icon

Stále choré 8 mesačné dieťa

juana21
29. jan 2012

ja uz nevladzem.od novembra bol moj krpcek zdravy dokopy mozno tyzden.minuly tyzden sme uzivali mukosolvan lebo bol hrozne zahlieneny...v decembri sme mali aj ant.a to ma len 8 mesiacov.proste 2 tyzdne sedime doma...potom ked uz je vsetko ok ideme na pol hodinky von a znova choroba.uz vyse dvoch mesiacov to takto funguje.2 tyzdne chory...3 -4 dni ok a potom zznova nieco.....dnes v noci ho zacalo dusit asi laryngitida.....myslim si to pretoze starsi to mal od pol roka az do 2 rokov aspon 4 krat rocne....a ten stekavy kasel je presne taky isty....jedno viem urcite ze len co sa trosku otepli (vonkajsia teplota je -20 stupnov,teraz/ ideme na pohotovost...

Strana
z2
kaja73
29. jan 2012

@zuzana76 Zacni polovicnou davkou a ked nebude hnackovat tak postupne pridavaj na tych 100mg na kg-ale nedaj to narazovo 😉 teda u neho to je cca 850mg cecka za den.
V chorobe mozes aj viac-zas sleduj ci nebude hnackovat-ak ano zniz davku.

joni
29. jan 2012

moja starsia ako zacala chodit do skolky tak chodi do nej 2tyzdne a potom je 2 tyzdne chora. Mlieko nepije, jedava 1 jogurt denne takze mliekom to nebude, probiotika davame, skusame aj imunoglukan ale ten tiez moc nepomaha. Teplotu nemava, mava len sopliky a kasel ale aj tak skoro vzdy skoncime u doktorky, predtym ked ochorela tak sme to vzladli aj doma ale tieto skolkarske bacily veru nie.

estterka
29. jan 2012

mne este napadlo-ak sa da stravou dieta vyliecit,urcite sa da stravou aj zlepsit imunita 😉

luciferkax
29. jan 2012

Začala by som dávať vitamín C v kvapkách, je vhodný aj pre malé detičky - cebion. Nedávala by som ml. výrobky, resp. obmedzila by som mlieko. Prestala by som dávať lieky z lekárne, max. tak prírodné. TIe lieky sú on ičom, potláčajú príznaky, a ked ich prestaneme dávať, kašle sa vráti... Začala by som chodiť s dieťaťom von, aj ked je choré a kašle. Nám imunologička káže ísť von, ak dieťa má teplotu do 38, nebehať, len pospať v kočíikku, to prospeje ovela viac, ako sedieť dva týždne doma.. a to najhlavnejšie, prestať sa chorôb báť, pretože všetko sa začína v hlave!!! chorôb sa báť netreba, treba proti nim bojovať 😉 😉 😉

mircalla
29. jan 2012

@juana21 verim. u nas sa to taha 11 dni....maly mal antibiotika a uz to bolo na dobrej ceste a odvcera opat teplotujeme:(((

koralinka
29. jan 2012

my sa tiež trápime, malá má 7 mes, anb naštastie ešte nemala ale tiež stále vírusy, dvakrat mala vírus - klasika - kýchanie, soplíky, kašle, teplota a raz vírus na očku :/ ráno sa zobudila, očko krvavé žilky cele červene - ja že si buchla s hračkou a lekárka že to má vírus!!!! tiež na nu dávam stále pozor, von chodievame max na hodinku v chladnom počasi - stále ju prezliekam aby sa nezapotila pri každom kýchnutí som v pozore celu noc - druhí si klopkaju na čelo že to prehánam, ale oni potom netrpia ked vidim aka je zničena ubolena v horúčke, kašla až na zvracanie .... ☹

mircalla
29. jan 2012

inak maly ma rok a pol, doteraz vazne chory nebol, dostal to odo mna. kojim, neda sa prestat, je uplny zavislak, ale malo papa, co je chory, nikdy nebol jedak, ale sa mi uz straca pred ocami. doteraz sme riesili maximalne nadchu:((

mianc
29. jan 2012

@desszi nám pediatrička pri hlienikoch povedala, že mám dávať mliečne ako jogurtik, kašičku, ono že to vyzerá, že sa viac hlieni ale toto že pomáha zbavovať sa hlienov rýchlejšie, aj za cenu, že to vyvracká, ja som malú 3 dni len kojila a nedávala som jej mliečne a došli sme až k ATB :-/ takže možno keby som to vedela skôr tak sa až tak nehlieni dlho.. inak poradila mastné, mliečne, vlhký vzduch ale teplý!!! Takže naparovať a vraj sú dobre aj slané výpary! a vraj aj med pomáha, ale zasa treba zvážiť ako staré bábo je, lebo do roka medík isto by som nedávala.. ale tak spomeňme si na staré recepty naších mám! Ktorá z nich nám mliečko nedala, a aj medík a veru na škodu to nebolo aspoň v čase keď sme boli chorí! A treba hlavne veľa tekutín, čajík, čajík čajík!!!!

