icon

Sprievod 15 ročného dieťaťa k lekárovi

19. feb 2022

Dobrý deň,
spýtam sa, kolegyňa má 15 r.dceru, pomaly 15,5 a dosť často chodí s dcérou k lekárovi. Ide o to že sme len 2 v práci a ja musím potom robiť prácu aj za ňu. Myslím si že to zneužíva.. prosím Vás je to ok chodiť s takto starým dieťaťom k zubárovi, všeobecnému atď?..podotýkam minule išla s ňou na krv a už sa nevrátila, myslím že kedy chcela idú ráno na 7 a o 8:30 je na pracovisku.
Majiteľ to rešpektuje, no naposledy to okomentoval že dieťa je už veľké, hlavne že sa s dcéra po škole fľaka s kamoškami,.poobede po reštauráciách ( keď nebol režim OP) atď...a kade tade,.že cez víkend o nej ani nevie fľaka sa.

Prepáčte že to vyznie že som zlá kolegyňa. Je na to nejaká vyhláška? Ďakujem.

Strana
z2
att123
Odpoveď bola odstránená
bubik6x
22. feb 2022

Vieš čo ja som chodila vždy sama od 14 a doteraz to s mamou ľutujeme ale to bolo pred skoro 20 rokmi, dnes je už iná doba, ale tiež keď idem s dcérou k zubárovi alebo lekárovi, alebo som tam šla kvôli sebe tak som sa do práce aj vrátila, hoci na 2h ale bola som tam ak to zdr stav dovolil

0silvia0
22. feb 2022

@bubik6x ja si tiež pamätám, že som bola sama u zubára ako piatačka na základnej, zubár bol v budove školy. Trhali mi 2 zuby. Pamätám sa, ako sa o mňa nikto neobzrel, ústa ma boleli, nikto ma neposlal domov, s takými znecitlivenými ústami som potom sedela v škole. No strašná doba to bola, decká rodičov potrebujú, ich podporu, aj posúdenie situácie. Neviem si predstaviť že nechám 11-ročné decko ísť samé na trhanie zubov k zubárovi a nezoberiem ho potom domov...

januarova
22. feb 2022

Máš deti, tak si vyberaj aj ty paragrafy. Aspoň si môžeš užiť deň volna navyše s dieťaťom. Treba to zobrať pozitívne. Aj u nás to zamestnávateľ akceptuje, nemusíme sa vracať do práce, iba v nejakom totálne súrnom prípade. Tak to využijeme. Môžeš ísť po vyšetrení s dieťaťom do cukrárne, alebo nákupy... Aj decku dobre padne taký deň s mamou. Veď nežijeme pre prácu.

jana63n
25. sep 2024

Samozrejme suhlasim s Vami,ja chodim aj s dospelou dcerou k zubarovi, jasne niektorych ukonov u zubara sa to netyka,ale trhanie zuba-vrtanie???🙈🙉Ma veľky strach.Tak prečo to nevyužiť.Zamestnavateľ nemá nárok podľa Zakona zisťovať-ochrana zdravotnych údajov.Ak naši romsky spoluobčania maju na všetko možne co existuje narok,tak preco nevyužiť aspoň tie paragrafy😀👍

hellionka
25. sep 2024

Ja napríklad nechápem čo Ťa dotoho. Ma 7 paragrafov na seba 7 na člena rodiny a aj keby išla vtedy na kúpalisko Ty to fakt nemáš, čo riešiť. Niesi jej zamestnávateľ. A “kontrolovať” niekoho že o 7 ide na krv a o 8:30 už by mohol byt na pracovisku, aby si Ty bola spokojná … Prepáč, ale ak Ti nevyhovuje práca, skus si nájsť inú kde budeš spokojnejšia. Nie riešiť to takto. Máš zo zákona presne ten istý nárok ako ona pokial máš deti.

fiafia
25. sep 2024

Nič nelegálne nerobí, keď zamestnávateľ nevyžaduje aby sa po ošetrení vrátila ma nato plne právo. Ze ty si to vieš zariadiť, že ty sa vrátiš je tvoj problém. Takisto to môžeš využiť a spraviť si s dieťaťom po lekarovi pekný deň.

Strana
z2