icon

Stále mám chuť na cigaretu

janulka1987
29. okt 2017

Ahojte mamičky... pred tehotenstvom som bola fajčiarka, dala som denne takých 15cigariet, niekedy menej... hneď ako som otehotnela som prestala fajčiť, s veľkým sebazaprením, neuskutočnú chuť som mala stále, ale najhoršie je, že táto chuť mi ostala stále, na nič iné nemyslím, len ako si konečne zapálim keď dokojím... malý bude mať 8 mesiacov, myslíte že bude veľká chyba si zapáliť keď ešte kojím? Cca 3-4x denne... ďakujem za každú odpoveď, no myslím že mamičky fajčiarky ma viac pochopia... 😉

janulka1987
autor
29. okt 2017

novana tie drogy som tam spomemula len preto, že aj fajčenie je silná závislosť... a je to tiež ťažké ako prestať s drogami...

najk
29. okt 2017

@janulka1987 mas moj obdiv, ze sa drzis uz tak dlho. Musi byt tazke vzdat sa zavislosti. Ja sa svojej jedinej -sladkosti- vzdat nedokazem. Ale fajcenie naozaj zabija. Pises, ze na nieco umriet musis. To hovori vacsina fajciarov, ale ked pride na realitu, pride rakovina, nemozu prehltat, strava iba cez hadicu, nemozu rozpravat, tak su nervozni a zli.. pritom vedeli, co ich caka. V lete som bola na jednom pohrebe takehoto cloveka, teraz bolo vyrocie umrtia mojho uja, ktory mal taky isty scenar a dalsi pribuzny momentalne bojuje v nemocnici a je to taky isty pripad, tak ocakavam dalsi pohreb. Skus to vydrzat. Toho, ci to ide cez mlieko by som sa tak nebala, ale toho, ze budes mat popolcek vsade na obleceni a Tvoje dieta bude odmalicka pasivny fajciar ano.

lorela
29. okt 2017

@janulka1987 Vsak presne preto prispievam do tejto diskusie - aby si mohla pocut nazor inych mamiciek. V mojom pripade od byvalej fajciarky; prestala som v den, kedy som sa dozvedela o tehotenstve a nikdy viac som si pri svojom rastucom dietku, zdravom, krasnom, mudrom a vonavom 👶 nemala chut zapalit cigaretu 😉.

janulka1987
autor
29. okt 2017

najk v mojej rodine nikto nefajčil a aj tak skoro všetci umreli na rakovinu... 😢 takže ja som prestala veriť že rakovina je z fajčenia... rakovina proste je, ako je chrípka, ako je nádcha, len bohužiaľ táto zabíja...

jana_eyre
29. okt 2017

Necitala som diskusiu, tak neviem co tu vsetko je - ale neskusala si biorezonanciu? Moj muz po nej prestal fajcit.. Bol tuhy fajciar cca 10 rokov.. Po nej mal sice chut si zapalit, ale pociatocne chute prekonal a potom uz ich nemal.. Bude to 7 rokov co uz nefajci..

janulka1987
autor
29. okt 2017

lorela ďakujem za každý názor... a tebe gratulujem a dúfam že už nikdy nebudeš mať dôvod začať 😉

novana
29. okt 2017

@janulka1987, veď na rakovinu sa nezomiera len z fajčenia, ale aj. Cigarety ohrozujú hlavne srdce, cievy... a fajčiari zomierajú na infarkty, porážky...

lorela
29. okt 2017

@janulka1987 Nielen rakovinu sposobuje fajcenie, ale aj ine, velmi vazne, choroby a komplikacie napr. pri akejkolvek operacii, narkoze je urcite riziko u fajciarov.

lorela
29. okt 2017

@janulka1987 Dakujem 🙂.
A som si ista, ze uz nikdy nezacnem fajcit.

janulka1987
autor
29. okt 2017

jana_eyre veď ja nefajčím, skončila som keď som otehotnela, ale chuť mám stále, už rok aj pol každý deň 😉

jana_eyre
29. okt 2017

@janulka1987 no ved prave preto to pisem, aby ti presla ta chut..

