Spôsobil vášmu dieťaťu sirup Trifed vedľajšie účinky?
19 mesačná dcéra užíva 5 dní Trifed kvôli kašľu a upchatému nosu. uvažujem o jeho vysadení,lebo kašeľ neustal,aj keď už nie je veľmi častý, dýchanie je už čisté. Dcérka je ale dosť malátna, úplne odmieta jesť, a svrbí ju krk a pod kolenami,tiež sa dosť potí,skoro stále má spotené vlásky. Môže to byť následok tohto sirupu???? mali ste niekto podobné skúsenosti? užíva aj kvapky Pamycon do nosa.
trifed sirup NIKDY VIAC
my sme mali Trifed 2x. syn je alergik a všetky choroby mu zahlieňujú horné dýchacie cesty. Trifed mu zaberá najlepšie. nie je ani ospalý, ani duracelkový. nechutenstvo nastupuje u neho pri každej chorobe, bez ohľadu na typ liekov. Trifed vždy dobre zabral. a lekárke, ktorá nám ho predpísala dôverujem. vie aký mám postoj k liekom a mnohé som odmietla.
každé dieťa je iné, niekomu jeden liek vyhovuje, iné má všetky vedľajšie príznaky. paušalizovať sa jednoznačne nedá. každý liek je pre telo záťaž, ale občas si telíčko pomôcť samé nevie a potrebuje pomoc. je na zvážení každej z nás, aby sme dieťa pri novom lieku pozorovali a v prípade, že sa nám niečo nezdá, je najlepšie kontaktovať lekárku. väčšinou nie je dobré ukončiť samovoľne liečbu.
a prosím, lieky nevylievať doma do umývadla a nehádzať do koša, radšej odniesť do lekárne. 😉
Dcerka ma 3 roky a 4 mesiace. Doktorka nám predpísala Trifed Expectorant na vykašliavanie. Musím povedať, že super zabral, bez problémov, bez vedľajších účinkov. Nuspával ju, netlmil, bola úplne normálna ako vždy. Tento sirup bol super, veľmi pekne vykašliavala a po 7 dňoch bolo po kašli.
dcerke pomohol, na kasel aj nostek. bola po nom ospala, ale na to ma vopred upozornila pediatricka. ine neziaduce ucinky neboli.
moja mala brala ten trifed 2x a bola v pohode a na 3x bola zlá a nepokojná nervozna...tak som ho vysadila. Ale je pravda že zabral a do týždňa sme boli fit, bez soplu a aj kašlu.
aj unas bola len ospalost,ale vyliecilo nas to 🙂
My sme ho mali, ale lekárka nám ho dala, len ako pistku, keby kašeľ a soplíky neustúili, potom sme mali prísť na CRP. Našťastie sme nemuseli. A našťastie sme ani ten sirup nemuseli brať. Stačilo mi pozrieť si zloženie... Nechápem, ako do liečiva môžu dať éčka, ktoré by už dávno mali byť zakázané. 😠
My sme uz trifed mali maly bol po nom strasne ospaly mali sme ho brat trikrat za den no ja som mu to zmenila na dvakrat.Pred obedom ked som vedela ze ide spinkat a potom vecer tiez ked mal ist spinkat.Ale uz ho neberieme aj ked nam ho daju pretoze je to fakt hrozne on aj ked sa vyspinka je potom taky malatny z neho pomoct nam pomohl brali sme aj zlty aj zeleny ale su aj ine lieky ktore pomahaju a na deti nemaju takyto ucinok.
A Pamycon kvapky????pre dospelych mozno,ale pre deti svinstvo.Najlepsie koloidne striebro
No mne mala po trifede vyvaaadza ako sisik... hyperaktivna je ze neviem co s nou 🙂 ale vysadila som ho, dufam ze nebude hrosie.... lebo na kasej je to to jedine co nam zabralo zatial. Pamycon nam vzdy zabral za 2 dni a bol pokoj. Uniflox sa este dava do nosteka a ten nam nezabera vobec....
Trifed nam na kasel a zahlienenie predpisuje pediater stale dookola a nikdy nepomohol...naopak, dcera pri nom kaslala aj 2 mesiace v kuse az sme museli vylucit podozrenie na cierny kasel a chlamydie. Prestala kaslat az ked som jej ho prestala davat a nahradila ho Solmucolom, Kalobou a Mispulnikovym sirupom, do tyzdna kasel zmizol. Dcera bola z neho malatna. Odvtedy ho uz nevyberam, aj ked nam ho predpisu, mam totiz pocit ze skor kasel tlmi a tym sa tie hlieny nevylucia, takze sa potom ochorenie natahuje donekonecna. PS. Lieky (ziadne) sa v ziadnom pripade nesmu vylievat do odtokov, ani do zachoda, mozu sa dostat do pody a odtial opat do vody, aj do pitnej, do plodin ktore sluzia ako krmivo pre zvierata, ktore potom koncia na nasom stole. Kolobeh v prirode funguje a nakoniec to co do prirody bezohladne "odhodime" nam vrati aj s urokami.
