Čo spôsobuje detské štípance na nohách v Chorvátsku?
Pozdravujem a vopred ďakujem za rady, tipy či informácie. Poprosím o odpoveď iba od mamičiek s osobnou skúsenosťou.
Sme tretí deň v Chorvátsku Fažana - Istria. Dcérka má každý deň nové štípance iba na nohách. Svrbia, jeden pobolieva. Vyzerajú ako od komára, ale postupne sa zväčšia. Komáre tu nepozorujem. Ale majú to skoro všetky deti na pláži. Dospelí nie. Dala som jej Zodak aj Fenistil. Teplotu nemá. Neviete čo to môže spôsobovať? Ďakujem
manžela tiež poštípala muška. Mal celú ruku doštípanú. Natieral fenistilom.
Dajte si do zásuvky Raid na noc, nám to pomohlo a nestipali nás
Naša malá neskutocne dostipane nohy minuly rok. Až tak ze.som jej musela dat prednison. Pomohol reid do každej zásuvky v apartmane, zmenili sme plaz (dalej od stromov a lesíka, ) a večer sme striekali s repelentom
Každý deň dat b komplex to cítia mušky, komáre a žiadny štípanec nebude, ja ako hlavny cucaci objekt, ktorého dostipe komplet všetko to mám overené, ani sek aj deťom dávam a po probléme máme, doma do zásuvky určite dávať každú dovolenku používame

@katunika my sme sa vratili v nedelu z Istrie (Umag) a komare boli akoby novonarodene, male, mali sme ich vsetci dospelí aj deti :/ skusili sme fenistil, sprej na komare na telo (neviem uz znacku), citronovu stavu, citronove sviecky, take horiace tycinky, ocot a nepomohlo takmer nic.. po tej citronovej stave to aspon z mojho pocitu najmenej svrbelo