janulka1987
autor
29. okt 2017

jana_eyre aha, tak nie, to som neskúšala... skúšal to môj svokor, zabralo na 3 týždne, potom ešte raz na 2 týždne... vždy potom začal a mal hrozné absťáky... nakonec prestal sám od seba ale chuť má stále 😂

zmrzlinkams
29. okt 2017

Ja som ostala tehotna tiez som prestala fajcit pomohlo mi ktomu aj to ze mi proste z cigariet bolo zle nemohla som ich ani citit vadil mi ten smrad neskutocne potom nejako som sa k tomu nevratila a 4 roky som nefajcila nastupila som do prace kde z celeho kolektivy asi 20 zien nefajcilo mozno 5 osob a ani neviem ako tak sa mi vratila chut si zapalit ale odolavala som az raz vsak si len potiahnem ukojim chute ale kdeze potom to uz islo a zas som zacala fajcit s tou kokeginou potom s druhou a vzdy bol niekto kto ma zavolal si zapalit lutujem to ze som odolala... 2 roky som fajcila a potom som ostala zas tehotna to iste nechutila mi cigareta vadil mi smrad po porode som sa dostala do velkeho stresu az tak ze som tyzden nevedela jesta hnackovala som od nervov.... dostala som chut na cigu muz tiez fajci tak doma sme mali a mna ra ciga tak ukludnila. Najprv to bolo len na ukludnenie krabicka vydrzala aj 4 dni ale potom sa to rozbehlo teraz ju mam tak na 2 dni ...
Lahko sa hovori ale vzdy sa nieco najde co nas zlomy.... muz je 30r fajciar pri starsej dcere asi nieco po porode prestal fajcit aj kvoli mne ze spolu bolo to tazke pre neho ale mal robotu s jednou kokeginou ktora nefajcila tak sa dalo... zmenil robotu velky kolektiv plno fajciarov maju aj fajciarsky kutik najprv chodil s nimi a potom uz tam chodil a tiez sa vratil k fakceniu...
Ono sa to nezda ale kolektiv prostredie v ktorom sa pohybuje tiez vela dokaze ovplyvnit aj ked sa to snazime utlacat. Nechcem sa na to teraz vyhovarat no proste som podlahla nie som asi taka silna.
Neznasam zimu ale vyhodou je ze sa mi nechce ist si do tej zimy zapalit tak menej fajcim 🙂 sme obaja fajciari ale cigaretovy smrad neznesiem v dome a aj veci musia byt ciste vonave a akonahle citim bundy ze velmi smrdia nevyvetrali sa uz su v pracke 🙂 v lete viac vyfajcim ani nie tak cez den ale vecer ked je vonku tak prijemne a ja si s ochutenym pivkom sadnem a jednu zapalim to je pre mna ukludnujuce 🙂

najk
29. okt 2017

@janulka1987 tak ja mam opacnu skusenost. V mojom okolo vela silnych fajciarov umrelo prave na rakovinu hrdla. Ti traja, co som vypisala su len malym prikladom. Naozaj iba vo svojom blizkom okoli viem minimalne o troch dalsich, dvaja umreli, treti zije, ale nedokaze rozpravat a ma nejaky strojcek v hrdle. 6 ludi, ktorych som osobne poznala ako silnych fajciarov a bud umreli na rakovinu hrdla (alebo niecoho v hrdle, mozno hrtanu), alebo sa aspon liecili. To uz je celkom pecka. Takze ano, je to svinstvo, ze rakovinu dostanu aj zdravo zijuci jedinci, ale konkretne tieto pripady mi davaju nadej, ze niecomu sa vyhnut da a je dost jednoznacne, ze si to privodili sami.. drzim palce, aby si odolala..aj ked mi pride, ze vlastne odolavat nechces a tuzis skor po odsuhlaseni toho, ze fajcenie je ok a dietatu neskodi

heregova
30. okt 2017

@janulka1987 pozri,nikto nevravi,ze ak si jednu zapalis,tak sa stane neviem co,poznam babu,co si naozaj zapali jednu dve denne,ale uz ma dvojrocnu dceru..ale,nebojis sa,ze nezostanes pri tej jednej?po tom dlhom case,co si vydrzala?my ti tu mozeme napisat ak sloh,preco si mas alebo nemas zapalit,ale vsetko je to len o tvojom sebazapreni..ci ti stoji za to si jedni zapalit a z jednej moze byt aj 10 a zase sa toho nezbavis..ja ta chcem hlavne podporit,viem,ze z jednej nie je jedna,ale je to cele na tebe

