icon

Správne používanie okluzoru na oči u detí

30. máj 2025

Ahojte, ako ho prosim spravne pouzivat?

Naordinovali nam na 6h denne.

Ale moze pritom ist aj vonku? Ci musi byt iba vo vnutri? Mozme aj to nosenie rozdelit? Napriklad v skolke do obeda a potom po skolke este 3 hodiny? Alebo je to blbost?

ika02
30. máj 2025

Ahoj, syn nosil celý deň. Upravilo sa mu o 2 dioptrie. Poctivo nech nosí, lebo inak sa to nemá zmysel.

viestta
30. máj 2025

Moze, dokonca mal by s nim uplne normalne fungovat ako pred tym. Hlava musi zacat vnimat aj to slabsie oko

weronika2
30. máj 2025

Mal by ho nosit vkuse, a jasne ze moze robit uplne vsetko. Aj moj syn ho nosil na 6h ked bol este v skolke.

autor
30. máj 2025
@weronika2

Mal by ho nosit vkuse, a jasne ze moze robit uplne vsetko. Aj moj syn ho nosil na 6h ked bol este v skolke.

@ika02
@viestta
@weronika2 tak podla vas 6h je malo? Musime aj druhe oko 1x do tyzdna lebo aj tam ma 65%.
Takze moze s nimi v pohode aj von? Aj v skolke? Pod dozorom samozrejme

viestta
30. máj 2025

Pytaj sa svoho lekara. Pytala si sa ci moze s nim chodit vonku, na to som odpovedala, ze ma s nim fungovat ako bez neho

andrejka1974
30. máj 2025

Jednoducho nalepíš na zdravé oko a uvidíš koľko vydrží čím dlhšie tím lepšie budú dni keď vydrží hodinku a inokedy oveľa dlhšie netreba trápiť časom si zvykne

ika02
30. máj 2025

Ahoj, záleží, ako zle vidí, či dokáže sám bezpečne sa pohybovať vonku. Najlepšie bude to riešiť s lekárkou. My sme mali fakt celý deň, von, dnu, v škôlke..

weronika2
31. máj 2025

Nie myslela som to tak, ze ho ma mat vkuse tych 6h. Nerozdelovat. Samozrejme ze moze robit vsetko. Ved to by mal nosit niekolko mesiacov, tak nemozete obmedzit pobyt vonku a v skole/skolke 🙂

autor
31. máj 2025
@weronika2

Nie myslela som to tak, ze ho ma mat vkuse tych 6h. Nerozdelovat. Samozrejme ze moze robit vsetko. Ved to by mal nosit niekolko mesiacov, tak nemozete obmedzit pobyt vonku a v skole/skolke 🙂

@weronika2 aha, tak. Dakujem! A zlepsila sa vam tupozrakost?

tersanas
31. máj 2025

Autorka: závisí to aj od veku dieťaťa, dieťa by malo normálne fungovať, byť aj vonku aj dnu. Najlepšie na cvičenie očka sú činnosti za stolíkom, ale jasné, že to 6h nevydrží a treba striedať, aj von chodiť, píšeš že pod dozorom, tak to je v poriadku. Ak je v škôlke iba doobeda a tam by mal 3h, tak potom poobede 3h, cez obed sa zvyklo aspoň u nás oddychovať, deti aj spia, a po zobudení opäť zalepiť.