Stimulácia pľúcok bábätka
Máte niektorá za sebou stimuláciu v tehotenstve na lepší vývin pľúcok bábätka? V ktorom týždni tehotenstva vám to pichali? Vopred ďakujem.
mne v 24 tt dali
Mne takto pichli v 25 tt ked to vyzeralo, ze uz uz, nakoniec sme potiahli do 37 tt, syn zdravy a spokojny
@mey8 Tvrdlo mi brusko presne od 25tt, kontrakcie take, ze som vsetkych vylakala, okamzite lieky na zastavenie tvrdnutia bruska, nic nepomohlo, brusko mi tvrdlo intenzivne dalsie 2 mesiace, predcasne otvaranie, injekcie na plucka hned v tom 25 tt, prevoz do nemocnice s neonatologickou starostlivostou pre predcasniatka a nakoniec syn s vahou 2 kg a 42 cm v 37/2, v inkubatore sa poohrieval, doliecil zltacku a po 2 tyzdnoch sme sli domov, zdrave spokojne, bystre dieta, hlavate ako uz v brusku
bábätko sa narodilo v 35 týždni s hmotnosťou 3230 gramov, zdravé, len so silnou žltačkou a vo februári bude mať 18 rokov🙂
Mne davali, bola som 34tt. Syn je v poriadku. Mala som predcasny porod, no stihli vsetky davky

@mey8 dava sa to ak hrozi predčasný pôrod. Davaju sa 4 injekcie v rozmedzi kazdych 12 h, cize ideálne by sa babo malo narodit najskor 2 dni od prvej. Ja som bola v 29.tyzdni, stihli mi dat iba 1 a hned ma brali na sekciu. Moc som krvacala cize aj efekt tej 1 bol 0 bodov ale našťastie mala dychala sama, iba podporu mala- nemusela byt intubovana.