icon

Stres pred testovaním

21. mar 2023

Myslíte si, že by som mohla dať dcére Dithiaden pol tabletky(alebo celú), aby sa dobre vyspala pred zajtrajším testovaním? Je dost v strese a bojím sa aby v noci vôbec spala. Ďakujem.

Strana
z2
zara0201
21. mar 2023

Môžeš,bez obáv. Možno skús magnéziovú tabletku,medovkový čaj a nestresovať.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
viestta
21. mar 2023

Stres sice nie je prijemny, ale je sucastou zivota. Treba sa naucit spracovat ho. Chodte radsej na prechadzku, porozpravajte sa o tom. Tabletka sice pomoze spat, ale je naozaj riesenim? Bude na tabletkach vzdy ked bude vystresovana? Toto nie je dobra cesta

mirkava
21. mar 2023

Ja by som dala. Neublíži a môže pomôcť. Nech je oddychnuta. Myslím že kľudne aj celu tabletku. Dala by som ju tak cca hodinu pred zalahnutim aby začala účinkovať presne kedy ma a aby ju stihla "vyspat".

lvulik
21. mar 2023

Súhlasím, tiež by som dieťa neucila takýmto zvyklostiam...

autor
21. mar 2023

Rozprávam sa s ňou veľa. Vie že sa nič nedeje aj keby to nenapíše najlepšie.Je to poctivec a to je možno najhoršie.. Nema čo stratiť. Ale naozaj sa bojím aby vôbec spala. Tak by som chcela aby si oddýchla. Magnézium bohužiaľ nemám.

viestta
21. mar 2023

Ale na prechadzku mozte ist

akvi
21. mar 2023

No toto by som ani omylom neriskovala, obzvlášť, ak nemáš odskúšané, ako by dcera reagovala. Ja som po takýchto tabletkách ako v mrakotach ešte ďalší deň a to si dávam max polku, keď mám alergiu. Určite by som nebola v stave sa plne sústrediť na niečo dôležité, ja mám vtedy pocit, akoby môj mozog bol "mimo mňa". Skús radšej niečo prírodné, medovku s trochou medu. Mne pomáha k dobrému zaspatiu teply kúpeľ a hneď do teplej postele.

mirkava
21. mar 2023

@lvulik ak si dá jednu tabletku raz za rok nie je zvyklost. Dnes som išla ráno k Dr. už o 4tej a viem ze ak ma niečo také čaká mam problém zaspať. Dala som si presne dithiaden včera večer a pekne som sa do 3,30 vyspala a nebola som "matoha" celý deň. S liekmi to samozrejme netreba preháňať, ale ak majú pomôcť tak prečo nie... 😉😊

mirkava
21. mar 2023

Alebo ak máš vyskusany kinedril

januska12323
21. mar 2023

Kvôli blbemu monitoru dávať tabletky? Ak ho aj zmrvi nič sa nestane.

lvulik
21. mar 2023

@mirkava keď matka dieťa naučí, ze každú stresujúcu situáciu má riešiť tabletkami, co si z toho dieťa zoberie? Že každú náročnejšiu situáciu má riešiť tabletkami.

tarra6
21. mar 2023

Ja varím už niekoľko večerov medovkový čaj. Aj dnes dostane chce ísť skôr spať. Tiež je v strese, ale hovorím jej, že sú to len také dve veľké pìsomky. A to mali veľakrát.

karmen118
21. mar 2023

Radšej jej ten dithiaden nedávaj, ak nevieš ako naň reaguje, ja ak si musím dať kvôli zhoršenému zdravotnému stavu na večer 1 celú tabletku - na druhý deň som ešte na obed mimo a ani ten spánok nie je bohvie čo, ako spím, ale spím hrozne hlboko - nie je to klasický spánok, ale ako keď ťa vypnú silné lieky, a nezobudím sa dobre vyspatá, ale som úplne mimo a nie a nie sa prebrať, mozog je úplne spomalený aj reakcie, kým účinok tabletky nevyprchá. Ak na druhý deň musím niekam ísť večer si dávam polku tabletky, ale aj to trvá kým mi účinok vyprchá tak o pol 10-10stej, skôr nie.

iwesska
21. mar 2023

Dithiaden je antihistaminikum,nie liek na spanok. Ked nema alergiu,nic jej to nepomoze.