karmelka77
29. jan 2012

@piacereto je zaujimave, vidis nam dala, lebo mu vyslo z krvi ze ma malo protilatok a musi sa to sledovat...nikto ani neuvazoval o tom zeby bol na to este maly, ved berieme to skoro mesiac a za dva mame dva roky...ale tiez si myslim ze je za tym vsetkym ockovanie, lebo presne do roka nam nic nebolo a od poslednej hexi nonstop chory...

desszi
29. jan 2012

@mianc recepty starych mam mali vela co do seba, ja ich stale uznavam, akurat mozno zdroje sa zmenili, vies co tym myslim - dnes nam suroviny poskytuje supermarket a nie bio zahradka a dvor od babicky 😉 ale vzdy lepsie ako chemia, takisto uplny suhlas s naparovanim, slanymi vyparmi, medik, bylinkove caje...velmi uzitocne veci. Rovnako tak kojenie, najlepsia a najidealnejsia vec aku kedy Pan Boh alebo priroda (nech si to kazdy pripise komu chce) vytvorili 😉 Tie mliecne vyrobky, to je vzdy na diskusiu, ja som nazoru, ze v case choroby by som nedavala, ale pani doktorka to myslela asi dobre, uz len to, ze vam dala aspon aj inu radu ako len predpisala lieky, je chvalyhodne.

desszi
29. jan 2012

Este som chcela k diskusii napisat, aby nahodou nedoslo k nedorozumeniu, ze samozrejme som nemyslela vynechanim mlieka vynechanie dojcenia, teda materskeho mlieka, to v ziadnom pripade, prave naopak!!!! 😉 ale to si asi kazdy domyslel 😵

juana21
autor
30. jan 2012

@luciferkax no velmi rada by som isla von ale nase teploty su -20 a viac v noci a cez den maximalne -5 na obed a ma to byt este horsie....tak to riesim aspon tak ze ked spinka ma vzdy riadne vyvetrane a v spalni ladoven

luciferkax
30. jan 2012

@juana21 aj u nás sú také 🙂 vraj sa do mínus desať môže chodiť normálne vonku, my ked sa večer vraciame, je niekedy aj menej...zababuším do kočíka a je to 🙂 ale zas.. ked dieťatko njie je zvyknuté na takúto "zimu", tak by som to nesilila...

juana21
autor
30. jan 2012

@luciferkax aha az teraz kukam odkial ste 🙂 .no teraz radsej nechodim nikam...bojim sa.pockam kym bude lepsie.vcera sme boli na pohotovosti a maly ma laryngitidu.presne ako sm predpokladala.pozeram ze mate 3 rocneho adamka ako ja.ja som si ista teda na 100% viem ze vsetky tieto choroby nam odstartovalo ockovanie...odkedy bol zaockovany este nebol poriadne zdravy.....

luciferkax
30. jan 2012

@juana21 ja by som sa doma zbláznila, vydržím max. jeden den, aten si nechváam na štvrtok, ked má byť celý den zzima..... neviem, možno aj z očkovania.. ja som napr. adamka očkovať dávala, nevedela som, čo očkovanie môže spôsobiť. a to sa narodil kilový.. a očkovania zvládal super, ani teplota , ani nič.. teraz mám donosené dieťa, no tie články ma raidne znepokojujú

juana21
autor
30. jan 2012

no presne toto.nas adamko sa narodil v 38 tyzdni s omotanou pupocnikovou snurou.museli ho dva krat ozivovat a schudol na 1900 gramov a 48cm.vsetky ockovania krasne zvladol bez jedninej zmeny.filipko sa narodil ako donosene-prenasane dieta s vahou 3200g a 51cm.ideal.ale co sa snim robi po druhom ockovani je neuzveritelne.a zacina ma dost znepokojovat aj to ze bude mat 9 mesiacov a este stale sa sam nevie posadit,postavit.ked ho chyti za rucicky aks krsne potiahne do sedu aj do stoja ale sam nie.adamko v jeho veku mal za sebou prve samostatne kroky

