icon

Štvormesačné bábätko má reflux a je nepokojné

marfa333
28. jan 2022

Ahojte, okrem toho že ma náš maly reflux zacal mi plakat po papaní. Uz tyzden je cele dni nepokojný, po papaní plače, sam zaspinka málokedy, niekedy odmieta prsník úplne, keď vidí ze ho idem priložiť začne hrozne plakať, poriadne sa napapa len ked je v polospánku. Nemáte s takým niečím skúsenosti? Je to tym refluxom? Alebo to moze byt nieco ine? Čítala som, ze ho môžu bolieť ušká, pozerala som mu ich má tam viac ušného mazu ale neviem ci to je niečo "nenormalne". Nieje ani chvíľu pokojny a spokojný :(

Strana
z2
diamond007
29. jan 2022

@marfa333 nie každé babo vydrží spat na posteli. Prvorodena to nedokázala, proste buď som ju hojdala v klasickej hojdacej drevenej postieľke alebo na mne spala. Určite sa poraď, vyskúšaj nosič. Na druhú už som sa pripravila s nosičom a čakala som že tiež mi nezaspí mimo mňa ale opak je pravdou. Každé babo je iné. To neznamená že nechce spať keď sa zobudí, ale nedá sa mu. Takže tu vidím buď kočík alebo nosič alebo na rukách ( prsiach). Zapni slúchadlá, oddych daj, opri sa a ak tak chce spinkať. Asi ťa potrebuje cítiť blízko. Ja to pripisujem tomu šoku, že prvá bola v nemocnici bezomna prvé dva dni, druhú som mala nonstop od narodenia len pri sebe. Takže u mojich báb to je tým, že starsia sa podľa mňa bála keď ma necítila potom vedľa seba. S ňou to bola katastrofa, ani minútu bez nej. Cítila som sa ako väzeň s olovenou guľou. Držím palce

marfa333
autor
29. jan 2022

@diamond007 neviem co to mam za bábätko ale ani na mne nechce spinkat, uz som skusala hádam všetko, aj somnou aj bezomna, aj s cickou aj bez. A zase davat ho do kocika hned po takom kratkom spanku sa bojim aby sa nezobudil vonku na hlad a nezacal vyvádzať. Tiež bol bezomna prvé 3 dni v porodnici. Uz som zufala a hrozne unavena z jeho neustaleho placu :( niekedy mam pocit ze ma ani nechce lebo pri mne place a ked si ho vezme manžel tak sa utíši :(

diamond007
29. jan 2022

@marfa333 skúšaj, držím palce. Na tvojom mieste buď by som riskla nosič ( nečakaj že hneď tam vydrží bez placu), postupne každý deň, prvý deň minútku, druhý dlhšie a tretí unaveného by som tam uspala. Mne pomáha najviac šupnut do nosiča, hodiť na seba bundu a prejsť sa po dvore. Ako vyleziem von hneď zaspí. Nečakaj zmenu zo dňa na deň. Vidíš, dieťa vydrží 3-4h minimálne bez kojenia, neboj sa v kočíku budeš prekvapená ako bude spať a menej papať. Potrebuje na svoj vývin hlavne spánok. Dopraj mu ho. Bojuj prvé dni aj len s kočíkom vonku, fujavica nefujavica, keď inak nevieš tak ho uspavaj len v kočíku a dopraj mu ten spánok pri prechádzke. Pusti si slúchadlá, dobre sa obleč.a keď bude pár dní viac dospaty, potom by som skúšala inak uspavat ako v kočíku.
A ďalšia rada a posledná, ak by zaspal na prse, neodchádzaj od neho, lež pri ňom a počkaj ako dlho vydrží spinkať vedľa teba keď tak.
Ps- z muža ide asi pokoj a kľud, aj to bábo to cíti a preto sa pri ňom ukľudní.

marfa333
autor
29. jan 2022

@diamond007 ďakujem 🙏 🙂

Strana
z2