Stále choré dojčené deti
Vsade sa pise kojenie je to najlepsie pre zdravie babätka a podobne.
Ja som tu moznost bohuzial nemala .Bohuzial.
Ale co som si vsimla .
Ja a moja najlepsia kamaratka sme nekojili , mame zdrave deti co chodia do skolok(vek 3+) minimalne chore.
Zbytne 3 kamosky maju deti ca tiez v tomto veku vsetky kojene a stale chore .ale ze stale.
Ako je toto mozne ?je to len nahoda??
Nechcem burlivu diskusiu mna to naozaj zaujima ci je toto len nahoda v mojom okoli alebo ako to je😂
Moze byt moja ked nechodila do skolky bola asi 3x chora (virusove ochorenie) ale zato v skolke nic
akurát bojujem s touto myšlienkou. Maly ma z mojho mlieka vkuse problémovu pokožku a ja netuším z ktoreho mojho jedla.
Tiež som si to v mojom okolí všimla.
Treba si uvedomiť, že zloženie umelého mlieka je prísne kontrolované, obsahuje všetky zložky optimálne na vývoj dieťaťa, veď to poznáte z reklám 😎. Ale do materského mlieka prechádza všetko zo stravy matky, ktorá povedzme nie je vždy ideálna. Často mama venuje všetok čas bábätku, ale ona do seba hodí len nejaký polotovar, ak má vôbec čas, plný konzervantov a umelín, prípadne v obave aby dieťa netrápilo bruško, neje pomaly nič, lebo jedno nafukuje, druhé môže spôsobiť alergiu, tak z čoho má mať dostatok vitamínov a všetkých potrebných látok?
Treba si aj uvedomiť to, že keď ty to vo svojom okolí vidíš takto neznamena že to všeobecne takto aj je. Štatistika je štatistika. V globále vychádza,že kojene deti sú menej chorlave. Neznamená to, že zrovna tvoje a deti tvojich kamošiek to tak budú mať.
Ja som mala syna tiež na umelom a teraz v škôlke chytil všetko čo sa dalo. 🤷♀️ dcérka je na umelom a keď ležala ako 2 týždňova v nemocnici so zápalom pľúc tak sa ma každý jeden lekár pýtal či kojim, mohla by mať vtedy protilátky na ten vírus z môjho mlieka a možno by ten priebeh bol oveľa miernejší.
🤣🤣🤣
@lenja123 plne súhlasím s tým čo si napísala.
Tiež som toto vravela známej, sťažovala sa ze malý ma pol roka a tretí krát berie antibiotiká a keď bol čas obeda buchla do trúby mrazenú pizzu.
Na druhej strane mam tetu, ktorá sa zdravo stravuje, športuje, malého kojila do roka a pol ,už ma 5 a bral antibiotiká 1x, aj to myslím ze bola nejaká baktéria v moci. Takže od tohto podľa mňa veľmi závisí a nech už je to akokoľvek, určite je akékoľvek materské mlieko pre dieťa lepšie ako UM.
@neanonymna materské mlieko je hnus?? No nestacim sa diviť . 🤦🏻♀️
@andrea169 ironia ti nic nehovori? 😉
Ja nevravim ze kazi imunutu ani nic podobne ako vidim nie som sama ktoru to napadlo zaujima ma to tak sa pytam nic negativne tym nemyslim 🤗
@neanonymna 😂😂😂😂 v jednej starej časti súdnej siene sa rodina stravovala iba stravou pre kozmonautov 😂
treba si uvedomit, ze imunita nie je len o materskom mlieku. tiez poznam deti, co boli dojcene do 3.rokov a su nonstop chore a maju za vagon intolerancii a alergii. cast imunity sa dedi. a zvysok je nutne budovat. pobytom na cestvom vzduchu za kazdeho pocasia a vhodnou stravou od prvych prikrmov. co z toho, ze je dieta dojcene, ked funguje na krupici, pudingu a pribinacikoch.
ja som dojcila aj prvu dceru, aktualne dojcim druhu a v ziadnom pripade si nemyslim, ze dojcenie je zarukou dobrej imunity. prva dcera ma 13 rokov a brala 2x za cely svoj zivot atb, odkedy nastupila do skoly, chora nebola vobec. ziadne nadchy, chripky, nic. ale urcite to nie je len dojcenim, ale tym, ze som si vzdy davala a davam zalezat na tom, co da do ust, ze vzdy sme chodili vonku, ci prsalo, ci snezilo a od 3.rokov otuzovali.
@matkahelka tak mi to nedošlo , až teraz
Obe máte šťastie, že vaše deti zdedili dobrú imunitu a vaše kamaratky majú zas tú smolu, že ich deti majú imunitu horšiu. Ja som svoje deti dojcila a tiež bývali často choré. Ja ani ich otec sme neboli dojčení a tiež sme bývali často chori. Z toho jasne vyplýva, že zlú imunitu zdedili po nás. Kamaratka má tiež dojčení deti a nebývajú choré, tak isto ako ona a jej muž. Tu sa tiež ukazuje, že je to viac o génoch ako o dojčení. Napriek tomu by som moje deti dojcila zas. Dcera má alergie a dojčenie je pre takéto dieťa najlepšie. Rozhodne lepšie ako mu dávať špeciálne mlieko ktoré chuti ako lepidlo, mali sme jednu krabicu a ani do úst to nechcela vziať. Vtedy som bola vďačná za dojčenie. Tak isto keď mala hnačky. Zachránilo nás dojčenie. Inak by mlieko piť nemohla.
Rozhodne nepreferujem umelé mlieko pred materským. Ale k tým výskumom a štatistikám o prospešnosti materského mlieka.... Neviem na akej vzorke detí ich robia, ale napr. sestra pracuje v sociálnej oblasti a navštevuje soc. slabšie rodiny, často aj osady, ale aj biele rodiny, ktoré sú na tom dosť zle. A tam bežne kŕmia deti klasickým krabicovým mliekom, rozmixovanou dospeláckou stravou, absolútne top bolo, keď novorodencovi s alergiou na kravské mlieko dávali vodu s múkou. Píšem to v súvislosti, že pre takéto deti je určite lepšie materské mlieko, aj keby sa tá matka stravovala akokoľvek otrasne, o hygiene prípravy ani nehovorím.
Tie 3 kamosky majú ok doma vzťah s mužom? A vy dve, čo máte zdrave, vzťah ok? Veľa detí nasáva z nás rodičov a potom takto reaguju😔 a my ich chudence len dopujeme liekmi, miesto toho, aby sme riešili naše vzťahy, alebo samu seba😬
Otazka je co beries ako chorobu. Moje nikdy nebrali ATB. No napr asi zdedili po mne alergie,lebo zaberaju antihistaminika. Po bazene mame sople fakt skoro vzdy. Sopel nie je choroba.
@lenja123 MM mlieko je prirodzene pre nas prirodzenejsie a zsravsie ako hociktore umele mlieko preto to ma nazov umele🙂 v umelom mlieku niesu hormony ktore dieta dostava od matk dojcenim ;)

Môj osobný názor je, že dojcene dieta je naozaj menej chorlave len v čase, kedy to materské mlieko je gro v strave. Cize tak do roka. Neskôr, je ti len o "nahode" resp. O dovtedy vybudovanej imunite.