icon

Spandutá fontanela

19. máj 2023

Ahojte malu keď dám do vajíčka alebo sebe na nohy tak ma spadnutu fontanelu tak ze jej to vidno.. ale keď leží tak ma normálnu... stretli ste sa s tím je to podľa vás normálne ? Mala bude mať budúci týždeň 2 mesiace

domka222
19. máj 2023

Pije ti dieťatko dosť?

autor
19. máj 2023

@domka222podla mňa áno ona keď leží tak ma pekný ani vydiet ju nieje...len keď ju dám do vajíčka alebo teda na nohy

mudracucoriedka
19. máj 2023

Môže byť dehydratované, ak vykazuje ďalšie symptómy (zvracanie, nekľud, etc.) navštíviť lekára.

autor
19. máj 2023

@mudracucoriedka nevracia ani nič také...a myslite z by bola dehydratána a robilo by jej to iba keď si ju polozin na nohy alebo do vajíčka??

beata_k
19. máj 2023

Je dehydrovane. Nie je dovod aby bolo spadnuta nech je v akejkolvek polohe.

domka222
19. máj 2023

Pozri,dám ti príklad. Aj ja mám v ľahu ploché brucho 🤭😂 odsleduj si koľko vypije a či sa to po nakŕmení zlepší

mudracucoriedka
19. máj 2023

Samozrejme, keď leží, gravitácia to neukáže tak, ako keď je na nohách. Treba dostatok tekutín, sledovať koľko vymočí..

monro
19. máj 2023

Pokiaľ má plné plienky, a dosť pije, môže byť. Mali to aj moji, tiež som to riešila. Všetko bolo v poriadku.

autor
19. máj 2023

@monro no dnes od 2 ráno ma už dneska 3pecikane plienky ... s kojim na požiadanie a je to 2- 3 hodiny ...

monro
19. máj 2023

neviem presne koľko, ale aspoň 5 denne by malo dieťaťko mať pocikaných plienok. Tak si pamatám. Moji sú už veľkí ale viem, že aj ja som sledovala fontanelu 🙂

majka176
19. máj 2023

Pokiaľ dobre papá, pije, ciká, tak to nemusí nič znamenať. Môže to byť aj tou gravitáciou.
Môj syn mal veľmi veľkú, viditeľnú fontanelu a bol/je v poriadku. Ešte aj sestrička na poradni poznamenala, že akú má veľkú fontanelu.
Ale pokiaľ sa ti niečo nezdá, treba zájsť k dr. nech poradí či je to ok.

autor
19. máj 2023

@majka176 ja sa len tu informujem ma zaujimala ...na poradňu ideme budúci týždeň tak sa je na to opýtam..

mareen1
19. máj 2023

Ja som to riesila s pediatrom. Povedal, ze prepadnuta fontanela u zdraveho dietatka v sede, alebo v stoji moze byt. Ak je prepadnuta aj v lahu a dietatko menej pije, riesi sa to...