Ja som tiez davala synovi sirup trifed bol po nom neskučne ospaly.
ked pisete o zltom trifete, je tam toto triprolidini hydrochloridum, pseudoephedrini hydrochloridum, sorbitol, benzoan sodny, sacharoza, glycerin, žlt sy, pomarancova aroma, cistena voda, tak ktora latka je taka hrozna, lebo dnes nam ho dr. predpisal
Ano tento surip sme brali niekolko krat pri dcerke...a to vzdy pri chorobe...ale posledny krat ho mala si pred pol rokom...doktorka mi ho pri kazdej chorobe predpisovala a stale hovori aky je dobry...a myslim si ze je na prd...vacsinou aj tak nam zabral iny sirup na kasel..no a samozrejme , vedlajsie ucinky su, spavost ale neskutocna... 😠 😠 ...a po dalsie sa mi budila v noci a ako keby bluznila 😠 ...ako nahle som ho vysadila bol pokoj a odvtedy ho nepouzivam ani ked mi ho lekarka predpise, radsej si kupim iny sirup na kasel...a samozrejme to iste aj u syna pred nedavnom bol chory a tiez mi dala Trifed...a ako nahle som mu dala lyzicku..za pol hodku odkvecol a spal...ale take spave a malatne dieta som este nevidela...ved to je hnus dat dietatu liek ze sa ma vyliecit a len spi a spi..a mamicky si myslia ako dobre aspon mam od neho pokoj, ved aj tak je chore dieta aspon sa nemusim s nim trapit...a je to najvacsia blbost...Takze moja rada, NIE nedavam ho uz viecej mojim detom a ani ho nedoporucujem....
obe starsie ho brali minuly tyzden - na kasel pekne pomohol... ale starsia sa hned po zacati podavania sama ulozila spat ze je unavena a mladsia zacala hisacit.... hodinu vkuse revala len za to, ze som jej vraj rozhadzala postel (mam v jej valande odlozene veci a nieco som potrebovala vybrat).. starsia ked vstala, tak mala tiez zachvat placu, lebo si mladsia bez dovolenia zobrala jej vankusik....
o veci sa natahuju aj inokedy, ale toto boli vazne neprimerane reakcie ... tak neviem, ze by to bolo z toho sirupu ? Alebo boli iba nervozne a znudene, lebo sa predtym uz tyzden liecili doma z kasla a soplov ? (brali Stodal, ale ten nepomohol)
Naš vnúčik, mal z tohoto v noci tiky, mimovoľne rozhadzoval ručkami v noci počas spánku. Ráno mimoriadne apaticky, teraz je hospitalizovaný na pozorovaní.
Mali sme ho predpisany, nezaberal (u 4,5r dcerky) a pan Dr. na ORL povedal - vysadit! Asi vedel, preco... A este k tomu kaslu, ak ani po tyzdni neustupuje, nechajte si urobit vytery. Ak su pozitivne, nic ine, nez antibiotika nezaberu... Mam starsiu, co trpi laryngitidami, okrem kasla nic ine, niekedy zaberu kvapky od kaslu, ale ak to do 5 dni neprechadza, uz viem, ze ma hemophilusa pozitivneho a musia antibiotika, lebo inak tie zachvaty hlavne v noci su strasne :(
trifed je ako opium, maly bol jak nafetovany, tak som si ho dala aj ja ..........uplne som bola ako prispata si myslim ze je to pekne ...... napada ma len skarede slovo .......na zvysovanie zisku ale NIC pre dieta!
ani jedno z mojich deti nemalo z neho ziadne vedlajsie ucinky a tiez nam pomohol. Ale moje deti su skor viac aktivne, ako spave. ale nevsimla som si, ze by boli pri uzivani toho sirupu nejako viac vybudene. a naopak utlmene uz vobec nie 🙂
nam tiez dava nas lekar trifed takmer vzdy....tiez mame neziaduce ucinky ALE, prichádzam na to, ze neziaduce ucinky boli len do troch rokov, mam pocit, ze teraz mu uz nic nerobí...a mladsiemu 14 mesacnemu - presne ako písete, ako na drogách....ale suhlasím, ze je dost ucinný...my máme teraz také chorlavé obdobie, vyskusali sme uz vsetky sirupy od kaslu (mimochodoch pochvalujem si hedelix), ale kedze sa to stale tocí, nechcem pouzívat stale dookola to isté, takze ak sa po 10 dnoch nepolaví, ideme na trifed...je mi jasné, že to nie je asi najideálnejsie pre deti, ale co je? ak by existoval ideálny liek, neboli by nase deti v istom veku permanentne choré....
