Ahojte, moja malá začala pred dvoma dňami keď je nervózna alebo sa nahnevá, prípadne ak sa veľmi poteší tak divne zdvíhať plecia k ušiam a akoby ju strasie pri tom. Doteraz to nerobila a je to dosť zvláštny prejav, ešte som to u dieťaťa nevidela. Skúšala som jej pritlačiť uško či ju nebolí, ale nebolí. Iné prejavy nemá, okrem toho že chce byť celé dni na rukách a je umrnčaná. Ak náhodou máte podobný problém prípadne ste sa s takýmto prejavom už stretli prosím napíšte, lebo k takémuto problému som nikde nič nenašla. Ďakujem.
moju strasie ked sa vycika 🙂
a obcas tiez dviha pliecka.... urobi to parkrat za sebou a potom prestane ... asi to od niekoho odkukala , nejako to neriesim... ked deticky vymyslia nejaku novinku - rozne gesta, zvuky, skripanie zubkami, ked zacnu rozpravat, tak obcas nejake skarede slovo, tak ked vidia ze na to rodic reaguje, tak to budu potom opakovat .....takze ak sa vam to nepaci, nereagujte a zrejme to zase onedlho prestane robit
Presne toto isté som spozorovala aj na svojej malej, niežeby ju striasalo každý deň, no viackrát do mesiaca. Vystrašilo ma to, aj som to povedala svojmu pediatrovi, jediné čo na to povedal že asi sa striasla od zimy, teda možno pocítila nejaký vánok alebo podobne. No podľa mňa to nebol prejav striasnutia v dôsledku zimy, a odkukania už vôbec nie nakoľko mala niečo vyše roka, a vtedy ešte nenapodobňovala. Takisto by som nepovedala že by ju striasalo keď sa tešila, alebo bola nahnevaná, väčšinou som si to všimla v takých neutrálnych situáciách. Ťažko sa to niekomu vysvetľuje, treba je niečo také vidieť, tak som bola v strehu a pozorovala. Trvalo to tak trištvrte roka - rok a v poslednej dobe som už nič také nezaregistrovala, takže neviem čo si mám o tom myslieť.....
A nema tvoja mala tak okolo 8 mesiacov? Ja nieco take pozorujem u malej druhy den, stlaci dlane, dvihne trosku rucicky a tvari sa akoby tlacila a pritom zlostne zakrici.