Spandutá fontanela
Ahojte malu keď dám do vajíčka alebo sebe na nohy tak ma spadnutu fontanelu tak ze jej to vidno.. ale keď leží tak ma normálnu... stretli ste sa s tím je to podľa vás normálne ? Mala bude mať budúci týždeň 2 mesiace
@domka222podla mňa áno ona keď leží tak ma pekný ani vydiet ju nieje...len keď ju dám do vajíčka alebo teda na nohy
Môže byť dehydratované, ak vykazuje ďalšie symptómy (zvracanie, nekľud, etc.) navštíviť lekára.
@mudracucoriedka nevracia ani nič také...a myslite z by bola dehydratána a robilo by jej to iba keď si ju polozin na nohy alebo do vajíčka??
Je dehydrovane. Nie je dovod aby bolo spadnuta nech je v akejkolvek polohe.
Pozri,dám ti príklad. Aj ja mám v ľahu ploché brucho 🤭😂 odsleduj si koľko vypije a či sa to po nakŕmení zlepší
Samozrejme, keď leží, gravitácia to neukáže tak, ako keď je na nohách. Treba dostatok tekutín, sledovať koľko vymočí..
Pokiaľ má plné plienky, a dosť pije, môže byť. Mali to aj moji, tiež som to riešila. Všetko bolo v poriadku.
@monro no dnes od 2 ráno ma už dneska 3pecikane plienky ... s kojim na požiadanie a je to 2- 3 hodiny ...
neviem presne koľko, ale aspoň 5 denne by malo dieťaťko mať pocikaných plienok. Tak si pamatám. Moji sú už veľkí ale viem, že aj ja som sledovala fontanelu 🙂
Pokiaľ dobre papá, pije, ciká, tak to nemusí nič znamenať. Môže to byť aj tou gravitáciou.
Môj syn mal veľmi veľkú, viditeľnú fontanelu a bol/je v poriadku. Ešte aj sestrička na poradni poznamenala, že akú má veľkú fontanelu.
Ale pokiaľ sa ti niečo nezdá, treba zájsť k dr. nech poradí či je to ok.
@majka176 ja sa len tu informujem ma zaujimala ...na poradňu ideme budúci týždeň tak sa je na to opýtam..
Ja som to riesila s pediatrom. Povedal, ze prepadnuta fontanela u zdraveho dietatka v sede, alebo v stoji moze byt. Ak je prepadnuta aj v lahu a dietatko menej pije, riesi sa to...

Pije ti dieťatko dosť?