Spôsobil vášmu dieťaťu sirup Trifed vedľajšie účinky?
19 mesačná dcéra užíva 5 dní Trifed kvôli kašľu a upchatému nosu. uvažujem o jeho vysadení,lebo kašeľ neustal,aj keď už nie je veľmi častý, dýchanie je už čisté. Dcérka je ale dosť malátna, úplne odmieta jesť, a svrbí ju krk a pod kolenami,tiež sa dosť potí,skoro stále má spotené vlásky. Môže to byť následok tohto sirupu???? mali ste niekto podobné skúsenosti? užíva aj kvapky Pamycon do nosa.
Aj ja pridám zlú skúsenosť. Dcéra 7rokov,zlá plačliva, podráždená až hystéria . Vysadila som Trifed.
Nášmu 3rocnemu spôsobil nervozitu, precitlivenost a stale mrncanie a podráždenie plus plač za vsetko :( ale účinok na kasel super
@rolak je to síce staršia diskusia ale som šťastná ze som ju našla vďaka nej som pochopila co sa s mojim synom deje a okamžite to vysadila, na tom sirupe sa mi niečo nezdalo a mala som dobrý tusak...úplná čistá katastrofa cele zle dieťa mrzute dezorientovane ospale zle agresívne budí sa s brutálnym plačom nikoho k sebe nepusti len mňa, mal z neho vysoke teploty a hneď na to obrovskú triašku...skončili sme na pohotovosti kde nás doktorka odbila co tam vlastne chcem...citala som to tu od viacerých ze dieta dovtedy také choré nikdy nebolo, ja som si mysela ze len silno prechladol ale nie to bolo týmto humusom...nikdy viac tento sajrajt nechápem absolútne pre keru Máriu bohovu sa toto predpisuje
@andy113 dlho som sa trifedu potom bránila, ale teraz sme schytali nejaký sajrajt, ktorý nás doma postupne vyraduje všetkých, ja osobne mám po pár dňovej pauze druhé kolo ☹️ syn má teraz 7, pred týždňom som s ním skoro skončila ležať na oddelení, aký mal strašný kašeľ a už som riešila aj Trifed, kedysi mal zelený, teraz dostal žltý. Neviem, či pomohol, alebo sme si tým proste na cajikoch, konvickach, kvapkách a oddychu museli prejsť, ale samotný žltý Trifed nemal zle účinky, syn bol psychicky ako bežne. Ale stále si myslím, že to nie je ok sirup pre deti, možno veľmi ojedinele, keď iné nezaberá, ale určite by som nedávala pri každej chorobe.. možno zelený by mal znova psycho účinky, možno už nie, ale rešpekt aj strach som mala aj pri žltom
Moja bola z neho spava a velmi hnackovala.Uz jo nedavam vobec.Su ine alternativy a ani jeden iny sirup nam toto nerobil,len tento.
@nikush moja dcerka 3 rocna mala dnes z neho zachvat,lezala na zemi,kricala,kopala,triaslo ju.nevedeli sme ju ukludnit
@simona92101 ak ste jej ho davali tak často ako aj nám bolo predpísané tak mohla byť aj predávkovana, ja som bo malému hneď vysadila ešte ale 5 dní potom trvalo kým sa dal relatívne do normalu
@andy113 3x za den 4ml.ocividne predavkovana,nevedela co so sebou..ked som vysadila,tak neporovnatelne lepsie
3-rocny syn ho užíval, tiez na kasel, zabral, ale bol z neho nervozny , agresivny, malatny a aj napriek tomu ze ho uspaval nevedel zaspat.
@simona92101 no tak to je strašné veľa veru tiež sme mali
3x za deň ale 2.5ml a aj to bolo moc...vymenené dieťa úplne mimo keď sa ukludnil cumel do blba..dobre ste urobili, vysadiť a nikdy viac nedať naša doktorka mu ho stále chce predpisovať aj keď som jej o tom povedala vždycky ju musím zastaviť ze nie, dáva miesto neho fensitil kvapky a s tými uz našťastie problém nie je
Akoze registroval som sa sem len vdaka komentarom na trifed ale je to katastrofa co tu niektory pisete resp. ze si o latkach nic neprecitate. Pseudoefedrin davat malym detom? To vazne? Ved to je latka ktora je v Piku. To mu narysujte ciaru z vrakune a pichnite mu nos do toho dychacie cesty sa uvolnia a mate dieta fetaka gratulujem
Ja viem že je to staršia debata ale pišete o Trifede akoby to bola nejaká novinka alebo jed. Ak máte dieťa s brutálnym kašlom a nič iné nezaberá... Nám ho predpísala dr už dávnejšie a áno dala som na reči iných matiek a nedávala jej ho. Ale keď už mala strašný kašeľ skúsila som nasadiť a ozaj pomohol. Vôbec žiadne zvláštne chovanie som nepozorovala. Možno trocha viac spala ale len trocha... Zlá určite nebola. Mám pocit že lepšie ale to sa mi môže zdať. Píšem lebo aj dnes som dala kašeľ je strašný. Ale musím dodať že dcéra má 5rokov a keď ho mala prvý raz malá asi 4. Čiže pri babatkach neviem...
A keď tu píšete o efedrine ten sa už dávno dáva ako veľmi účinný na kasel. A jasne dajú sa z neho aj vyrobiť drogy ale to aj codeinu, prothazinu novalginu, dorety, diazepamu, zolpidemu, morfinu...a ďalších. Lieky proste sú drogy ale keď je človek chorý nie vždy záberu bylinky. (Aj tie sú často...)

No tak nam ho doktorka napisala vcea a len 2x denne po 2,5 ml.. po prvom uziti vcera o pol piatej vecer po polhodine syn zaspal a zobudil sa az rano o pol osmej.. od rana potom prestal cikat.. ked som ho nasilu dovliekla na wc a mal cikat, strasne plakal ako by ho to bolelo.. rano som mu ale ho dala znovu a aktualne zase spi (poobede mi to dieta nespalo uz asi rok).. posledny krat, liek vysadzam.. hnus..