Soor, ľudovo žabka. Čo pomôže na túto infekciu?
Vie mi niekto poradiť dobrý osvedčený liek, hoci i "babský" na soor, čiže žabku? Môj malý to dostal pred týždňom (idú mu zúbky a hryzie všetko, od mojich prsníkov až po svoje topánočky), vodička z lekárne vôbec nezabrala, trochu zabrala vodička predpísaná doktorkou, ale problém je aj v tom, že už to mám aj ja na prsníkoch, keďže dojčím. Prsníky už mám dosť boľavé. Vopred ďakujem za akúkoľvek radu a pomoc.
@adkaat ano varom by sa to malo sterilizovat a nechapem preco ta sfukla...ak to tak nefunguje,tak nemozes vediet. Dalsia vec, babatka vraj mavaju soor castejsie a to mas ako vzdy kupovat nove cumle? 😔
My sme mali vela na jazyku, na to pokohol ten sprej candibene ale po par dnoch sa to vratilo. Na jazyku mala menej ale na licku a v kutiku ust sa jej urobili velke flaky... na tie sprej nezaberal a ani na to malo sooru na jazyku.
Citrovital je vodicka z jadierok grepu, je prave na kvasinkove ochorenia ale aj na imunitu. Uziva sa vonkajsie a vnutorne. Kupis ho v lekarni.
@casper8 Ano, odskusane 🙂 Ten citrovital som prestala pouzivat, lebo ked boli tie vysoke teploty, mala som pocit, ze mi skysol a do lekarne som sa nedostala a partner ho pri ich robote nezohnal. Tak som nasadila ten borax a zmizlo to o par dni. Rozpustala som 5 guliciek vo vodicke a potom cumlikom vytierala ustocka.
Teraz som ho opat nasadila, lebo sa opat objavila...ale len malicko. Asi sa dasienka pripravuju na zubky a svrbia, kedze ma rucicky stale v pusinke. Ak by sa dalo, aj obe by tam pichla naraz 🙂
Tak supeeer, ja uz davam 4-ty den (kupovala som v Rakusku,kde mi bolo povedane ze 3 gulicky 3x denne),ale vypit,co mi prislo trochu divne,takze vdaka za typ s dudlom, dnes urcite skusim, lebo zabka sa mi nezda na ustupe ☹ A liecila si si nejak aj bradavky (teda ak kojis) prosim?
Florsalmin nam zabral
@casper8 ked bude drobec vacsi, mozes asi davat aj vypit. Mne tiez v jednej lekarni povedali, ze homeopatika sa uzivaju len vnutorne, ale potom v inej mi lekarnicky povedali, ze staci vytierat. Potvrdila mi to aj pediatricka.
Bradavky som si potierala ako som si zmyslela 🙂 Tak raz za den som si ich potierala aj s candibene.
Ahojte, tu sodu bikarbonu je nutne rozrabat aj s cukrom? Na ake mnozstvo vody sa to riedi?
Nám zabral Bactoral pri dcérke - orálne cmúľacie probiotikum.
Chcem sa Vás opýtať, či niektorá žena skúšala kokosový olej na vytieranie pusinky alebo pridavala olej do mliečka bsbätku? Veľmi pekne ďakujem.
@kamilka22 ahoj nas mesacny syncek ma na jazycku soor,nasa lekarka nam poradila neocide+probiotika.ale akosi to nezabera.mozno aj preto ze to treba aplikovat 4-5x denne min.20 min.pred kojenim a nam sa to nedari dodrziavat ☹. Citala som tvoj prispevok ohladom diflucanu...podarilo sa mi ho zohnat bez predpisu. Mozes mi prosim popisat ako ho pouzit. V baleni je vlastne len 1 tobolka a ty pises ze ste to davali na 3x. A poriesim tym aj svoje bradavky? Alebo si mam obstarat aj sprej candibene ako som citala vyssie v prispevkoch. Diky
Dakujem😁
Ahojte maminy Viem mi niekto poraditci "zabka"moze byt aj v hrdle.Dnes sme to dostali boli u lekara distali sme tabletky a vodu borax.No vecer bola mala 7z uplne zachripnuta😔tak ci sa jej to nedistalo aj do hrdla?
Mriwjohhkk
@zuzanapistalka
Mne doktorka odporučila Boraxglycerin ako prevenciu pred zabkou, pomohlo to, vytierala som malému ústa a aj sebe bradavky, tiež som mala dosť zničené prvé mesiace kojenia.
@peta2108 ano :D, uz si velmi nepamatam ako presne som to riesila. Predpokladam vsak, ze som isla podla navodu, lebo babatko bolo vtedy velmi male, tak som nechcela riskovat. Cize nakvapkat do pohara vody (napr. 1-1.5dcl), vytierat a aj mozno aj cumlik namocit a tak vytriet.
Inak, co sa tyka tej hygieny, podla mna nie je az tak dolezite, ci sa cumliky sterilizuju pomaly kazdy den. Ked som mala 2. dcerku, ta napr. s tymto nemala vobec problem, pritom mavala aj cumel a takisto som ju aj dojcila aj prikrmovala. Sterilizovala som tak normalne (nie prehnane ani zanedbane).

@elanor1 co je to ten citrovital? Mate toho v ustach vela?Nam to vytierali u Dr dnes uz druhy krat a Sestricka ma sfukla ze som nevymenila cumle. Tiez som vyvarala...tak neviem ved varom sa to musi zlikvidovat...