icon

Čo spôsobuje detské štípance na nohách v Chorvátsku?

katunika
22. aug 2024

Pozdravujem a vopred ďakujem za rady, tipy či informácie. Poprosím o odpoveď iba od mamičiek s osobnou skúsenosťou.
Sme tretí deň v Chorvátsku Fažana - Istria. Dcérka má každý deň nové štípance iba na nohách. Svrbia, jeden pobolieva. Vyzerajú ako od komára, ale postupne sa zväčšia. Komáre tu nepozorujem. Ale majú to skoro všetky deti na pláži. Dospelí nie. Dala som jej Zodak aj Fenistil. Teplotu nemá. Neviete čo to môže spôsobovať? Ďakujem

tinka_571
22. aug 2024

@katunika my sme sa vratili v nedelu z Istrie (Umag) a komare boli akoby novonarodene, male, mali sme ich vsetci dospelí aj deti :/ skusili sme fenistil, sprej na komare na telo (neviem uz znacku), citronovu stavu, citronove sviecky, take horiace tycinky, ocot a nepomohlo takmer nic.. po tej citronovej stave to aspon z mojho pocitu najmenej svrbelo

bela30
22. aug 2024

@katunika Je tam vraj teraz nieco premnozene, ale nie je to komar ale nejaka muska, pisali o tom aj na nete. Niektori s tym koncili u doktorov.

katunika
autor
22. aug 2024

@tinka_571 má to iba dcérka a deti na pláži na nohách. U dospelých dom to nevidela.

katunika
autor
22. aug 2024

@bela30 a ide iba na deti? U dospelých som to nevidela, majú to detičky ( dostipane nohy)

btus
22. aug 2024

manžela tiež poštípala muška. Mal celú ruku doštípanú. Natieral fenistilom.

katunika
autor
22. aug 2024

@btus muška? Fenistil pomohol? U nás každý deň nové štípance a tie prvé stipance sa zväčšujú. My nemáme žiadne

bela30
22. aug 2024

@katunika Odporucam Dapis gel z lekarne proti stipancom. Podla mna to ide rovnako na dospelych akp aj na deti, len deti na to asi horsie reaguju..

laura164
22. aug 2024

Dajte si do zásuvky Raid na noc, nám to pomohlo a nestipali nás

cecilia29
23. aug 2024

Naša malá neskutocne dostipane nohy minuly rok. Až tak ze.som jej musela dat prednison. Pomohol reid do každej zásuvky v apartmane, zmenili sme plaz (dalej od stromov a lesíka, ) a večer sme striekali s repelentom

katunika
autor
23. aug 2024

@cecilia29 Ďakujem ❤️

zuzubb007
23. aug 2024

Každý deň dat b komplex to cítia mušky, komáre a žiadny štípanec nebude, ja ako hlavny cucaci objekt, ktorého dostipe komplet všetko to mám overené, ani sek aj deťom dávam a po probléme máme, doma do zásuvky určite dávať každú dovolenku používame

katunika
autor
23. aug 2024

@zuzubb007 Ďakujem. U nás B komplex vôbec nefunguje.