Pomáha Stoptussin alebo zhoršuje kašeľ?
Nemal by stoptusin utisit kasel?ja mam pocit ze ponom kasle este viac
Lebo ten je na suchy aj vlhky kašeľ. Odporucam Paxeladine na suchy kašeľ.
@andreakotesova paxeladine nemoze syn ,bolo mu ponom zle
@domka222 za aky
Moze mat aj takyto ucinok, kedze ide o kombinovany liek, na utlmenie sucheho kasla je vhodnejsie samostatne antitusikum (tussin, ditustat, levopront..)
Paxeladine,tussin
@anavixy a ak som dala stoptussin rano aj na obed,mozem dat vecer tussin?alebo az zajtra?na noc budem davat ditihiaden aby sa kus ulavilo a nieco pospal
Ano, kludne mozes dat vecer tussin🙂
@anavixy dakujem a si len mamicka ,ktora vie poradit alebo aj lekarnicka;)
A choroba je na začiatku alebo už všetko prešlo a ostal už len kašeľ?
@ibrunova zaciatok
@domka222 spravne 🙂
Autkorka, ale toto su otazky ktore vavsinou najdes zodpovedane aj lekarnikmi/lekarmi ked hladas cez google, no kazdopadne bezne epdiatri radia cez den do cca 16tej davat liek na riedenie hlienov a odkasliavanie a na vecer antitusikum, takato kombinacia je uplne ok s casovym odstupom niekolkych (4-6) hodin, lieky neinteraguju a nemozes tak dieta predavkovat ani nic podobne
@domka222 dakujem
@anavixy tak sa este chcem spytat davat aj kalcium?ale mam len vanilkovy,obycajny nebol v lekarni a mozem dat na noc dithiaden?fakt sa dusi v noci,malo spi a tak je dieta zle cely den
Je to vhodne na kasel?mam v zasobe od detskej dr ked mal laryngitidu a mam aj capik ,ale ten davat nechcem az v pripade zachvatu
@anavixy vdaka
Kalcium davat mozes a nemusis, nic tym nepokazis ale ani nepomozes, nema ucinok na kasel (ani sa vraj nikde inde na svete na kasel nedava), podporuje pohyb riasiniek (ktore posuvaju hlien) a pokryva zvysenu potrebu vapnika pocas choroby, ine nie. Vanilkovy od Generica je uplne to iste s rovnakym ucinkom ako ten hnusn zeleno ruzovy.
Co sa tyka Dithiadenu, tak tiez na kasel ucinok nema, ani sa uplne neodporuca, ale pokial dieta nevie spat kvoli suchemu drazdivemu kaslu, tak ho mozes dat (bezne ho pediatri automaticky na tento ucel predpisuju). 🙂
Tak treba zvoliť celkom iný postup, nie nasilu tlmiť kašeľ. Dnu sú hlieny a tie musia von, na 2-3 dni by som nasadila Calcium, potom prejsť na lieky, ktoré podporujú vykašliavanie a riedia hlieny. Tým sa zabráni zápalom, kašeľ bude produktívny a hlieny vykašle von. Aj keď budeš mať pocit, že kašle viac, nebude to dusivý kašeľ, ale produktívny. Sem patrí Solmucol, Mucosolvan, Ambrobene.. Pozor, nedávať tesne pred spaním a nekombinovať s liekmi na tlmenie kašľa. Potom, keď už budeš počuť, že žiadne hlieny nie sú a stále ho nadrapuje, až vtedy nasadiť lieky na tlmenie kašľa-ako napr. Paxelafine, Tussin atď. Celé je to proces.
Teoreticky áno, ale aj tak treba prejsť na vykašliavací. Mne napríklad teraz v lekárni kázala dávať hneď Sinupret a potom o dva dni pridať Solmucol, dnes už naozaj sa mi všetko totálne spustilo a ide všetko von.
@ibrunova vdaka
A určite niekto nebude so mnou súhlasiť,ale ja so Stoptussinom od istého času nemám dobré skúsenosti, akoby nezaberal ani na mokrý ani na suchý kašeľ. Kedysi bol super na ten nekončaci kašeľ na konci choroby. Teraz sme ho úplne prestali používať. Ale to je len môj názor.
@ibrunova ja tiez s nim nemam dobre skusenosti ale na odporucanie detskeho som kupila a az tak mi docvaklo ze mi nezaberal
Ten kasel sa pocas choroby meni. Najprv byva suchy, potom vlhky a ku koncu opat suchy. Najdolezitejsie je aby si rozlisila, ci ide o suchy alebo vlhky kasel. Pokial vykasliava, tak takyto kasel nie je vhodne tmit a je treba podporovat riedenie hlienu - Sinupret napr, ale nie je nutne podavat mukolytika ci expektorancia, treba zvysit prijem tekutin (vedecky dokazany rovnaky efekt ako pri sirupoch na vykasliavanie). Pre deti do 2r su mukolytika/expektorancia kontraindikovane. Pokial ma dieta suchy kasel, tak ten je vhodne tlmit antitusikami a urcite vted nedavat lieky na vykasliavanie. ALE aj pri vlhkom kasli je mozne na noc dat antitusikum, aby dieta nedusilo, aj ked ten drazdivy kasel, na ktory sa dieta budi je vacsinou ten suchy. Kombinacia expektorancia a antitusika sa neodporuca (max na noc ako som pisala), Stoptussin je kombinovany liek (vhodny napr ked sa strieda vlhky so suchym kaslom cez den, ten neobsahuje klasicke expektorancia ale len latku, ktora uvolnuje svaly a riedi hlien - tym sa lahsie vykasle, ale teda moze niekoho este viac dusit (tak ako keby sme dali expektorancium na suchy kasel). V skratke 😄 proste treba v prvom rade vediet aky ma dieta kasel - suchy/vlhky, ja osobne u mojho takmer 3r a u seba vlhky kasel, ked vykasliavame neriesim (davam kalobu a max. sinupret a vela tekutin), na suchy kasel davam antitusikum.
@anavixy ma suchy,je drazdivy a dusi ho
A ten dithiaden vravis ze nedavat?nema ziaden vyznam u kasla?
Zmysel na kasel nema, ale aby sa lepsie vyspal a nebudil sa v noci na kasel pomoze.
@anavixy takze dusit sa bude tak ci tak ?
@domka222 dakujem,uz som jelen z toho
Tak tak, kasel nevylieci, ale to dusenie potlaci, teda mal by. Ale davat len na noc pred spanim.

Aj ja som po ňom kašlala viac. Vymenila som za iný