Stipulky - ventilačné trubičky v uškách
Ahojte, hľadám mamičky, ktorých deti majú v uškách stipulky - ventilačné trubičky. Nájdu sa tu také?
Ďakujeme. Dam vedieť ako sme pochodili. Čakajú nás potom ďalšie merania sluchu v Ba :(
@capuletka moja dcera, teraz 8r, ma stipulky uz 4x. teraz ideme na piate ak dobre ratam. davali nam tie male kovove na rok, co same vypadnu. predposledny krat to uz vyzeralo ze ked ich vybrali, tekutina sa prestala tvorit, ale po 4mes zase tekutina v uskach, tympano bilat B krivka. aj audio zle. nosnu mandlu vybrali, krcne 3x zrezavali v narkoze ked robili aj stipulky, velmi sa jej zase zvacsila tak som povedala ze krcne vybrat, ziadne zrezavanie. (nechcu do 12r vybrat krcne mandle ze koli imunite, ale ja nastojim).
a stipulky jej idu davat teraz take Tckove modre, co same od seba nevypadnu, su na dva roky, a pravdepodobne kedze ma poskodenu usnu trubicu, asi tu eustachovu, stale sa jej tvori tekutina, musime len dufat, ze casom ako bude rast tak jej to prejde. ale stipulky asi na furt ak chce pocut a aby sa netvorila tekutina ☹☹
@jenny2009 tympano sa nesmie robit, ked su stipulky zavedene v uskach. iba audio.
cize tympano ukazuje B krivky a ci je tekutina. ale bez stipuliek.
tekutina v usku sa so stipulkami zisti iba ked dr pozrie do uska mikroskopom. a ci dieta pocuje. ak nie, pravdepodobne je tekutina aj ked tam stipulky su. potom ich vyberu, vycistia, a daju nanovo v narkoze stipulky.
Dobry den ,chcem sa spytat kde ste davali zaviest stipulky ?dnes mi orl lekarka povedala ze moj 2rocny syn to bude musiet podstupit.Tekutina v usku neustupuje bral uz tretie atb.dakujem za kazdu odpoved.
@sokrates26 dobrý deň. Zvolen - medicentrum. MUDr. Somorova
@siska07 @sokrates26 sa pýtala
@jana005 ja mam na predaj cislo s
@sokrates26 ahoj, ja to potrebujem pre 7 ročného
syna. Myslíš, že mu bude dobrá?
A po koľko predávaš?
Ďakujem
@jana005 nie nebude mu dobrs
@sokrates26 aj tak ďakujem za ochotu
Dobrý deň,v novembri minulého roka synovi dali do oboch uší stipulky, všetko bolo fajn žiadne zapáli, bolesti, zalahnutie,,,,,, až doteraz už 4 deň sa mi sťažuje že má zalahnute pravé uško nebolí je iba zalahnute no je to preňho dosť nepríjemné v marci sme mali ísť na kontrolu no kvôli epidémii covid 19 sme tam nešli lebo sme z ďaleka a museli by sme cestovať vlakom a to Teraz nepripadá do uvahi😞a lekár mi vôbec nedvíha telefón 🙄poraďte mi prosím máte stým skúsenosti 🙏🙏🙏
@mdmarta123 No to mi je ľúto. Je to nepríjemné. Skuste 2 možností.
Nech si chytí nos a naprázdno prehltne.
Alebo nech si chytí nos. Nadýchne sa ústami a fukne vzduch do nosa.
Ale určite treba zajtra volať lekárovi.
@kiara0666 no dnes sme boli na v orl ambulancii v Galante pani Dr. sa mu na to pozrela no chvála Bohu tam nevidí zápal a podľa nej je tam všetko v poriadku, ale predpísala mu Uniflox kvapky takže dnes sme začali s liečbou a o 3 dni máme kontrolu tak uvidíme ako to dopadne😉no najradšej by som bola keby sa mu na to pozrel lekár ktorý mu tie stipulky dával, no bohužiaľ máme takú situáciu akú máme 🙄musíme vydržať.. Ďakujem za radu 🙏🙋♀️
@siska07 ahoj, reagujem na tvoj príspevok, uz presli skoro 4 roky, chcem sa spýtať ako je na tom dcerka s uskami? vybrali jej tie krcne mandle nakoniec úplne? Nasej uz 2x vyberali nosnu mandlu, stipulky zavedene pd januára ale stale mava tekutinu v usiach a teraz jej chcu zrezavat krcne mandle lebo je stále chora a každý mesiac atb...
@divozena ahoj ano krcne zrezali 3x a potom som trvala ze vybrat, ziadne zrezavanie, lebo zrezali a do 3mesiacov narastli ako karfiol.. a mavala aj spankove apnoe, chrapala a dusila sa.... Dokopy mala cca 7x stipulky v uskach, vzdy v narkoze, lebo stale bola tekutina v uskach a zle pocula. Tie posledne boli téčnové na 2 roky, teraz ma dcera zachvilu 13rokov a nastastie bez stipuliek nejaky ten cas, tak dufam ze to tak ostane 😎
S antibiotikami tiez lepsie, bravala ich naozaj kazdy mesiac ked bola mensia.. problem bol ze nedali kek vcas antibiotika na dutiny, a zo zapalv boli vsetky tieto problemy.
Ale pred 4r zistili aj neliecenu bezpriznakovu astmu, chodime na pneumo a spirometrie, a ako ma lieky na astmu, je to ovela lepsie..

@capuletka ano rok je maximum co tam mozu byt, tak drzim palce