Stenóza uretry u 2,5 ročného dievčatka

monik1986
13. máj 2016

Ahojte dievčatá chcela by som sa opytovať, či ma niekto skúsenosti s dg. stenoza uretry. Mojej 2,5 ročnej dcére ju dnes diagnostikovali a zaujímali by ma vaše skúsenosti. Ďakujem za odpovede.

prirodka
13. máj 2016

Ide o zúženie močovej trubice?

monik1986
autor
13. máj 2016

ide o zuzenie moc.rury

evitka83
14. máj 2016

@monik1986 ja s tym zijem cely zivot, ako decko som ziadne problemy nemala az do 17tich rokov. Treba si davat pozor na zapal mocovych ciest, lebo ked sa clovek dostane do tohto kolotoca, je to utrpenie. Ale ked budes dohliadat dcere na zvyseny hygienu v intimnych partiach, aby neprchladla a pravidelne dopovat brusnicami, moze s tym zit v pohode bez obmedzeni. V krajnom pripade sa robi uretrotomia-rozsirenie mocovej rury, ale naco trapit male dieta, ked nie je nutne. Mne to robili v 27r, ked uz nebola ina moznost, ale nebola to taka tragedia

monik1986
autor
14. máj 2016

@evitka83 mala ma opakovane pozitivne moce, mozem sa opytat kde to robili uretrotomiu? ako dlho si bola v nemocnici a ako to prebiehalo?

vorkola
14. máj 2016

@monik1986 Polial,dcerka nema tazkosti pri moceni,tak ja by som jej tu uretrotomiu nedavala robit,Aby si dosiahla negativny moč davaj jej nasilu pit toto Rano zihlavov caj, 2 dcl na obed salviov,1 dcl a vecer zihlavov. 2 dcl Pit aspon 3 tyzdne. Ale ked ti znesie viac, toho zihlavoveho jej mozes aj viac krat davatu.Salviov len 1dcl denne.Po 3troch tyzdnoch zmena a to ,pit nechtikov caj tiez 3 tyzdne 3 x denne.a potom zase zihlavov a tak opakovat pokym moč nebude negativny

vorkola
14. máj 2016

@vorkola oprava Pokial dcerka atd...

evitka83
15. máj 2016

@monik1986 bola som na kramaroch, 5 dni v nemocnici, ale suhlasim s vorkolou, pokial mala nema stale zapal mocovych ciest a atb, tak by som tu uretrotomiu neriesila. Ja som to brala inak ako dospela, dieta to moze znasat horsie, bezbolestne to nie je, hlavne tie dni potom, ked sa mas ist vycikat, to som skriabala steny na zachode od bolesti. A deti maju casto pozitivny moc, hlavne ked maju este plienky, alebo sa nevedia este dobre utriet, tak si dole kadeco zanesu. Je vela pripravkov na posilnenie imunity mocovych ciest, urovaxom napr. Predpisuje to lekar, je to liek na baze brusnicoveho extraktu. Nauc malu ma tie bylinkove caje, mozes jej to sladit steviou, keby to mechcela. Porad sa s doktorkou a netrap ju operaciou, pokial nie je naozaj nevyhnutna.