Stolica u 15-mesačného dieťaťa
Ahojte ženy.Mala ma 15mesiacov.Asi od cca. Roku sme prestali davať Bebu AR proti vracaniu a dávame len klasicku Bebu3. Od narodenia sme kombinovali tieto 2 druhy pretože z klasickej mi mala vracala, tak sme mali AR na predpis.Ale vysadili sme to.Samozrejme mala začala od 4 mesiaca papať pekne sa aj vykakala.No teraz? Prejdu aj 2dni a nič.Niekedy sa až na 3 deň vykaka.Viem nieje to tragedia ale každí pozná svoje dieťa a pre našu malú sú už aj 2 dni veľa.Už keď viem, že chce kakať ,tak celý deň mi skoro nič nezje.Nekaka bobky len ma tvrdu stolicu ,s ktorou sa trápi no potom to ide lahko keď vytlačí to tvrdšie.Urobila som asi chybu no začala som jej dávať čipok lebo som sa bála aby ju nebolelo bruško.Ona čipok vykaka úplne celý a začne tlaciť aby sa vykakala.Som zúfala z toho chcem ísť aj k lekárovi ,no ak s tým máte niektorá skúsenosť ,že vám naozaj niečo učinne zabralo ,tak vyskúšam a jasne, že pôjdeme aj k dr. Len si nemyslím , že je dôvod na paniku.Len ide predlžený víkend tak,by som rada niečo vyskušala predtým ako sa vyberieme k pediatrovi.Dakujem
@drake122 čípok praveže dávam.Ten ani nezaučinkuje a mala ho vykaka cely.A tak zacne tlacit, vykaka sa nechcem prehanadla skor som myslela ako jej napr. Upravit stravu alebo co pridat do stravy prip.nejake probiotika alebo nejake kvapky teraz jej davam biogaju ak som to spravne napisala.Nechcem aby si mala zvykla na cipok a prehanadla.
Píšeš len o mlieku. Vôbec nie o normálnej strave. Musí hlavne veľa piť a jesť veci, ktoré obsahujú vlákninu a zmäkčujú stolicu
@domka222 jasne.Vodu pije len čistu a dost vody pije strava je normalna.Väcsinou zje polievky s ovsenymi vlockami jogurt len monte zje no a pisem o mlieko lebo som si myslela ci nebude nahodou z toho ze sme ho vysadili.Ale mala mi pije max 150ml a to len ked ide spat cize cez den jednu flasku a vecer ked ide spat.

Čípok, alebo sirup laktulózy, ale naozaj len keď viac ako 3 dni nemá stolicu.