icon

Strie u 13-ročného dieťaťa

ollynka
16. júl 2025

Mám 13 ročné dieťa a vyhodili sa jej strie na zadku, stehná zvnútra tam sú až vyrazne červené a zozadu na lýtkach tak isto červené. Obvodná nás odporučila na kožné. Mate s tým niekto skúsenosť u detí v tomto veku?

domak2
16. júl 2025

Tak nie som odborník, ale v puberte je to dosť bezne, keď deti rýchlo vyrastú. Neviem co s tým spravia na koznom. Väčšinou to vybledne do stratena keďže koža je ešte mladá.

ollynka
autor
16. júl 2025
@domak2

Tak nie som odborník, ale v puberte je to dosť bezne, keď deti rýchlo vyrastú. Neviem co s tým spravia na koznom. Väčšinou to vybledne do stratena keďže koža je ešte mladá.

@domak2 nič mi nezaberá. Dávam linolu, skúsila som čajovnikovy olej na vyblednutie, neviem ci to nie je ešte horsie

ollynka
autor
16. júl 2025

Čím kvalitným to natriet

beata_k
16. júl 2025
@ollynka

@domak2 nič mi nezaberá. Dávam linolu, skúsila som čajovnikovy olej na vyblednutie, neviem ci to nie je ešte horsie

@ollynka Zial su to jazvy, s tymi uz nic neurobis. Casom vyblednu, ale ostanu. Mozes sa vsak pokusit dostatocnou hydrataciou predist dalsim.

domak2
16. júl 2025
@ollynka

@ollynka opäť si nemyslím, že na to niečo zvonku zaberie. Asi ide skor o genetiku a pruznost koze.

barka1
16. júl 2025

@ollynka ja mám strie na zadku práve z puberty. Behom tehotenstva sa mi paradoxna ani raz nerobili a to som ani nemazala.
Takže áno, je to bezna záležitost.

ssimusska
16. júl 2025

@ollynka tiež mám strie z detstva, nič na to nepomohlo. A to mám teraz vyšportovanú postavu 😀 treba sa s tým naučiť žiť a mať sa rada

lucia13022023
16. júl 2025

Aj mne sa začali robiť strie asi v 12-13-14 rokoch. Mam ich doteraz, no sú bledé, viditeľné len zblízka.

lija22
16. júl 2025

aj mne sa v takom veku urobili a to som bolo chuda ako papek. Teraz sice ma taketotalafatky nezaujimaju ale veru hanbila som sa za to. Dceru presvedc ze niet zeny bez strii a ze to vybledne a nikto si taketo vecianinevsima, lebo nikoho to ani nezaujima, je to bezne proste

hellionka
16. júl 2025

s tým neurobíš nič … maximálne prevencia pred ďalšími - skus možno elancyl. Kiež by mi niekto v puberte hovoril, natieraj sa denne .. mala som úplne fialove stehná … preto moja dcéra chodí spat pomaly mastná ako sardinka 🙈 ale úplne sa tomu vyhnúť zrejme nedá.

danieladeley
16. júl 2025

nic s tym neurobis, kozna uz vobec nic, natieranim nezmiznu, vyblednu casom, aj ked to trva dost dlho, par mesiacov. skor skus dceru motivovat, aby cvicila, hybala sa, aj ked to nemusi byt zakonite z jedla, rychlost rastu tiez neovplyvnis

nikushka8
16. júl 2025

Mne sa tiez spravili v puberte, okolo 12-13rokov som vtedy mala- na zadku a za kolenami ako som rychlo narastla (chuda som bola ako palicka). Skúste preventivne natierat, ale s tymito uz kozna nic nespravi.

tramtada31
16. júl 2025
@barka1

@ollynka ja mám strie na zadku práve z puberty. Behom tehotenstva sa mi paradoxna ani raz nerobili a to som ani nemazala.
Takže áno, je to bezna záležitost.

@barka1 úplne rovnaka skúsenosť u mna. V 12-13 sa mi spravili strie na zadku, v tehotenstvách som sa nemazala a nespravili sa mi na bruchu.

janetinka27
16. júl 2025

@ollynka ahoj, tiez sa mi to urobilo v tomto veku a sesternici tiez, aj mnohym spoluziackam, je to asi kombinacia typu koze a jej napnutia pri rychlom raste/pribrati, da sa s tym zit, vyblednu

sense
16. júl 2025

Aj mojej 12 ročnej sa 4 spravili, žiaľ stáva sa pri prudkom raste alebo pribrati

januska12323
17. júl 2025

@ollynka na kožnom s tým nič nespravia, tvoje dieťa jednoducho rýchlo vyrástlo. Časom to vybledne.

taktotedanie
17. júl 2025

To vybledne, ak sa uz strie spravili s tym uz nic nenarobis je to uz “jazva”, kozna moze pomoct snad sa to stiahne a samozrejme zrychli sa zosvetlenie ale to je asi vsetko