icon

Štipance na tele dieťaťa

luckalussy47
12. dec 2025

Dobrý deň. Chcem sa opýtať od čoho by mohli byt takéto štipance. Postel sme prezerali, malý ma novy matrac včera som ho komplet povysavala plus som ho prešla s parou. V škôlke nikto iný nič nemá. Na kiahne to veľmi nevyzerá. Objavili sa mu najprv na ruke asi 6 a včera ďalšie na krku,chrbte. Natieram krémom na štipance ale zmizne to tak za 4 dni.

Spi v spoločnej izbe aj somnou a priateľom. My nič nemáme doštipane. A komar tiež asi nepripadá do úvahy v tomto počasí

Dakujem za každú radu.

Štipance na tele dieťaťa
andrejka1974
12. dec 2025

@luckalussy47 toto štípance nebudú išla by som s tím k lekárke čo najskôr

luckalussy47
autor
12. dec 2025
@andrejka1974

@andrejka1974 pôjdeme hneď . Len chcem počkať ešte tento víkend ako sa to vyvinie.. nemá bolesti ani horúčku alebo zimnicu.

luckalussy47
autor
12. dec 2025
@andrejka1974

@andrejka1974 ked to je čerstvé tak to svrbí. Včera sa mu to objavilo poobede doma a to ani nebol na posteli.

sisamisaaa
12. dec 2025

Mne to skôr pripadá ako nejaká precitlivelosť na nejakú potravinu. Niečo štýlu žihľavka. Robí sa to aj pri histamínke, ale aj pri strese (že inokedy môže to isté jedlo zvládať v pohode, ale ak je citlivejšie dieťa a vníma stres, tak sa mu to môže takto prejaviť).
Nejaké sladkosti, paprika, kadečo to môže byť.

leveta
12. dec 2025

Ahoj. Moja tiež má takúto reakciu na jedlo. Tento druh má väčšinou z kakaa

sisamisaaa
12. dec 2025
@leveta

@leveta Ja som dospelá a keď som v strese (stačí aj malý stres keď je toho viac) tak sa mi to povyhadzuje aj z čistej vody... väčšinou len ponatieram zinkovou masťou a prejde to.

luckalussy47
autor
12. dec 2025
@sisamisaaa

Mne to skôr pripadá ako nejaká precitlivelosť na nejakú potravinu. Niečo štýlu žihľavka. Robí sa to aj pri histamínke, ale aj pri strese (že inokedy môže to isté jedlo zvládať v pohode, ale ak je citlivejšie dieťa a vníma stres, tak sa mu to môže takto prejaviť).
Nejaké sladkosti, paprika, kadečo to môže byť.

@sisamisaaa doteraz sme nič také nemali. Žeby sa to az teraz ukázalo po čase ze mu niečo vadí?

luckalussy47
autor
12. dec 2025
@leveta

@leveta skúsim par veci vynechať cez víkend co ma obvykle a uvidim.

sisamisaaa
12. dec 2025
@luckalussy47

@sisamisaaa doteraz sme nič také nemali. Žeby sa to az teraz ukázalo po čase ze mu niečo vadí?

@luckalussy47 Ako som spomínala, stačí viac stresu a môže mu vadiť potravina ktorá mu bežne nevadí. Bežná vec. Ja keď mám stresovejšie obdobie, vyhádžem sa hneď ráno z poháru vody, presne takéto fliačky, hrozne svrbia, potom sa skľudnia a ešte sú nejakú dobu červené. A potom keď som v kľude tak jem úplne všetko a nič sa nedeje.

anna777115
12. dec 2025

Toto sú štipance maju v strede vpich.

euka210
12. dec 2025

@luckalussy47 zeby blcha? Nesvrbi ho to velmi? Od blchy svrbia nenormalne.

luckalussy47
autor
13. dec 2025
@euka210

@luckalussy47 zeby blcha? Nesvrbi ho to velmi? Od blchy svrbia nenormalne.

@euka210 len chvíľku ho to svrbelo ked to bolo cerstve . teraz to ma ešte červené ale oveľa menšie a uz to vôbec neškriabe.

sisamisaaa
13. dec 2025
@luckalussy47

@euka210 len chvíľku ho to svrbelo ked to bolo cerstve . teraz to ma ešte červené ale oveľa menšie a uz to vôbec neškriabe.

@luckalussy47 určite je to vpich? Nie je tam len taký ako keby minipupáčik?

luckalussy47
autor
14. dec 2025
@sisamisaaa

@luckalussy47 určite je to vpich? Nie je tam len taký ako keby minipupáčik?

@sisamisaaa niektoré vyzerali akokeby bol aj vpich. Ale tie mensie nie.

anonym_a1201b
14. dec 2025

Mojej dcére sa toto tiež urobilo. Skoro 2 týždne sa s odstupom dvoch dní vyhodili nové. Lekárka mi nevedela povedať z čoho to je. Potom to nejako samé prešlo. Ale dajte vedieť ak pôjdete k lekárke že či vám niečo zistila. My sme mali potrieť fenistilom.

luckalussy47
autor
14. dec 2025
@anonym_a1201b

Mojej dcére sa toto tiež urobilo. Skoro 2 týždne sa s odstupom dvoch dní vyhodili nové. Lekárka mi nevedela povedať z čoho to je. Potom to nejako samé prešlo. Ale dajte vedieť ak pôjdete k lekárke že či vám niečo zistila. My sme mali potrieť fenistilom.

@anonym_a1201b ideme zajtra k lekárke pretože prišla na malého choroba. Bolest hrdla ,update dutiny a kychanie.. takže opýtam sa aj na toto.