heregova
30. okt 2017

@nightrover ja som to skor myslela vseobecne,nie priamo na teba..mamila za chvilku bude propagovat aj to,ze mozes brat drogy,hlavne fajci,ved to nejde do mlieka😳Mna by zaujimali,ci vobec to na nejakych detoch dlhe roky testovali,ked maju take odvazne tvrdenia..ja som bola ich fanynka,citala ich stranku,je fajn,ze je niekto,kto podporuje dojcenie a robi tomu osvetu,len mam pocit,ze sa z nich naozaj stala sekta a najradsej by ukrizovali vsetky matky ta nekojenie,pritom niektore naozaj nemaju mliecko,nech sa snazia akokolvek. A ich propagacia dojcenia aj za cenu pomaly neviem coho je uz vazne na zamyslenie. A podotykam,ze ja som maleho kojila 2 roky,coze ziadne UM..len som teda chcela vyjadrit,ze som to myslela vseobecne,nie na teba🙂)👍

montemotherone
30. okt 2017

@janulka1987 nie som fajčiarka, ale moja mama fajčí odjakživa. Strašne ma to ako dieťa trápilo. Bála som sa že ochorie a zomrie mi. Keďže som poznala málo rodičov mojich rovesníkov, čo fajčia a skôr to boli také deti zo sociálne slabšieho prostredia, veľmi som sa hanbila ☹
Chcem ti týmto vyjadriť podporu, aby si s tým prestala. Pre seba, aj pre svoje okolie. Fajčenie je životný štýl. Je spojený so slabou vôľou, s nudou, zaháľaním, stresom... Riziko rakoviny je z toho asi to najmenej :-/ Čo sa fyzického zdravia týka, je často základom pre iné chronické ochorenia, ktoré znižujú kvalitu života. Fajčiari majú otupenú chuť, čuch.... Čo súvisí aj s tým, že sa "necítia". Ja cítim fajčiara na sto krokov, a môže mať na sebe liter parfému. O zápachu z úst, (často až z pokazeného žalúdka, ktorý súvisí práve s fajčením) ani nehovorím 😒 Ústna voda ani žuvačky tu nepomáhajú. Fajčenie už dávno nie je moderné, ani sexy... Môj kamarát to nedávno na jednej akcii okomentoval až tak, že keď vidí peknú babu, zaujme ho... a zrazu vidí ako vyťahuje cigaretu a ide si zapáliť, klesne v jeho očiach a pripadá mu ako posledná zavislá chudera... No, niečo na tom bude. Je to slabosť. Závislosť si s človekom robí čo chce, nedá sa na neho spoľahnúť, ONA určuje jeho smer...
Neviem, či ti pomôže môj pohľad, ale držím ti palce, aby si sa správne rozhodla a mala silu zabojovať ❤

@heregova Mamila netvrdí, že fajčiť sa môže a nejde do mlieka. Treba vedieť pochopiť kontext. Ide o to, že ak je matka fajčiarka, ktorá nevie prestať, je pre oboch - matku aj dieťa, lepsie, ak je dieťa dojčene aj dlhodobo. Keď už ho matka "ničí" fajčením (hnusne nadnesene, ale aj pasívne fajčenie škodí, dokonca aj vylucky z oblečenia, tela), tak nech mu dáva to najlepšie čo môže v podobe dojčenia, ktoré má významný vplyv na zdravie a minimálne môže vyrovnať tú stratu z fajčenia. Dieťa totiž pri fajciacej matke bude stále ohrozené jej fajčením, či dojči alebo nie, preto je lepšie ho dojčiť. MM je prevenciou voči mnohým ochoreniam dieťaťa a dojčenie chráni v určitých veciach aj matku. Veci nie sú len čiernobiele, je dobré sa najprv zamyslieť nad kontextom až potom kritizovať
@janulka1987 osobne by som nezačínala a myslela aj na zdravie dieťatka, ale to je len o Tvojej pevnej voli. A keď už tak zachovať aj dojčenie čo najdlhšie.

