túto infekciu?

zuzanapistalka
19. aug 2011

Vie mi niekto poradiť dobrý osvedčený liek, hoci i "babský" na soor, čiže žabku? Môj malý to dostal pred týždňom (idú mu zúbky a hryzie všetko, od mojich prsníkov až po svoje topánočky), vodička z lekárne vôbec nezabrala, trochu zabrala vodička predpísaná doktorkou, ale problém je aj v tom, že už to mám aj ja na prsníkoch, keďže dojčím. Prsníky už mám dosť boľavé. Vopred ďakujem za akúkoľvek radu a pomoc.

Strana
z3
adkaat
20. júl 2015

@elanor1 co je to ten citrovital? Mate toho v ustach vela?Nam to vytierali u Dr dnes uz druhy krat a Sestricka ma sfukla ze som nevymenila cumle. Tiez som vyvarala...tak neviem ved varom sa to musi zlikvidovat...

elanor1
21. júl 2015

@adkaat ano varom by sa to malo sterilizovat a nechapem preco ta sfukla...ak to tak nefunguje,tak nemozes vediet. Dalsia vec, babatka vraj mavaju soor castejsie a to mas ako vzdy kupovat nove cumle? 😔

My sme mali vela na jazyku, na to pokohol ten sprej candibene ale po par dnoch sa to vratilo. Na jazyku mala menej ale na licku a v kutiku ust sa jej urobili velke flaky... na tie sprej nezaberal a ani na to malo sooru na jazyku.
Citrovital je vodicka z jadierok grepu, je prave na kvasinkove ochorenia ale aj na imunitu. Uziva sa vonkajsie a vnutorne. Kupis ho v lekarni.

casper8
24. sep 2015

@elanor1 ahoj,a co to homeopatikum (borax 5) - neodskusane? Vdaka

elanor1
28. sep 2015

@casper8 Ano, odskusane 🙂 Ten citrovital som prestala pouzivat, lebo ked boli tie vysoke teploty, mala som pocit, ze mi skysol a do lekarne som sa nedostala a partner ho pri ich robote nezohnal. Tak som nasadila ten borax a zmizlo to o par dni. Rozpustala som 5 guliciek vo vodicke a potom cumlikom vytierala ustocka.

Teraz som ho opat nasadila, lebo sa opat objavila...ale len malicko. Asi sa dasienka pripravuju na zubky a svrbia, kedze ma rucicky stale v pusinke. Ak by sa dalo, aj obe by tam pichla naraz 🙂

casper8
29. sep 2015

Tak supeeer, ja uz davam 4-ty den (kupovala som v Rakusku,kde mi bolo povedane ze 3 gulicky 3x denne),ale vypit,co mi prislo trochu divne,takze vdaka za typ s dudlom, dnes urcite skusim, lebo zabka sa mi nezda na ustupe ☹ A liecila si si nejak aj bradavky (teda ak kojis) prosim?

zuanach
29. sep 2015

Florsalmin nam zabral

elanor1
30. sep 2015

@casper8 ked bude drobec vacsi, mozes asi davat aj vypit. Mne tiez v jednej lekarni povedali, ze homeopatika sa uzivaju len vnutorne, ale potom v inej mi lekarnicky povedali, ze staci vytierat. Potvrdila mi to aj pediatricka.
Bradavky som si potierala ako som si zmyslela 🙂 Tak raz za den som si ich potierala aj s candibene.

ininina
14. mar 2016

@kamilka22 prosim Ta, ako sa uziva Diflucan? Dr. napisala, ze 1x10 mg???, ale v lwkarni mi dali rozrobenu vodicku?

nikusqa1310
1. aug 2016

Ahojte, tu sodu bikarbonu je nutne rozrabat aj s cukrom? Na ake mnozstvo vody sa to riedi?

slaza
1. aug 2016

Nám zabral Bactoral pri dcérke - orálne cmúľacie probiotikum.

ivanina23
Autor odpoveď zmazal
luccy258
20. okt 2016

Chcem sa Vás opýtať, či niektorá žena skúšala kokosový olej na vytieranie pusinky alebo pridavala olej do mliečka bsbätku? Veľmi pekne ďakujem.

mjurkova
23. dec 2017

@kamilka22 ahoj nas mesacny syncek ma na jazycku soor,nasa lekarka nam poradila neocide+probiotika.ale akosi to nezabera.mozno aj preto ze to treba aplikovat 4-5x denne min.20 min.pred kojenim a nam sa to nedari dodrziavat ☹. Citala som tvoj prispevok ohladom diflucanu...podarilo sa mi ho zohnat bez predpisu. Mozes mi prosim popisat ako ho pouzit. V baleni je vlastne len 1 tobolka a ty pises ze ste to davali na 3x. A poriesim tym aj svoje bradavky? Alebo si mam obstarat aj sprej candibene ako som citala vyssie v prispevkoch. Diky

ininina
24. dec 2017

@mjurkova Mojej dcérke pomohol len infectosoor mundgel, objednali sme z Nemecka. Stále sa jej soor vracal a nevedeli sme sa ho zbaviť. Odvtedy máme pokoj.

gabikap14
17. jan 2018

@ininina aj nám zabral len ten gel

mjurkova
18. jan 2018

Dakujem😁

nadyanina
2. aug 2020

Ahojte maminy Viem mi niekto poraditci "zabka"moze byt aj v hrdle.Dnes sme to dostali boli u lekara distali sme tabletky a vodu borax.No vecer bola mala 7z uplne zachripnuta😔tak ci sa jej to nedistalo aj do hrdla?

monca77
2. feb 2021

Mriwjohhkk

mmnl
3. feb 2021

@zuzanapistalka
Mne doktorka odporučila Boraxglycerin ako prevenciu pred zabkou, pomohlo to, vytierala som malému ústa a aj sebe bradavky, tiež som mala dosť zničené prvé mesiace kojenia.

peta2108
3. nov 2021

@elanor1 viem že je to stará téma ale skúsim.... Ako ste prosím riedili citrovital keď ste dieťatku pusu vytierali? Dakujem

elanor1
4. nov 2021

@peta2108 ano :D, uz si velmi nepamatam ako presne som to riesila. Predpokladam vsak, ze som isla podla navodu, lebo babatko bolo vtedy velmi male, tak som nechcela riskovat. Cize nakvapkat do pohara vody (napr. 1-1.5dcl), vytierat a aj mozno aj cumlik namocit a tak vytriet.
Inak, co sa tyka tej hygieny, podla mna nie je az tak dolezite, ci sa cumliky sterilizuju pomaly kazdy den. Ked som mala 2. dcerku, ta napr. s tymto nemala vobec problem, pritom mavala aj cumel a takisto som ju aj dojcila aj prikrmovala. Sterilizovala som tak normalne (nie prehnane ani zanedbane).

zato2
Autor odpoveď zmazal
erika0712
15. júl 2023

@kamilka22 ahoj to candibene prosim ta je toto?

julius91
24. máj 2025
@ininina

@mjurkova Mojej dcérke pomohol len infectosoor mundgel, objednali sme z Nemecka. Stále sa jej soor vracal a nevedeli sme sa ho zbaviť. Odvtedy máme pokoj.

@ininina prosím vás kedy vám objednávka bola doručená? Po koľkých dňoch? A celkovo ste platili koľko? Vopred ďakujem za odpoveď

Strana
z3