Správne používanie okluzoru na oči u detí
Ahojte, ako ho prosim spravne pouzivat?
Naordinovali nam na 6h denne.
Ale moze pritom ist aj vonku? Ci musi byt iba vo vnutri? Mozme aj to nosenie rozdelit? Napriklad v skolke do obeda a potom po skolke este 3 hodiny? Alebo je to blbost?
Moze, dokonca mal by s nim uplne normalne fungovat ako pred tym. Hlava musi zacat vnimat aj to slabsie oko
Mal by ho nosit vkuse, a jasne ze moze robit uplne vsetko. Aj moj syn ho nosil na 6h ked bol este v skolke.
Mal by ho nosit vkuse, a jasne ze moze robit uplne vsetko. Aj moj syn ho nosil na 6h ked bol este v skolke.
Pytaj sa svoho lekara. Pytala si sa ci moze s nim chodit vonku, na to som odpovedala, ze ma s nim fungovat ako bez neho
Jednoducho nalepíš na zdravé oko a uvidíš koľko vydrží čím dlhšie tím lepšie budú dni keď vydrží hodinku a inokedy oveľa dlhšie netreba trápiť časom si zvykne
Ahoj, záleží, ako zle vidí, či dokáže sám bezpečne sa pohybovať vonku. Najlepšie bude to riešiť s lekárkou. My sme mali fakt celý deň, von, dnu, v škôlke..
Nie myslela som to tak, ze ho ma mat vkuse tych 6h. Nerozdelovat. Samozrejme ze moze robit vsetko. Ved to by mal nosit niekolko mesiacov, tak nemozete obmedzit pobyt vonku a v skole/skolke 🙂
Nie myslela som to tak, ze ho ma mat vkuse tych 6h. Nerozdelovat. Samozrejme ze moze robit vsetko. Ved to by mal nosit niekolko mesiacov, tak nemozete obmedzit pobyt vonku a v skole/skolke 🙂
@weronika2 aha, tak. Dakujem! A zlepsila sa vam tupozrakost?
Autorka: závisí to aj od veku dieťaťa, dieťa by malo normálne fungovať, byť aj vonku aj dnu. Najlepšie na cvičenie očka sú činnosti za stolíkom, ale jasné, že to 6h nevydrží a treba striedať, aj von chodiť, píšeš že pod dozorom, tak to je v poriadku. Ak je v škôlke iba doobeda a tam by mal 3h, tak potom poobede 3h, cez obed sa zvyklo aspoň u nás oddychovať, deti aj spia, a po zobudení opäť zalepiť.

Ahoj, syn nosil celý deň. Upravilo sa mu o 2 dioptrie. Poctivo nech nosí, lebo inak sa to nemá zmysel.