icon

Streptokok v nose: Riešenie problémov s hlienmi u detí?

4. mar 2024

Syn má už niekoľko týždňov, cca 2-3 mesiace hustý sopeľ, cele noci sa budí, nevie dýchať drhne sa s hlienami. Cez deň odsávam, dávam morskú vodu ale už nič iné, kvapky ako Nasivin a pod. už nemôžem ani dávať. Vybral do nosa ATB kvapky Uniflox aj Pamycon. Okrem toho aj klasické peroralne ATB. Rôzne doplnky ako rakytníkový olej, kapucinka... Streptokok stále pozitívny a sposobuje mu neustály sopeľ. Ani do škôlky ho takého soplaveho nechcú 😔 samozrejme chápem, no človek nemôže byť doma pol roka z roboty kvôli soplu. Boli vaše deti v rovnakej situácii? Ako postupoval pediater? Lebo mam pocit, že tá naša už je bezradna.

janinah
4. mar 2024

Na ORL ste boli?

autor
4. mar 2024

@janinah nie, nikde sme neboli

janinah
4. mar 2024

Tak treba pozrieť nos a nosovú mandlu

lb1984
6. mar 2024

Smer ORL nič ine Vám nepomôže. Vy ste sa dali otestovať? Pneumokok je sviňa ale ak je dobra imunita dokáže si s ním telo poradiť TJ niekto z vás môže byť prenasacom a nemusí mat priznaky, syn sa prelieci a v zápätí to chytí. Tým ze ma oslabenú imunitu opäť môže dôjsť k jeho premnozeniu. U nás keď dcérka doniesla moraxellu do týždňa som ju mala ja a potom jej otec, zlaty stafylokok detto aj strepkokok.

autor
6. mar 2024

@lb1984 nikto z nás doma nebol testovaný, keď som sa Dr pýtala, vraj nemusíme keď nema nikto žiadne príznaky 🙈

alzbetkacicka
1. mar 2025

Dobrý den ako ste nakoniec dopadli?preslo to synovi?mame podobny problem.
Raz stafilokok raz streptokok,rano mi maly par krat kychne zakasle a potom cely den nic.
Keby som mu nerobila nosnu sprchu tak by som nevedela ze tam ma huste zelenohnede uviaznute sople.
Nevieme sa ich zbavit stale sa mu tam robia.
Zatial mal len pamycon ake dr sa mi zda ze to nechce nejak riesit kedze nieje chory len sa mu to tam tvori ale prejde to vobec same?uniflox sme nemali mozno ten by pomohol.Nosne mandle mu vybrali vlani.
Ďakujem a prajem všetko dobré 🙂