icon

Striedanie rodičov pri hospitalizácii dieťaťa na Kramároch?

9. sep 2024

Maminy, neviete ako to je v pripade hospitalizovania vacsieho dietata - 13 rokov - so sprievodom rodica na Kramaroch v pripade vaznej diagnozy? Je mozne, aby sa rodicia striedali systemom napr. jeden rodic tri dni, druhy rodic tri dni atd.?

dendulik82
9. sep 2024

ano, je to mozne. Robim na kramaroch a casto sa takto striedaju, aj so starymi rodicmi

koniarova
9. sep 2024

@dendulik82 chvalabohu, že aj s týmito staršími deťmi nechávajú rodičov. Nikdy nezabudnem,ako mi pri 6 rovnom nechceli v TT dovoliť, že je už veľký. @autorka , držím palce. ❤️

qwert87
9. sep 2024

@koniarova ja som musela nechať teraz v júli 7 ročného syna v nemocnici samého s podozrením na zápal slepého čreva. Bolo to v noci, o to horší pocit to bol

autor
9. sep 2024

Dakujem dievcata za odpoved. Nam tak nedovolili zostat s dcerou niekolko rokov dozadu, ked ju akutne hospitalizovali s onkologickou diagnozou, psychicky sme ju potom este velmi dlho davali dokopy.
Teraz sa u nej objavili zdravotne problemy a ja sa bojim, ci sa tato nocna mora opat nevratila, momentalne je s nou manzel na vysetreni a ja rozmyslam, co dalej, ak sa to potvrdi... Doma dalsie dve deti, na ktore tiez treba brat ohlad, do toho praca... Ach, snad to je len plany poplach.

koniarova
9. sep 2024

@qwert87 presne viem, ako si sa cítila. Koľko tam bol?

autor
9. sep 2024

@koniarova + qwert87 to je asi najhorsi pocit, ked clovek musi dieta nechat same v takom prostredi 😔

koniarova
9. sep 2024

Dodnes si na to spomeniem a to má už 17.

qwert87
9. sep 2024

@koniarova 3 dni.

letfenixa
9. sep 2024

@qwert87 a prečo?

qwert87
9. sep 2024

@letfenixa co prečo? Tam bol sam?
Nemali pre nás miesto a deti so sprievodom môžu zevraj byť len do 6 rokov

letfenixa
9. sep 2024

@qwert87 prečítaj si Chartu práv hospitalizovanych detí.
Dieťa má právo vždy mať pri sebe rodiča/zákonného zástupcu.

alickapusinka
9. sep 2024

To aj v MT nemocnic tak bolo vždy sestričky prosili že kto má bližšie alebo je z MT a okolia tak či nemôžu prepustiť miesto maminam čo prišli napríklad z RK alebo iných miest vždy som prepustila miesto nejakej mamine aj ked dcérka bola zťp a nemali miesto čo som mala robiť ale my bývame 32 km od nemocnice tak som chodila každý deň od rána a večer som prišla domov.Ale na onkologi to je iné ale tiež je veľmi zla situácia ak voľne miesto nemajú človek citi taku beznádej.

dendulik82
9. sep 2024

teraz som si uvedomila. U nas tak zvyknu obcas byt, ale asi zalezi aj od oddelenia a kapacity. SOm vlastne odpovedala na otazku, ci sa mozu rodicia striedat, ale ci moze byt pri 13 rocnom, to neviem. Tak len upresnujem, aby som nezavadzala. Drzim palce

gubcikova
9. sep 2024

Ja som bola pri synovi minulý rok (11r.) tak že iba od 7:00 do 21:00 som mohla byť . Boli sme na infekčnom.

autor
9. sep 2024

Dakujem vam dievcata za odpovede. Nakoniec sa moje obavy nepotvrdili a nebola potrebna ani hospitalizacia. No radsej som chcela byt pripravena a precitat si skusenosti, ak by k tomu doslo.