Ja som s nim mala strasne zlu skusenost. Moja dcerka ma len 3 mesiace a mala ist na ockovanie ale kedze bola troska nachladnuta doktorkavola jej predpisala trifed sirup. Ja som samozrejme doktorke doverovala ze ved hadam jej to pomoze ale mylila som sa. Uz po prvom uziti bola podrazdena a v noci dostala zurivy zachvat a krce, asi dve hodiny som ju nemohla utisit, bolo to naozaj nieco strasne uplna bezmocnost ked neviete ako mozte malemu babetku pomoct od bolesti, uz som chcela volat sanitku ze pojdem s nou do nemocnice ale o 4ej rano som volala rozculena doktorke, ze co jej to predpisala za lieky ked strasne trpela. kazala mi vysadit sirup co bolo u mna okamzite samozrejmost a dala som jej paralen, po prebdenej a preplakanej noci bola taka ubolena ze nemohla este do 5ej poobede
zaspat ani jest. Uz je nastastie v poriadku, ale neodporucam ho nikomu a zvlast pre taketo male dietatko. Uz pojdem na to len a len prirodnou cestou ziadne lieky ktore viac poskodia ako pomozu .
dobre ranko, nahodou som natrafila na tuto temu. trifed je vyborny, ked su nadchy spojene s bolestami alebo problemami s uskami. sami sme si tym presli. dcera ho uzivala casto a dlhodobo. aj tak sme sa nevyhli operacii, ale vzdy viac pomohol ako nejaky aerius alebo fenistil.... co sa tyka vedlajsich ucinkov. dcera nemala ziadne a ked som ho dala synovi, bol jak nafetovany, zaspaval - pritom bol prave zobudeny. ale ine som nespozorovala. pri dalsom uzivani, ked ho uska boleli z nadchy nam to dali na ORL tak som to riskla a uz nemal tie stavy. ale urcite to moze byt zo sirupu, este pri dcere ma na to nasa pediatricka vopred upozornovala.
Nám žltý Trifed vždy pomohol.Zelený moc nie.Mladšia dcérka dobre znášala,nebola ospalá,ani moc duracelka..nemala upchatý noštek,prestala kašlať a zaujímala sa o všetko ako inokedy.Staršia dcérka neznášala,hned po prvej dávke nevedela v noci zaspať a bušilo jej srdce.Tak sme to nedávali(konzultovala som s lekárom).Mladšia to brala viackrát,dokonca máme doma ešte aj teraz.
Ináč pred 15-12 rokmi vypísali aj niečo podobné ale pod iným názvom(práveže na zloženie sa už nepamätám),to potom stiahli z trhu.Tiež sirupček ,tiež oranžový aj zelený.To moje deti znášali a tiež veľmi pomohli.Nemám v láske silné lieky a mnoho liekov,ale ked veľmi treba,ked iné nepomôže,tak dám,vyskúšam ale stále sledujem svoje deti aké maju reakcie.
Trifed je vyborny na odopchatie nosa, je rozdiel medzi zelenym (Trifed expektorant) a zltym (Trifed). u nas bolo neziaducim ucinkom podrazdenost, zla nalada, moze byt aj nechutenstvo!
Pred 15 rokmi ficali Rhinopront a Rhinotussal, mne sa zdali lepsie, ale prestali sa dovazat a az potom zacali vsetci predpisovat Trifed.
No, co sa tyka Triffedu zlteho u nas, tak to bola hotova katastrofa. Po troch dnoch uzivania som ho musela malej vysadit, lebo je doslova nezvladnutelna. Je stale nervna, precitlivela, uplakana a stale sa stazuje na nieco. Vecne rici a reve a nevie kontrolovat svoje emocie. A dokonca cez den zacala mat aj tiky na ustach. Sa jej krivili na jednu stranu, ked dorozpravala. Neviete, kedy sa tieto priznaky pominu? Uz nevladzem!!!!
Ja som pužila trifed 2x a nikdy viac 🙄 ....na prd sirup a dcerka mi do polhodiny po nom zaspala a spala aj 4-5 hodiny v kuse, normalne som ju nemohla prebrať 😒 ...takže určite nikdy viac!!!!!!
Nám trifed nerobí žiadne vedľajšie trampoty...
Malý užíva teraz Trifed ale vysádzam ho lebo to sa nedá.Je po ňnom ako čert, len kričí, je zúfalý a to aj v noci.Nikdy viac Trifed. 😠
Jak to tak citam...je mi zle, ze jsme si to neprecetla pred nasazenim tohoto leku...bereme ho od stredy a mala je uz od ruhe davky nervozni,protivna, placliva, budi se v noci,pocit uzkosti...celkove jeji zpravani se zmenilo za pouziti Trifedu..je mi zle z toho ze jsem ji ho dala....-(Uz nikdy, zita volam okamzite dr a oznamujem vysazeni tohto leciva

ako nechapem poniektore akoze mamicky tuto,ze sa tesia,ze maju zdrogovane a utlmene deti,,,, ako rozmiem,ze maj od nich pokoj a mozu kavickovat, ale asi fakt nerozmyslaju co o robi s takym malym organiznom, 😖