Spánok a neurologické vyšetrenie
Ahojte,mam dcerku, ktora bude mat o 2 tyzdne rok. Este nechodi,chodi zatial okolo nabytku. Ale to nie je predmetom tejto diskusie. Ide o to,ze jej spanok je uz asi 4-5mesiacov katastrofalny a v poslednej dobe sa to dost vyhrotilo. Cez den spi tak priblizne 1,5-2h v dvoch spankoch. Rano vstava cca o 6:30, potom ide spinkat o 9 - spi priblizne hodinku. Potom ide spat o 13.30-14.00(podla toho aka je unavena) a spi tiez tak hodinku, niekedy 1,20h. O 18.30 kupanie a o 19.00 sme v posteli priblizne. Nakojim ju a niekedy zaspi pri tom, niekedy sa chce este ponosit ale priblizne o tej 19.30 zaspinka. Uspavam tak,ze ju drzim za rucku a robim jej ššš. Niekedy spi uplne v pohode aspon do tej 23.00 a niekedy už od 21.00 sa budi s placom kazdu chvilu. Nespi pokojne, prehadzuje sa z jednej strany na druhu a pritom place. Nespi,len bdie-ako keby sa nemohla dostat do spankoveho cyklu a nezabera nic. Ani prsnik ani ruka ani cumel ani ššš. Pred kazdym spankom ma velmi trhave pohyby a niekedy to je aj cez den, ze v podstate sa nemoze dostat do toho spankoveho cyklu a to pri nej cely cas lezim. Zubov ma 8 a po dalsich ani naznak. Uz naozaj neviem co mam robit. Cez den je nervozna, nic ju nebavi, v kociku sedi ako bludna dusa,lebo je unavena. Kazde rano ako sa zobudi ma az fialove kruhy pod ocami a cez den aj tak moc dospavat nechce. Tyzden je to hrozne vkuse nevyspata a potom pride z nicoho nic 1 relativne fajn noc a potom znova cele zle. Nic nemenim vsetko mame vzdy rovnake. Citala som ze deti takehoto typu maju ADHD. Mamicky prosim mate skusenosti? Nie je este skoro na neurologicke vysetrenie? Dakujem

Nie je to náhodou spánková epilepsia? Treba to čo najskôr riešiť s neurológom.