barenka007
3. feb 2012

@juana21 myslím že to treba povedať, tým spúšťačom je v mnohých prípadov práve očkovanie, podkopáva dieťatku imunitu, nechcem tu nikoho presviedčať, lebo viem že sú názory všelijaké. Len apelujem na rodičov nech pátrajú po informáciach z rôznych zdrojov. Fakt sa nad tým seriózne zamysli. Ked budes chcieť, napís mi, poslem ti zaujimavé linky, svoj názor si urob sama. Nie je normálne, že dieťatko predtým zdravé sa zrazu nevie vymotať z kolotoča takýchto chorôb celé mesiace, či dokonca roky. V každom prípade odporučam obrátiť sa na homeopata. Prajem skoré uzdravenie maličkému

lollipop1
5. feb 2012

@juana21 robili vam test na imunitu? my od styroch mesiacov papame BIO GAIU a vitaminC a dr.nam povedala ze aj vdaka tomu nas choroba len tak oveje. dufam ze som to tymto nezariekla🙂 skus, mozno to casom pomoze🙂

juana21
autor
6. feb 2012

nie nerobili.bio gaiu davam aj ja.a vitam C ma v kazdodennom jablcku od babicky zo zahradky...alebo maliny zo zahrady....ale asi mu budem musiet kupit v lekarni este nejaky vitamin C.rozmyslam ze mu kupim colostrum este.

kaja73
6. feb 2012

@juana21 Na 100g jablka mas len dakych 6mg C vitaminu-to je zufalo malo http://coolankety.blog.cz/0811/obsah-vitaminu-c... .
Ak je dieta chorlave potrebuje cecka ovela vyssie davky-ja davam až 100mg na kg vahy maleho a to už ozaj zabera.
Ale nedavam narazovo,rozdelim to do mini davok pocas dna. Davam 100% praskove cecko z DM ka,nie tie chemicke koktiely ,co maju v sebe vsetko mozne.
A tiež netreba zabudat,že kym sa k nam ovocie dostane,tak strati z obsahu vitaminov velke precento. ☹

juana21
autor
7. feb 2012

@kaja73 no len ja davam zatial ovocie vyluccne zo zahrady od mamy.takze hruskky,jablka a mam zamrazene maliny...tiez aj zelenina je vylucne zo zahradky.musim skocit do DM-ky a kupit ich tam.nekupujem zo zeleniny ani ovocia nic v obchode akurat banan,brokolicu a spenat je z obchodu

luxel
19. feb 2012

Z kyslého Céčka je ťažké dosiahnuť takú dávku aká je potrebná pri chorobe, lebo dochádza k prekysleniu v črevách a kvôli tomu sú tie hnačky. Zásadité Céčko sa dá kúpiť napr. tuto:
http://www.damianvit.sk/kategoria/vsetky-produk...
My kupujeme to kilové zásadité a pri intenzívnom úžívaní nám vydrží aj viac ako rok, nakoľko jedna ČL má 4 g vit. C.

myriada
15. aug 2013

ahoj baby, našla som túto diskusiu, presne ten istý problém - poviem to na rovinu, deň po 3.dávke hexy+synflorix, malá ochorela (neviem, či to súvisí, možno nie...o to teraz nejde), začalo to soplíkmi, potom kašel, suchý, hlienovitý, kopa vyšetrení, lieky, znova ochorela, zmenili sme lekára, znova kopa vyšetrení od refluxu, cez krv, po rôzne výtery, nasadené lieky medzi nimi aj na podporu imunity, nepomohli, prišli horúčky vysoké, dalšie vyšetrenia, vysoké crp, leukocity, antibiotiká, dobrali sme a o týždeň na to - aktuálna situácia, soplíky, začal kašel, táto noc už aj teploty. Už som zúfala, ťahá sa to dva mesiace, vlastne celé leto je len chorá, dovtedy nebola. Poraďte čo robiť, keď pôjdem k doktorke, znova dá len lieky. Čítala som veľa rád, možno na tom mlieku niečo bude, aj na tých probiotikách...neviem odkiaľ začať. Včera som jej kúpila vitamín C Cebion, iné mi v lekárni neponúkla ☹ Čo robiť?

patatina83
18. mar 2014

@estterka ahoj prosim ta kde kupes praskove c-cko?? Ja mam 8 mesačnú dcéru stale chorú

janica25
22. mar 2016

@luxel a to cecko co kupujes na tej stranke prosim ta to je askorbat sodny alebo vapenaty?ktory konkretne ked pises ze neni slany?

luxel
22. mar 2016

@janica25 Ascorbat vápenatý

janica25
28. mar 2016

@luxel ja mam z dmka a tam len pisu L -ascorbova je to ine je tam rozdiel ?

luxel
31. mar 2016

@janica25 to je kysla forma, toho veľa naraz užiť nemôžeš, lebo dostaneš hnačku. Jedine to neutralizovať sodou bicarbonou, aby to nebolo kyslé. Ja to tak robím, keď nemám ascorbat vápenatý.

Strana
z2