emilia25
30. okt 2017

ja idem na regresnu terapiu neviem ci to pomoze ale chcela by som sa aj tymto sposobom dostat spet ked som si zapalila 1 cigu a riadne sa prefackat.ja uz ani neviem kedy to bolo asi v 7 triede na zs a to uz mam 32 takze fajcim naozaj dlho predlho.ale sama nemam silnu volu prestat tak to chcem tymto sposobom skusit.tebe radim uz s tym nezacinaj ked si tak dlho vydrzala bola by to velka skoda s tym zacat.drzim palce.

janulka1987
autor
30. okt 2017

Ďakujem ženy za všetky vaše príspevky, som rada že ste sa podelili o svoje príbehy a skúsenosti... skúsim to, budem silná a zapriem sa... len občas aj silný človek povolí, tak dúfam že keď povolím ja, že to ostane len pri tej jednej... keď tak všetko tu čítam, asi by ozaj nemalo zmysel vrátiť sa k aktívnemu fajčeniu... preto vám ešte raz ďakujem za všetky názory...

janulka1987
autor
30. okt 2017

zmrzlinkams ja som po prvom pôrode presne takto začala tiež... kamarátka čo fajčila, poď na jednu, dve, tri, potom som si už kupovala sama a šup, začala som chodiť do roboty a fajčiarka bola moja 😂 aj toho sa obávam, že ak náhodou teraz vydržím, či vydržím aj po príchode do roboty... a či to teraz vôbec vydržím, pri tom všetkom strese ktorý prežívam, vždy keď mám nervy tak len fajčiť fajčiť fajčiť 😂

janulka1987
autor
30. okt 2017

heregova presne toto si nemyslím, že z jednej ostane len jedna, z tohoto mám obavu, ale dúfam že budem čo najdlhšie odolávať, ak si teda tú jednu dám... a nech sa z nej dogrcam 😂😂😂

janulka1987
autor
30. okt 2017

montemotherone mám staršieho syna, 9 rokov, a ten mi vždy taký smutný hovorí, keď spomeniem fajčenie, nie mama, nechoď fajčiť, nefajči, zomrieš, a tak... cítim sa ako vrah, ozaj 😕

zmrzlinkams
30. okt 2017

@janulka1987 velmi dobre poznam tie pocity tak viem o com pises ....pri starsej som 3 mes po porode siahala po sladkom a dost vela som pribrala kedze mam s tym problem...
Teraz radsej si zapalim a nedam sladke. Ja mam s tym problem tazko potom zhadzujem...
A to som pri oboch tehotenstvach sladke nemohla ani vidiet ....
Telo sa meni chute sa menia.
Okolie stresy a plno inych veci tiez moze vela ovplyvnit naz zivot. Mozme sa zapriet ak je silna vola ale zas povedzme si co je pre nas jednoduchsie. Vzdy si vyberame lahsiu cestu ako tu tazsiu a to tak funguje pri 80% populacii a to je uplne jedno aka je to zavyslost alebo aka je to sytuacia ...
Samozrejme ked uz si zapalim nikdy nie pri detoch nikdy s detmi na rukach v dome sa nefajci len vonku ruky za kazdym umyjem a zvyknem si aj usta vyplachnut ustnou vodou aj ked nie vzdy bundy a pod periem casto aby mi to nesmrdelo vnutry alebo ich necham prevetrat vonku zalezi ako smrdia... takze aj fajciar nemusi byt ako chodiaci popolnik vela ludi ani nevie ze fajcim lebo ja si malokedy vonku zapalim ozaj prilezitostne a podla toho kde som.... mali deti v skolke akciu vydrzala som bez cigariet zapalila pred ty a potom ked som domov dosla az takze vydrzat sa to da a tiez rozmyslam ze s tym prastim zase ale teraz to potrebujem lebo mam take stresovejsie obdobie tak mi to pomaha ale planujem s tym skoncit ....
V podstate si ja zapalim ak sa potrebujem odreagovat ....

