icon

Sťahovanie predkožky

kris988
5. jan 2026

Ahojte, v stredu idem so synom na prehliadku ako s ročným. Máme výbornú pediatričku, nikdy sme sňou nemali problém ani pri staršej dcére. Jediné čo by som jej "vytkla" je že je stará škola, pani doktorka je chvíľku pred dôchodkom a viem o nej že v roku na prehliadke nasilu chlapcom sťahuje predkožky. Plánujem do 2-3 rokoch predkožku vôbec neriešiť a tak si idem si kvám pre radu ako jej to slušne vysvetliť tak aby som ju neurazila. Je to vôbec v poriadku že pediater toto rieši ?? Nie je to ako s ortopédom že mi má dať v určitom veku dieťaťa výmenný lístok a pôjdeme k odborníkovi - urológovi ?

svetlonos
5. jan 2026

@kris988
bolo by mi jej urazenie srdecne fuk! Pridem a oznamim, predkozku nestahujem a neprajem si aby ste to robili ani vy a bodka. Zijeme v Rakusku a toto by si dr v zi ote nedovolila! Jedina kontrola je, ci su zostupene semeniky. Keby bol problem, samozrejme riesi.
Ja som v dvoch rokoch porlzrela velmi jemne ako to vyzera a nieked v 3 vysvetlila malemu co ma robit. Maky sa naucil a postipne stiahol sam.
Ved to je tak citlive miesto, a ide predsa aj o intimitu! A neexistuje aby dr ublizila mojmu dietatu!