Sople, alergia, antibiotiká

hama007
3. jan 2019

Ahojte 🙂
Už 8.deň sa pasujeme so soplíkmi mojej malinkej dcéri (vek: necelé 3 mesiace). Dr. jej na to dala antibiot. Ospamox, no nejako nezaberajú. S manželom odsávame hlieny odušu spasenú aj klasickou hadičkovou odsávačkou aj na vysávač. Tú na vysávač asi nevieme používať lebo nikdy s ňou nevysajeme ani trochu soplíka 😕 s hadičkovou len trochu. Sople sú niekde v zadu v nošteku a nechcu ísť von. Chudáčik sa na tie zatekajúce hlieny aj budí a je nervozna. Zvlhčujeme vzduch harmančekom, dávame Libenar + spí vo vyvyšenej polohe, ale nič nezaberá. Odkedy sa narodila mala už 2x stafilokoka a ATB Pamycon.
Chcem s ňou ísť aj na alergo. Ako prebieha vyšetrenie?

pininka
3. jan 2019

@hama007 môžeš s ňou ist, aj ja som bola so synom ,lebo mal neustále sopliky, lenže výsledky do dvoch rokov vôbec niesu relevantné. Nám dala zodac, ten sme užívali dlhodobo a zlepšilo sa to trocha. Najhoršie to bolo ked mu išli zuby a tie mal už na tri mesiace, čo zub, to sople

bibistec
4. jan 2019

@pininka ako nie au relevantne to je co za nezmysel samozrejme ze su.

pininka
4. jan 2019

@bibistec do dvoch rokov ti to povie alergologicke, že tie výsledky nie sú smerodajné, často sa menia a nemusia nič vypovedať o neskoršej alergií a pod. Moja dcérka mala atopický exem,z testov na rok jej vyšla histaminova intolerancia a doktorka mi hneď povedala že u tak malých detí sa to určit nedá. To isté mi povedala iná doktorka u syna. Aj syn, aj dcéra su ok, žiadna alergia,exem ani nič podobné.

bibistec
4. jan 2019

@pininka tak praveze nie je to pravda aj ja mam dceru alergicku a uz ako babatku jej zistili alergiu. A tiez mala atopicky ekzem z toho mlieka co pila. Dnes uz su testy ktore sa daju robit aj malym detom. Ved predsa nenecham.dieta sa traput do dvoch rokov. Akoze su aj tazke pripady alergikov a co nevyseteia ich? Mna praveze alergologicka upozornila ze dakedy to takto fungovalo ale pred 20 rokmi ze male.deti velmi netestovali.

pininka
4. jan 2019

@bibistec nie tak som to vôbec myslela. Mne povedali rôzni lekári a že sme sa ich nabehali dosť, že áno, ukáže alergiu, ale keďže detský organizmus sa vyvíja az po druhom roku sa zistí, či ten výsledok bol naozaj pravdivý, alebo či sa alergia viac vyskytovať nebude. Samozrejme je iné ak sú aj rodičia alergici. Môj syn mal hrozne výsledky,imunitu na nule, na gastre nad ním zalamovali rukami a prešli dva roky a nič. Všetko ok, to isté aj dcérka a aj najstarší syn so soplami. Aj moja detská doktorka ktorá robí roku rokúce mi povedala že ak sa dieťaťu veľmi skoro objaví alergia,väčšinou aj veľmi skoro zmyzne. Jedna alergologicka nám napríklad odmietla zrobit kozne testy, ze je to skoro a dala iba kvapky. Takže to sú moje skúsenosti, píšem len to.

bibistec
5. jan 2019

@pininka hm zaujimave u nas opacne k alergii sa pridali potravinove intolerancie a nevyrastla z toho

pininka
5. jan 2019

@bibistec to mi je ľúto, žiaľ stáva sa to. Podľa mňa sú za tým éčka čo jeme. Nieje možné koľko alergií sa teraz objavuje.

bibistec
5. jan 2019

@pininka podla mna boli aj predtym len nebola taka diagnostika a zdravotna starostlivost ale tak da sa. Kedysi ani tie potraviny dietwticke az take neboli, tolko druhov. Ja to neberiem ako tragediu. Su horsie veci

lulu2014
5. jan 2019

@hama007 no vasom pripade kedze je malinka tak to bude iba odber krvy a pockate si na vysledky cca 2-3 tyzdne...niektore su skor nieco neskor. A podla toho zisti co je a co nie je vo veci.
Kozne testy robit nebudu....jedine mozno keby nieco velmi "horelo".
A z krvy...sa daju zistit intolerancie na potraviny ci zvierata alebo pel ci trava....stromy...atd. Plus vam moze urobit imunitu nakolko ste "zchytali" tych stafilokokov. Ale imunitne testy su drahe takze.....podla toho na aku alergolicku natrafite prip.ci to je vobec uz potrebne. Viem co je to ma usoplikovane dieta...aj nasa bola od narodenia... Cca do pol roka...potom bolo fajn. Neskor sa nam to nabalovalo chorobami...takze sme skoncili na imunoalergol. A mame toho dost...vratane slabej imunity.
Drzim palce. 🙂

lulu2014
5. jan 2019

@bibistec dovolim si tvrdit ze neboli v takom rozsahu a nebolo to urcite tym ze nebola diagnostika.
Bolo ovela lepsie ovzdusie, potraviny, a nebol taky stres ako je dnes. Psychika(stres) robi naozaj vela vo vsetkom co sa tyka zdravia.
Dnes je naozaj vo vsetkom milion chcemie a sprostosti ktore sa nedavali do nicoho.

lulu2014
5. jan 2019

@hama007 este k tym soplikom ak mozem. Ja som malej pred osavanim....vysavacom strcila do nosteka palicku do usi namocenu v morske soli alebo niekedy aj s nosnymi kvapkami aby sa to tam rozpustilo a fungovala to. Nekvapkala som priamo do nosteka kvoli pripadnemu vdychnutiu kedze tyto drobci dychaju iba nostekom ustockami nevedia.
A s tou odsavackou som jemne kruzila v nosteku. Niekedy bolo niekedy nebolo. Ale u vas moze byt aj to ze jej len zatekaju a tym padom ani neodsajete...co by ani nevadilo...skuste tu morsku vodu na palicke ale taku mokrejsiu 😉
Drzkajte sa a nech je malinka fit. 😉🙂