icon

Strata pamäte u dieťaťa: Čo môže byť príčinou?

9. nov 2024

Chcela by som sa s vami podeliť o nas príbeh a budem dufat ze mi snad niekto da nejake ďalšie svetlo do tohto celého pretože začínam šaliet..
Vo stvrtok 10 ročný syn pred školou vbehol este do priľahlých menších potravín. Cestou z nich v tej malej “predchodbicke” zacítil bolesť/bodnutie vzadu na krku a odvtedy si nepamätá 4 hodiny svojho života. “Prebral/zobudil sa na uplne opačnom a veľmi odľahlom mieste (koľajisko za železničnou stanicou) postupne si vybavuje ze sedel a bol zadychany.. rozplakal sa lebo nevedel kde je ale zbadal a spoznal stanicu a tak siel na spoj na ktorý chodí domov, tam sa stretol so staršou sestrou , ktorej iba povedal ze je mu zle a nevie kde bol.
Tu vas poprosím - pocitom viny ze som “neverila” Edupage - ze nie je v škole - uz nijako nepomôžem - stalo sa uz aj predtým ze vykazovalo neprítomný potom oprava na prítomný .. a este mu aj nabehla známka - považovala som to za technickú chybu..
a tak zacina kolotoč.. hned sme leteli pediatricke.. bol apaticky nekontaktny, v aute zaspal .. sťažoval sa na bolesť hlavy.. u Dr.mal zvýšenú teplotu aj tep.. tlak nízky. Na krku červenú bodku - ktorá sa do vecera zmenila na modrinku.. doporučila hospitalizáciu .. kde najpr bolo zrejme ze moze byt aj varianta - piatak chlapec -klame- rešpektovala som , ale po dôsledných otázkach a vyšetreniach ho na príjem vzali.. z istých podozrení sa robila aj toxikologia - ta bola negatívna.. prehliadnuty neurologickou.. ta doporučuje všetky vyšetrenia EEG MRI cievne.. dva dni pred tym bol preočkovaný, den na to sa mu točila hlava a vracal.. máva “virózy” s jednodňovou teplotou nad 38 s bolesťou hlavy a vracaním bez iných príznakov..
viem ze by som v klude mala cakat na vyšetrenia a výsledky .. ale je to cele take divne.. ak by to bolo nieco neurologické.. preco ta bolesť/bodnutie v krku - co je jedina vec ktorú si pamätá jasne.. od prebratia vsetko matne.. kontaktovala som aj policiu ale podla nich ak su toxikllogicke v poriadku - viac menej nas nemajú preco riesit.. variantu ze si to cele vymyslel som takisto prebrala celú.. ked sme isli pozerať do telefonu jeho polohu z máp sa tak tešil ze “to by som vedel kde som bol?” (Ale ma novy telefon a tato možnost bola vypnutá..
ja viem ze by som mala cakat na vyšetrenia a následne na výsledky ale ked vam uz aj doktori povedia ze sa s niečím takým este nestretli tak začnete túžiť aspon po nejakých odpovediach..

Strana
z4
hyta
12. nov 2024

Držím palce, nech je malý fešák v poriadku.

jakubrianka
12. nov 2024

Teploty mával aj pred očkovaním? MMR je živá vakcína. Ak má syn slabú imunitu (bunková imunita, nízke biele krvinky) nemal byť očkovaný a je to uvedené aj v pribalovom letáku. Ak mával syn príznaky zníženej imunity, bolo ho treba najprv vyšetriť a tak rozhodnúť o očkovaní. Keďže ide o živú vakcínu, mohol niečo z vpichnutých lakociniek chytiť (nie som proti očkovaniu, je to uvedené v príbalovom letáku). Na vylúčenie neuroinfekcie - robili mu lumbálnu punkciu?

jakubrianka
12. nov 2024

Robí sa diferencionál - rozšírený krvný obraz robili?

miniatura14
12. nov 2024

Veľmi vám držím palce, nech je všetko v poriadku. Prosím ťa a to TO ste boli podať? Policajti vedia spätne vytrasovat jeho mobil, ak bol zapnutý, na základe vysielačov, na ktoré sa pripájal. Nie na meter presne, ale mali by ste aspoň predstavu, kde sa pohyboval. Či ho niekto odviezol a podobne. Samozrejme aj tie kamery z bufetu, max 7 dní budú uložené.

