icon

Soplíky u polročného bábätka

freshmum
5. júl 2018

Dievcata nikdy som sa na Koniku nic nepytala lebo nebolo treba a hlavne viem ze dostanem tisic odpovedi a kazda bude ina a ja budem este viac zmätena..ale idem do toho..
Zijeme s krpcom v spanielsku,zdravotny system je tu trochu iny takze sa chcem poradit aj s vami..
Moj maly ma sopliskaaaa ako hrom..odsavackou mu ich podla mna taham az z päty..hlieny nie su zelene,nema teplotu,ale dost kasle.
Tunajšia lekarka zhodnotila pred dvoma dnami ze priedusky ma ciste a kasle zo zatekajucich hlienov z nosa..
Takze mi dala nejaky slany roztok a injekcnou striekackou mu mam vyplachovat nos niekolko krat denne lebo vincentka junior ktoru mam zo SK ze nestaci..
Nasledne uz odsavat nemam..co sa mi nezda lebo hlieny tam stale suu aj po striekacke..
Povedala ze vsetko to zlezie do krku a on to vykaka..tak ako neviem ci je dobre prehltat cely den slanu vodu..
Je podla vas lepsie naparit a tak odsavat?alebo sa riadit pokynmi lekara?
Ja len nechcem aby to dopadlo zapalom priedusiek..
A nechcem mu odsavackou podrazdit sliznicu..je to moje prve dieta,robim veci intuitivne a nechcem malovat certa na stenu no chrapcajuce dieta tiez nechcem mat..
Za kazdu radu dakujem🙏🏾🤔😄

karmela
5. júl 2018

@freshmum ak máš doma sinupret kvapky dávaj 10 kv 3x denne.A odsávať stále aby nehltal hlieny nám pomohol veľmi physioner baby sprej.Plus fenistil kvapky.Skore uzdravenie prajem

lus83
5. júl 2018

@freshmum nam pomohol Libenar a odsavat vysavacom..

little_honeybee
5. júl 2018

@freshmum odsat sopliky aby nestekali a nepresli na priedusky, po odsati zvlhcit a zaroven vydezinfikovat nostek physiomerom morkou vodou v spreji. Pripadne Libenar kvapky. Ja som dala obcas sprej aj pred odsatim, aby sa zvlhcili tie zaschnute v nosteku a sli pekne von. Oplachni vzdy tu koncovku spreja pred a po aplikacii pre istotu, nech sa nestane loziskom bakterii. 🙂 isto vies , ale moze sa zabudnut.

bubinko1506
5. júl 2018

Urcite odsavaj sopliky, nam pomohol tiez physiomer sprej do nosa a sinupret kvapky. Na noc nam lekarka odporucila fenistil kvapky

babi81
5. júl 2018

@freshmum ja tiez zijem v zahranici a pri teplotnych zmenach aj moja mala ma sopliska a kasle zo zatrkajucich hlienov, cistim slanou vodou ale v spraji take ieco ako na sk sterimar, ale potom odsajem, normalne to do tyzdna prejde.plus davam
vitamin c v kvapkach

ro_manka
5. júl 2018

my sme na SK momentálne, ale aj tu nám doktorka povedala, že odsávať len minimálne, keď sa už inak nedá. s odsávačkou veľký pozor, aby sa dieťatku príliš nevysušila sliznica. tie slané roztoky (my používame sterimar) by mali spôsobiť, že soplíky vytečú von samé a stačí ich poutierať vreckovkou. čo sa týka noci, nám povedala, že už v pol roku môže spať bábo na brušku, ale naša malá sa už v tom veku aj tak stále dávala na bruško sama. držím palce, mali sme to presne rovnako, tiež som stresovala, ale doktori vedia, čo radia ;)

buvadlo13
5. júl 2018

My sme to tiež mali keď sa začali ozývať zúbky. ORL lekárka povedala,že odsavat Max 3-4x denne,bo keď odsávač viac,tak sa potom škole brutálne stále tvoria. Pred odsatim dom ja kvapka libenar,aby sa doplnky trochu uvoľnili a odsala som . Sinupret kvapku na rozpustenie hlienov sú dobré. Je na nich síce napísané,že až od dvoch či koľkých rokov,ale povedala nám doktorka,že ich môžem dávať. Ešte sme dávali vitamín C (askorbat vapenaty) v prášku. Kapucinku kvapky. Inhalovali sme vincentku. Inhalovali nad zemiakovými supkami. Áno,takého malého,stačí,keď sa nadýchneme zopár krát. A púšťali sme aromadifuzwr s borovicou,levanduľový,tebe tree a eukalyptom.

ivec16
8. júl 2018

ja som davala slany roztok a potom vysala... myslim ze kvapky sme pouzivali od roka