icon

Správne zavedenie čapíku

8. okt 2025

Ahojte,na internete som našla video kde detský lekár ukazuje že čípok sa má zavádzať tou tupou stranou aby nevypadol z konečníka.Keď som hľadala nejaké články tak nič mi nenašlo.Ako ho teda dávať?

anonym_171168
8. okt 2025

@anonym_autor hlavne rýchlo a bezbolestne, takže určite nie tou tupou stranou.

michaelam2
8. okt 2025

@anonym_autor aby nevypadol? To ma aku logiku? Nedavaj to tupou stranou prosim, chuda dieta

sajmi
8. okt 2025

Vložiť tou "ostrou" stranou, ono to budeš cítiť že to tam "vhuplo". Potom trošku stlačiť riťku (polky ku sebe) na pár sekúnd a hotovo.

anonym_92f05c
8. okt 2025

@anonym_autor tak toto je nejaky uchyl troll, lebo taketo nelogicke uvazovanie nemoze mat nikto

anonym_d010f9
8. okt 2025

😱😱😱😱nie

joesvk
8. okt 2025

Dieťa leží na boku, nohy skrčené v kolenách, zadok akoby vypúlený.Po zavedení čípku sa otočí na chrbát..
Špicatá strana ide prvá, ale predtým treba čípok na chvíľu opláchnuť v teplejšie vode, aby nebol taký tvrdý aj sa potom rýchlejšie roztopí a vstrebe.

anonym_92f05c
8. okt 2025
@joesvk

Dieťa leží na boku, nohy skrčené v kolenách, zadok akoby vypúlený.Po zavedení čípku sa otočí na chrbát..
Špicatá strana ide prvá, ale predtým treba čípok na chvíľu opláchnuť v teplejšie vode, aby nebol taký tvrdý aj sa potom rýchlejšie roztopí a vstrebe.

@joesvk tu niekto onanuje nad tvojim popisom😔

autor
8. okt 2025
@anonym_92f05c

@anonym_92f05c hrabe ti?

autor
8. okt 2025

Pridával to na instagrame pediater_oteckom tak som to googlila.Nenašla som takú info. Nemusíte sa tu hneď do mňa obúvať

anonym_92f05c
8. okt 2025
@anonym_autor

Pridával to na instagrame pediater_oteckom tak som to googlila.Nenašla som takú info. Nemusíte sa tu hneď do mňa obúvať

@anonym_autor akoze sorry zena, kukni pribalovy letak a neries taketo chobotiny. Akoze komu pricetnemu moze napadnut toto? Nejakych instagramovych pediatrov ja riesit nejdem, staci pouzivat zdravy rozum.
Ale teda aby si nemusela googlit:

autor
8. okt 2025
@anonym_92f05c

@anonym_autor akoze sorry zena, kukni pribalovy letak a neries taketo chobotiny. Akoze komu pricetnemu moze napadnut toto? Nejakych instagramovych pediatrov ja riesit nejdem, staci pouzivat zdravy rozum.

@anonym_92f05c ale veď on je normálny ordinujúci doktor.

autor
8. okt 2025
@anonym_92f05c

@anonym_92f05c a tento postup poznám,neboj sa ;) vravím že som to u ňho videla preto ma to zaujimalo. Ale napriek tomu som našla j niečo na AI. aj keď to je asi tieZ nie moc overená informácia. Preto som zo zvedavosti napísala sem.
🧩 Prečo sa niekedy odporúča zavádzať čípok tupým koncom napred
Anatómia konečníka: keď sa čípok zavedie tupým koncom napred, prirodzený pohyb črevných svalov (peristaltika) ho vtiahne hlbšie dovnútra namiesto toho, aby ho „vytláčal“ späť.
Lepšie drží – tupý koniec „zatvorí“ konečníkový otvor a čípok má menšiu šancu vykĺznuť.
Menšie podráždenie – hrot čípku môže niekedy podráždiť citlivú sliznicu, najmä u detí.
Rovnomernejšie rozpúšťanie – pri tupom konci sa čípok rozpúšťa tak, že liek prúdi smerom dovnútra, nie von.

joesvk
8. okt 2025
@anonym_92f05c

@anonym_92f05c No to mi nenapadlo.
Ale najčastejšia chyba pri zavádzaní čípku je,že dieťa leží na chrbte. Je to pre ňho oveľa bolestivejšie ako keď je na boku.