icon

Striedanie rodičov pri hospitalizácii dieťaťa na Kramároch?

9. sep 2024

Maminy, neviete ako to je v pripade hospitalizovania vacsieho dietata - 13 rokov - so sprievodom rodica na Kramaroch v pripade vaznej diagnozy? Je mozne, aby sa rodicia striedali systemom napr. jeden rodic tri dni, druhy rodic tri dni atd.?

dendulik82
•
9. sep 2024

ano, je to mozne. Robim na kramaroch a casto sa takto striedaju, aj so starymi rodicmi

koniarova
•
9. sep 2024

@dendulik82 chvalabohu, že aj s týmito staršími deťmi nechávajú rodičov. Nikdy nezabudnem,ako mi pri 6 rovnom nechceli v TT dovoliť, že je už veľký. @autorka , držím palce. ❤️

qwert87
•
9. sep 2024

@koniarova ja som musela nechať teraz v júli 7 ročného syna v nemocnici samého s podozrením na zápal slepého čreva. Bolo to v noci, o to horší pocit to bol

autor
•
9. sep 2024

Dakujem dievcata za odpoved. Nam tak nedovolili zostat s dcerou niekolko rokov dozadu, ked ju akutne hospitalizovali s onkologickou diagnozou, psychicky sme ju potom este velmi dlho davali dokopy.
Teraz sa u nej objavili zdravotne problemy a ja sa bojim, ci sa tato nocna mora opat nevratila, momentalne je s nou manzel na vysetreni a ja rozmyslam, co dalej, ak sa to potvrdi... Doma dalsie dve deti, na ktore tiez treba brat ohlad, do toho praca... Ach, snad to je len plany poplach.

koniarova
•
9. sep 2024

@qwert87 presne viem, ako si sa cítila. Koľko tam bol?

autor
•
9. sep 2024

@koniarova + qwert87 to je asi najhorsi pocit, ked clovek musi dieta nechat same v takom prostredi 😔

koniarova
•
9. sep 2024

Dodnes si na to spomeniem a to má už 17.

qwert87
•
9. sep 2024

@koniarova 3 dni.

letfenixa
•
9. sep 2024

@qwert87 a prečo?

qwert87
•
9. sep 2024

@letfenixa co prečo? Tam bol sam?
Nemali pre nás miesto a deti so sprievodom môžu zevraj byť len do 6 rokov

letfenixa
•
9. sep 2024

@qwert87 prečítaj si Chartu práv hospitalizovanych detí.
Dieťa má právo vždy mať pri sebe rodiča/zákonného zástupcu.

alickapusinka
•
9. sep 2024

To aj v MT nemocnic tak bolo vždy sestričky prosili že kto má bližšie alebo je z MT a okolia tak či nemôžu prepustiť miesto maminam čo prišli napríklad z RK alebo iných miest vždy som prepustila miesto nejakej mamine aj ked dcérka bola zťp a nemali miesto čo som mala robiť ale my bývame 32 km od nemocnice tak som chodila každý deň od rána a večer som prišla domov.Ale na onkologi to je iné ale tiež je veľmi zla situácia ak voľne miesto nemajú človek citi taku beznádej.

dendulik82
•
9. sep 2024

teraz som si uvedomila. U nas tak zvyknu obcas byt, ale asi zalezi aj od oddelenia a kapacity. SOm vlastne odpovedala na otazku, ci sa mozu rodicia striedat, ale ci moze byt pri 13 rocnom, to neviem. Tak len upresnujem, aby som nezavadzala. Drzim palce

gubcikova
•
9. sep 2024

Ja som bola pri synovi minulý rok (11r.) tak že iba od 7:00 do 21:00 som mohla byť . Boli sme na infekčnom.

autor
•
9. sep 2024

Dakujem vam dievcata za odpovede. Nakoniec sa moje obavy nepotvrdili a nebola potrebna ani hospitalizacia. No radsej som chcela byt pripravena a precitat si skusenosti, ak by k tomu doslo.