Strach z jedla u trojročného
Dobrý deň,3 ročnému synovi pred 13-dňami zabehli špagety a napínalo ho z toho.Od toho dňa mástrach vložiť čokolvek okrem tekutín do úst.Kašovitá strava ani náhodou,puding,jogurt,krupica....nič.pred 3 dňami začal aspoň vodičkou z polievky.včera už ani tú nechcel.tak som mu zasa rozmixovala ovocies mliekom,doliala actimel...zatial aspoň takýto úspech.ale nemôže vôbec mať ani len zrnko z jahody v ňom( proste nemôže tam plávať ani len omrvinočka niečoho) akonáhle ucíti v puse kusoček malý v rozmere čo i len 2x2 mm začne všetko vypľúvať a plakať( doslova vrieskať).Pred pár dňami som šla aj na pohotovosť preistotu s ním pozreli mu hrdielko či mu tam nič neuviazlo,jazyk( či náhodou nemá afty) ale všetko je v poriadku. Keď prišiel 10 deň nejedenia len pitia tak už som volala aj pediatričke .Vyšetrenie len cez mobil...že pokiaľ pije tak sa báť nemusim je to len prechodné obdobie.Na 11 deň bol už vyhladovaný tak že spapal asi 7 tanierov vody z polievky.ale včera už polievku nechcel len tie koktejly zasa.Viem že je to len prechodné obdobie a sám sa určite rozpapá .Stretol sa s tým už niekto? Poraďte čo by mohlo zabrať a y sa mi rozpapal.Ďakujemprosím..lemuszabudnúť...Stretol sa s tým už niekt
je to prechodné. Ano stretla som sa... Proste sa boji. Potrva chvilu kým pochopi, že to že mu raz zabehlo a naplo ho, neznamená, že to tak bude stále.
Jedzte pred nim, ponukajte ho.. raz sa to zlomi... raz poriadne vyhladne.. skuste ho pri jedle zabavit niečim inym, lebo on ked bude mat v hlave - že ho z toho bude napinat, tak sa mu to fakt bude diat. Nesmie na to mysliet. Pustila by som kludne aj telku, tablet, aby sa najedol. Je to dočasne, fakt to prejde...
@zenulkaaa ďakujem veľmi pekne za odpoveď hneď sa cítim o trošku lepšie...Presne toto robíme,kupujem,varím denno denne to čo miluje,pustím rozprávky ale zatial odvahu nenašiel.Budeme takto pokračovať.
nebojte sa,bude hladný a začne jesť
@senyorita22 prešli sme tým s dcérou...jej zabehla kapusta 🙄 taký blok z toho mala, že dobrých pár týždňov odmietala akúkoľvek stravu s kúskami, normálne som jej musela všetko mixovať ako bábätkám ( mala vtedy asi 4 roky), už som z toho bola zúfalá, lebo ani v škôlke nezjedla nič, našťastie chodila len na pol dňa...stále som jej vysvetľovala, dohovárala, rozprávky vymýšľala o tom,že jedlo nie je "nepriateľ"...asi som jej už liezla na nervy,tak pristúpila že ochutná aj niečo "tuhé "...konkrétne to boli maliny u babky v záhrade 😁 pomaličky zistila, že nič sa nedeje,tak sa už rozjedla...prajem veľa trpezlivosti
@cristy Ďakujem hádam už čoskoro začne skúšať aj on ..chuť má,vidím to na ňom.Len odvaha mu chýba.Som už zúfalá lebo mne dnes " zjedol len 2x2 deci jahodoveho koktejlu(do ktorého som mu potajomky primiešala aspoň nutridrink)aby mal volačo v sebe- pretože nič iné zatiaľ nechce.

@senyorita22 pardón za chyby ku koncu...až teraz vidím čo som tam popísala🙂