1andrea111
21. mar 2023

Dávala si jej to už niekedy? Ono to bolo dobré vyskúšať predtým ako zareaguje. Ale pol tabletky by si mohla skúsiť,

akvi
21. mar 2023

@karmen118 presne, ja detto. A nielen po dithiadene, ale aj po tých antihist. tzv novej generácie, čo reklamuju, že nemajú takéto vedľajšie účinky. Ja mám pocit, ako mechom udreta že som. Doslova ako zdrogovana. A presne ako píšeš, spánok strašne hlboký, ale nie osviežujúci, ale úplne divný.

zuzinabila
21. mar 2023

Nie,to nemyslis vazne.kvoli monitoru?😮aj ked sa nevyspi a napise to cele zle,ziadne nasledky na jej zivot to mat nebude.radsej nech sa zle vyspi ako ju dopovat liekmi.

karmen118
21. mar 2023

@akvi dobre si to vystihla ako zdrogovaná, alebo ako keď sa človek preberá po príliš silnej anestézii, úplne mimo a prvé hodiny chodím ako vo sne, je to hrozne nepríjemné ešte si to aj uvedomujem ako som spomalená celá, to má človek chuť sa zas do tej postele vrátiť, lebo je nepoužiteľný pol dňa. A ten spánok mi príde proste umelý, nikdy nemám pocit, že by som sa dobre vyspala. Ja zvyknem mávať sny, ale ak si dám túto tabletku tak nikdy, akoby ani tie spánkové fázy neboli, proste ma vypne a potom odrazu sa preberám a už je ráno a ide to hrozne ťažko. A zvyšné slabšie antihistaminiká mi spôsobujú spomalenie, som trochu mimo, nie je to také zlé ako po dithiadene, ale tiež nie bohvie čo.

mirkava
21. mar 2023

@lvulik 😁 jasne stresovať z jednej tabletky je tiež správna cesta

lvulik
21. mar 2023

@mirkava ak z mojej správy cítiš stres, je mi to úprimne ľúto ale skôr to vypovedá o tom, co prežívaš ty... 🙂

patus_2
21. mar 2023

Ja by som tabletky nedala. Čo keď zareaguje tak, že jej bude zle, bude sa jej točiť hlava? Radšej trošku stresu ako zdravotné problémy.

mirkava
21. mar 2023

@lvulik 😁 nemyslím, al som v strese nemám problém o tom hovoriť, ak nám depku taktiež. Momentálne som v pohode. Je to tu o názoroch.... nemusíme sa zhodovať

lvulik
21. mar 2023

@mirkava samozrejme, ze nemusíme 🙂 ja som vyjadrila nezávisle svoj názor, na ktorý si mi ty začala oponovať. Takze ak súhlasíš, ze sa nemusíme názorovo zhodovať, dalo sa to aj bez reakcií na mňa 😉 ale ak máš potrebu posledného slova, nech sa páči....🙂

mirkava
21. mar 2023

@lvulik 😁😉😊 celkom aj áno. Vďaka 😁

macilaci
21. mar 2023

No ja by som nedala. Dithiaden uspava a znižuje pozornosť. Skôr magnezko na ukludnenie.

mmatta
21. mar 2023

Nedala by som. Pozrite si nejakú komédiu,dajte bylinkový čaj s medom,pokecajte. Naučte ju odbúravať stres inak. Veľa šťastia 🍀A povedzte jej, že jej hodnota je nezávislá od tohto výsledku, že viete že sa snažila a to sa cení. A že ju milujete;)

evaachesa
21. mar 2023

No aby si nakoniec nedocielila pravý opak...nevyspatá a mimo počas celého dňa. Ak ich nezvykne brať, tak nevieš ako na ne zareaguje.
V každom prípade toto mi príde ako veeeeeľmi zlý nápad...a ešte od matky. Čo si z toho dieťa vezme do budúcna? Že problémy/stresy sa môžu riešiť tabletkami? 🤷

alex49
21. mar 2023

Kvôli monitoru jej to nedávaj, môže byť ospalá aj celý deň, nie len v noci. Ako deti sme tiež stresovali, monitor, prijímačky, maturita a zvládli sme to. Aj naši rodičia. Porozprávaj sa sňou, povedz jej, že sa nič nestane, aj keby nevedela. Svet sa nezrúti.

matabb73
21. mar 2023

Toto by som určite nerobila. Može byť na druhý deň utlmená a bude to len horšie. Pozrite si nejaký film na odreagovanie a pred spaním jej daj magnézium. Musí sa naučiť pracovať so stresom. Ešte zažije aj náročnejšie dni. Moja dcéra tiež zajtra píše. Ona je pravý opak. Akoby sa nič nedialo. Možno ráno jej to dôjde.

Strana
z2