autor
12. nov 2024

Dievčatá… sme doma ❤️❤️❤️
Doporučeny sledovať neurológom a psychológom.. na MRI citujem “menšia nešpecifická neexpanzivna formácia 0,6x0,2 (ze to moze byt aj len daco postinfekcne) - ale záver je ze ani to ložisko, ani vakcína a ani Psychologické vyšetrenie co mal - nic nesuvisi s tym co sa stalo.. zajtra si idem dat trasovanie mestom.. a budem verit ze zistíme co sa stalo ..

micicka
12. nov 2024

Velmi vam drzim palce, aby ste zistili co sa stalo ❤ Neistota je najhorsia.

miniatura14
16. nov 2024

Ahoj, máte niečo nové?

autor
4. dec 2024

Ahojte dievčatá.. idem za vami s “novinkami”.. ako som naposledy informovala, tak ked mi prisiel Adamko domov bola som pozriet tie miesta, ktore si jedine pamätal.. (koľajisko).. tam som prešla miernym zhrutenym (nakoľko isiel vlak).. tak som s papiermi od Dr.. isla na policajnú stanicu, kde najprv na mna pozerali ako na histerku, potom ze “aha - to je cele zvláštne .. ale napriek vsetkemu mi nemali ako pomôcť (podla spravy - vylúčené cudzie zavinenie a tak nemajú preco pozerať kamerové záznamy).. a tak som to uz cele chcela nechat tak.. fungujeme normalne dalej..alebo sa o to snažíme.. ale mne stale vŕta v hlave, ze nikdy sa uz nedozviem co sa s nim dialo tie 4 hodiny? Bol naozaj sám? Je to len nieco nevysvetliteľné? Dostávam rady ist priamo za vyšetrovateľom alebo na prokuratúru.. minimálne nech existuje o tom záznam.. tak ja uz neviem ..

autor
4. dec 2024

@1342
@1342 ahoj.. ak mozes, napíšeš mi prosim ako ste to mali.. ja sa to stale snazim vytesniť, ale nejde mi to ked nemam žiadne “vysvetlenie”

nikaeli
4. dec 2024

a ako sa má syn? už je v poriadku?

autor
4. dec 2024

@nikaeli jasne.. je v pohode.. ved bol počiatku “za hviezdu” (ved ako medzi detmi ).. ale nechce o tom uz vobec hovoriť.. hnevá sa na mna ked ho nadmerne kontrolujem (sice sa snazim to nerobiť 😁 )

nikaeli
5. dec 2024

To som rada 🤍 držte sa!

luxus10
5. dec 2024

a co tkto ist este za operatorom a skusit vytrasovat tam, je to tvoj syn, a prakticky tvoj telefon...sudny prikaz treba len na cudzi telefon...
a do buducnosti -da sa kupit take zariadenie , kt. das synovi do batohu, a tebe na mobile ukazuje jeho polohu...teda ak pojde s batohom, da sa to dat aj do oblecenia, ci ku klucom...

1342
6. dec 2024

@autor My sme boli na výlete v ba celý deň bol úplne v pohode a cestou vo vlaku sa začala nekontrolovateľne smiať a potom plakať ten stav vyzeral úplne ako nadrogovana keby bola,keď sme sa jej opýtali čo jej je tak na všetko bola odpoveď ja neviem .nepamätala či celý deň kde sme boli čo sme robili no proste nič.u nás na vlakovej stanici ju čakala záchranka a rovno ju brali na hospitalizáciu....robili jej RTG pľúc,CT hlavy,MRI,EEG v bdelom stave aj v spánku,neurologické vyšetrenie,sono brucha a krku,lumbalnu punkciu,očné vyšetrenie a potom samozrejme krvný obraz,toxikológiu a posielali vzorky aj do špecializovaného laboratória na ťažké kovy...všetko mala v poriadku. My osobne si myslíme že to mala psychické lebo nechcela ísť s nami na výlet ale mi sme ju k tomu dotlačili

Strana
z4