icon

Nočné budenie 11-mesačnej dcérky

24. nov 2022

Ahojte,moja dcérka ma skoro 11 mesiacov. Je to šikovné a bystré dieťatko,ktoré už chodí okolo nábytku. Problém je však naše spanie. Alebo skôr NEspanie. Ráno vstáva okolo 6.15-6.40. Potom ide spinkať cca o 9.30 a spí buď 40min alebo 1.20hod. Druhý spánok má o 14.00. Ak spí doobeda kratko tak tu dlhšie a ak spi doobeda dlho tak poobede krátko. Denne spanky by boli v pohode. Nema problem zaspinkať. Problém je to však večer a v noci. Pred nočnym spankom býva hore cca 4hodiny a ide spinkať. Každý večer však uspávanie trvá minimálne hodinu a so strašným plačom. Kašu papá 1,5h pred spaním a potom keď ju ukladam, tak ju ešte kojím. V noci je hore asi 100x a zakaždým plače. Myslim si,že je frustrovana z toho,že nemôže zaspať. Jej sa začne snivať a keď ma prejsť do hlbokeho spanku, tak ako keby jej to nešlo a začne plakať. Je to dosť vyčerpavajuce nakoľko som celé noci hore. Neviete prosim čim to môže byť?

deti95060810
•
24. nov 2022

vývoj... ešte si troška počkáš kým bude bábo spať celú noc.
separačná úzkosť - skús si o tom niečo prečítať

janka_266
•
24. nov 2022

Podľa mna je krátko hore pred nočným spánkom, keď nezaspi do 30 min, tak by som prestala uspavat, a šla sa ešte pohrať, a o 30 min to skúsila znovu, nech sa viac unaví. S nočným vstávanie nepomôžem, to u nás funguje doteraz 🤣

katkaseiner
•
24. nov 2022

ja som zvykla byt s dcerou hore cca 94308503x za noc... nakoniec sme prisunuli novu vacsiu postielku a tak sme fungovali... ono nie kazde dieta hned prespi noc... niektorym to kludne trva aj par rokov... navyse to kojenie v noci.. u nas to bola uz kontrola... ako takmer 2rocna bola horsia ako novorodenec... nezartujem. Vtedy muz zahlasil ze koncime s kojenim - ja som bola fakt troska a planovali sme druhe... fakt pomohlo odstavit a s 1 zobudenim sme to zvladli...

marticka85po
•
24. nov 2022

Mam 10mesacnu a mali sme podobny problem,kym som jej nezrusila poobedny spanok. Odvtedy pekne spinka najneskor do 19tej,zaspi od unavy max.10minut po vypiti mlieka

54tinka54
•
24. nov 2022

Možno sa už blíži čas prechodu na jeden spánok.. ked jej ale zatiaľ nechceš rušiť dva denné spánky tak potom nech bdie pred nočným spánkom dlhšie ako 4 hodiny. Môj syn v 11tich mesiacoch bol hore cca 5 hodín.

zorkahorka
•
24. nov 2022

To znamena,ze chodi spat okolo 19.h? Tak skus uspavat o hodinu neskor. Zrejme jej udu zuby, vtedy sa moj syn budil v noci tiez 100x a potreboval sa upokojit na prsniku

konikkon
•
24. nov 2022

Poviem ti, že to nie je ani dojčením, ani tým, že má krátke bdele okno, či potrebuje už len 1 spánok. Moja 11 mesačná je na UM, spánok má už len jeden a bdele okno pred nočným spánkom cca 5,5 hod. Večer zaspí takmer ihneď. Ale! Po hodine sa zobudí s plačom. Potom sa budí každú chvíľu s plačom, sadne si, stavia sa, dáva sa na 4 a stále dookola. Ja ju len naspäť uložím a spí ďalej. No ja som už zobudena a tiež som poriadne nevyspata. Mlieko jej dávam 1-2 krát za noc. Ja to pripisujem vývoju a dúfam, že to čoskoro prejde, lebo tiež netuším, čo mam s ňou robiť. Trvá to asi mesiac, pred tým spala perfektne.

ivangeline
•
24. nov 2022

Skusila si dat nieco ine na veceru? A skusila by som praveze ju dat 30min skor spat...alebo aspon kludovy rezim (zasvietena mala lampa,do pyzamka,plienka,zubky,knihy...)

autor
•
24. nov 2022

Ďakujem za vaše komentáre.
@deti95060810 Ja ale nepotrebujem, aby mi spala celú noc,ale budiť sa od polnoci každých 20minút s plačom je asi dosť nie? Separačnu úzkosť už mala a prejavovalo sa to inak. Potom bolo lepšie a teraz je to hrozné. A trvá to už dva mesiace minimálne.

@janka_266 Ona ale chce spinkať. Pretiera si oči,je mrzutá,nič nechce robiť a neustále zíva.

@marticka85po Ona ale ten spánok poobedny potrebuje. Vôbec mi neodmieta spánky denné,keď ju uložim tak do chvílke spinká.

@zorkahorka Ukladám ju o 19h ale zaspí niekedy až o 19,45 a dnes napríklad zaspala už o 19.15 bez najmenšieho problému,ale potom sa zobudila s plačom,tak znova chvíľu trvalo, kým zaspí.

@konikkon No ja neviem dokedy bude toto trvať,ale ide ma poraziť. U nás to trvá už asi dva mesiace. Ani predtým nespala ideálne,ale budenie každych 20min s plačom naozaj nedávam. Nespím ani ja a ani ona. Jeden spánok to by ešte nedala. Na ten má čas,ona potrebuje spať 2x. Obzvlášť, keď noc je príšerná.

deti95060810
•
24. nov 2022

moja mala separačnú úzkosť celú zimu... skončila až keď mala 1 rok...