heregova
30. okt 2017

@coccinellaseptapunktata no pozor,my sa tu bavime o tom,ci si ma autorka zapalit jednu dve pri dojceni a nie o tom,ci ma dojcit alebo nie pri fajceni,takze kontext som pochopila a snazili sme sa jej povedat aj to,co ona sama vie,ze ok,ak ma mat stres,nech si zapali jednu,ale dobre vie aj sama,ze ak to nezostane pri jednej,tak je to velka chyba..
A co sa tyka mamily,nikdy netvrdim,ze propaguje fajcenie a ak si si nevsimla,sama som napisala,ze je pekne a som rada,ze je tu osveta o dojceni,ale velakrat som sa uz stretla u nich s nazorom,ktory odporoval aj lekarskemu rozhodnutiu,ze ak matka ma kvoli liekom a zdravotnym tazkostiam prestat dojcit,tak oni jej radili neposluchat lekara a aj tak kojit,aj napriek silnym liekom..by som bola zvedava,ako by reagovali,ak by sa dietatu naozaj nieco stalo..propaguju dojcit za kazdu cenu,pomaly mozes aj drogy brat,hlavne,ze dojcis a pre dieta to je lepsie,ved ho chranis mliekom??prosim ta..ale neberiem ti tvoj nazor a ich osvetu,ale moj nazor je takyto a ako som uz pisala viackrat,mamilu mam nacitanu,sama som kojila do 2 rokov a planujem aj dalsie,som si ista,ze nie je nic lepsie,ako MM,ale nie za kazdu cenu!treba pouzivat ak zdravy rozum a neist hlupo jednou cestou..tak prosim pochop aj moj nazor,a ak nie a ak si este aj od nich,tal potom si nemame viac co povedat..pekny den

heregova
30. okt 2017

@janulka1987 zlaty syncek,mala by si ho posluchnut🙂

candii
30. okt 2017

Ahoj, tiez som bola fajciarka, pocas tehu a dojcenia (1r) som nefajcila potom som zacala opat 😣 blbost ja viem. No ale nefajcila som dlho 😀 lebo som zistila ze som tehu znova, cize nefajcim, neplanujem ani pocas dojcenia aj ked mam stale chut a dost velku, snazim sa nemysliet, zatial to funguje. Ja byt na tvojom mieste ked si uz tak dlho vydrzala tak by som aspon pocas dojcenia nezacinala, predsa to ide do mlieka .. drzim palec. Viem ake to je sebazaprenie

nightrover
30. okt 2017

@heregova Hej, ja rozumiem, vsak tiez len od niekial cerpam info, ja som to nevymyslela 🙂 No neviem, ja som bola kojena 3 mesiace a zijem (mamka stratila mlieko), s mamkou super vztah, zdravie ok, myslim, ze sa okolo toho teraz naozaj robi az sialene halo.

kllamarka
30. okt 2017

@janulka1987 Drzim palce. Inak skusila si sport? Vacsinou pri aktivnom sporte prejde chut na cigaretu. Myslim nieco ako pravidelny beh, 2-3x fitko atd. Nehovorim, ze to je zaruka..ale nastartuje to telo inym smerom.
Ja som nikdy nefajcila - ale uz len z odporu od rodicov (bud deti chytia odpor alebo sklony 🙂 )
Moj otec fajci na balkone, ale doteraz ma napina zo smradu. Od detstva si pamatam ten nikdy nekonciaci smrad..vecer..rano..sviatky, proste NONSTOP.
Aj ked fajcil na balkone, vzdy ten smrad doniesol z balkona do bytu.
Vydrz to hlavne koli sebe. Aj deti su dolezite, ale hlavne koli sebe. Mas len 1 telo, nesyp do neho viac odpadu ako v dnesnej dobe "musime".
A pre maleho, ver mi, bude najlepsie ked nebude vidat maminu po balkonoch s cigaretou v ruke a nebude nosit tie smradlave zavany so sebou 🙂

mircalla
30. okt 2017

@nightrover mamila dava dost vela nezmyslov, napriklad ze radsej kojit pri roznych liekoch ako antidepresiva ako nekojit - inymi slovami kojit aj cez mrtvoly
Inak ma nic nevie viac znechutit ako matka, ktora je vonku s kocikom a cigareta v ruke. To len trochu mimo temu