icon

Stane sa niečo, keď som dieťaťu dala viacej Fenistilu?

31. okt 2021

Mala berie fenistil (11mes), na kašeľ, má brat 8 kvapiek, pokazil sa ten kvapkac tak som dala odhadom približne ako viem ze toho býva na lyzicke keď jej to dávam, q teraz stále rozmýšľam a mam výčitky ze co ked som jej dala viac, nemôže sa niečo stať?

tosomja
31. okt 2021

Nie,nič sa nestane, jednorázovo. Možno bude viac spavá.

maryskas
31. okt 2021

Nie, maximálne môže byť tak viac utlmená.

panelacikova
31. okt 2021

Deti
Odporúčaná denná dávka je 0,1 mg/kg telesnej hmotnosti/ deň t.j. 2 kvapky/kg telesnej hmotnosti na deň, rozdelená do 3 dávok v priebehu dňa.
Deti vo veku 1 mesiac až 1 rok: Liek sa podáva iba na odporúčanie lekára a iba na jednoznačne indikovanú liečbu antihistaminikami z medicínskeho hľadiska.

tak si to prepočítaj.... rozdelené to môže byť aj v 2 dávkach. neboj, nič sa nestane, ak ti ušlo zo 4-5 kvapiek viac... maximálne si trošku pospí 🙂

autor
31. okt 2021

Ďakujem vám, ukludnili ste ma. Pospat by si mohla 😀 je chorá a uz 5 noci sme nespali 😀

ladybug138
31. okt 2021

Bude viac spat, mne tak zle napisali davkovanie...a dala som jej chudere vela, az mi svagrina napisala,ze to je strasne vela..no, spala dlho 😣😂

autor
31. okt 2021

@ladybug138 ja zajtra zavolám nech nám druhé predpise, budem sa báť jej toho dávať viac.