Sťahovanie predkožky
Ahojte, mal niekto podobný prípad ako máme my? Ešte pred dosiahnutím 2 rokov sa synovi už krásne sťahovala predkozka. Skoro pri každom kúpaní sa v rámci umývania stiahla. Teraz som to nerobila asi cca týždeň a pri dnešnom kúpaní už nešla stiahnuť. 😶
Zhodou okolností ideme zajtra k pediatricke, ale zaujima ma ci mal niekto toto iste.
môj názor je, že to treba nechať prirodzene, keď chlapček pipíša objaví, bude sa s ním hrať a povolí si ju aj sám.
Mali sme podobny problem, ale pomohlo, ze sme potom syna kupali denne a stahovali predkozku a postupne sa to znova uvolnilo.
@malebiele ja som pri obidvoch synoch zacala od narodenia..pomalicky, len tolko kolko islo, nic nasilu...tak mi aj pediatricka vzdy na poradni hovorila
@malebiele od jeho prvého kúpania 🙂
inak baby pediatrička hovorila, že je to normálne ak sa to prestane stahovať tak sa to zúži, ale dnes sme už dali ranny kúpeľ a stiahlo sa to,sice trosku tazsie o islo ale som rada. 🙂 čiže nezanedbávať to 🙂
@malebiele Radsej ako stahovat (mozu vzniknut mikrotrhlinky, ktore vedu k fimoze), je nechat to na dieta, cize az vo veku, kedy tomu rozumie. Vysvetlit, co treba robit a nechat to v jeho rezii. Dieta cez bolest nepojde.
Rozhodne nestahovat malym chlapcom, ako sa u nas, na roziel od vyspeleho sveta, este stale odporuca!
Je normalne, ak to nejde este pred 12r. Potom sa predkozka uvolni aj vplyvom hormonov..
zaujimavy clanok - https://slovenskypacient.sk/zuzena-predkozka-ne...
paci sa mi veta z clanku: "Treba si uvedomiť, že neporušená predkožka poskytuje prirodzenú ochranu, takže dieťa by malo byť prvé, kto ju stiahne."
@beronsche jasne, všetci sa riadme "modernými poznatkami" a prečo? Lebo byť moderný je v dnešnej dobe IN. 🤦♀️ Jedzme všetci eko lebo je to zdravé (pritom ani to eko nie je eko, ak to nie je naozaj z našej záhradky a neprihnojene), Jedzme teraz všetci hnedý cukor lebo v nejakých článkoch sa píše, aký on je zdravý, pijme všetci kolagén lebo tety infuencerky ho chvália do nebies,.... A teraz sa všetci riadme týmto vyššie uverejneným článkom lebo jeho autorka povedala, že to takto ma byt.
K tejto téme by vedel rozprávať aj môj manžel sám a myslím, že aj milión ďalších mamiciek co je lepšie. Sťahovať skôr alebo až neskôr. 🔥
asi som udrela na citlive miesto a tym vyprovokovala tvoj posmesny prispevok...to ale nebol moj zamer. Chcela som upozornit na to, ze mnoho peciatrov a urologov zaujalo uz opacny postoj, tzv. vyckavaci sposob. Medicina je zivy odbor a stale sa posuva a v tomto zmysle som pouzila aj pojem moderne poznatky, cize nie v zmysle, ze je to momentalne "in"
@beronsche naziadne citlive miesto si neudrela 🙂 neviem ako ine mamicky, no u nas prebiehalo stahovanie asi formou, nič nasilu iba kolko samotna predkozka pusti. Dokedy mal uplne stiahnutú predkozku - trvalo to viac ako 2 roky.
A vzdy budu aj ine názory, ved nie kazdý sme rovnaky, no dolezite je respektovat aj nazor inyých ludi a nepresadzovať za kazdu cenu ten svoj.
Pekny deň
uplne suhlasim, je dolezite respektovat iny nazor a nepresadzovat len ten svoj.
Ale zrejme pises vseobecne, nie konkretne na mna, kedze nikde svoj nazor za kazdu cenu nepresadzujem a tiez pisem len vseobecne.. 🙂

Nemali sme toto ale treba stahovat pravidelne inak sa zlepi znova