Štvorročná dcéra má silný ekzém
ahojte idem si kvam po radu lebo uz neviem ako dalej ....zijem v UK tak tie ktore tu ziju isto vedia ze na kadzy zdr,problem oni maju cas pokym nejde o zivot ...ide oto ze moja 4 rocna dcera ma uz 2 rok ekzem? na rukach ..vyskriabe sa az do krvy ....po novom uz ma flaky na stehnach bruchu chrbat a na krku ...bojim sa aby sa jej to nepotiahlo na tvar ....bolo nam povedane ze stoho vyrastie a pravda vyskusali sme dokopy okolo 30 druhov kremov a to neratam bylinky kupele..viazanie ruk na noc atd atd....zacinam mat pocit ze ma alergiu na nieco ....mozno ovocie mliecne vyrobky? mava obdobie ked je uplne bez tych flakov...ze ma cele telo krasne ciste a potom zo dna na den obrovske flaky cervene ktore sa jej zapalia samozrejme tym ze si to skrabe aj ked davam pozor aby sa neskrabala sustavne jej to zavezujem ale aj tak ....v noci mi zle spava koli tomu ...svrbi ju to budi sa nato .....v poslednom case si pyta do skoly len pastekovy chleba ....a mne sa tak zda ze odvtedz ako keby sa to znova zacalo....hovorim teraz uz aj nohy brucho chrbat krk....vyzera katastrofalne ...zeby alergia na pasteku? prosim nemajte ma za debila len ja uz neviem cii naozaj som ja mimo ze si myslim ze jej nejake jedlo nesedi ....jej veci perem len v bio prasku bez avivazu a zehlim jej vsetko.....mam trvat natom aby jej spravili testy na vsetky mozne alergie ? alebo ten ekzem je taky ze odide a vrati len tak znicoho nic? citala som vela clankov ale vsade inak pisu tak mam ztoho gulas....bola som snou vcera u doktora ktory sa nanu ledva pozrel ...pocut o alergologii ani nechce dal nam dalsi krem a poslal domov ....ten ich pristup mi dost lezie na nervy ...uz fakt neviem co snou ...ani saty jej nemozem dat ked niekam ideme lebo to vyzera otrasne minule sme museli z pieskoviska odist lebo si ostatne mysleli ze je to chytlave .....vas nazor? ekzem alebo mozna alergia? nazvy kremov olejcekov mi ani nepiste vyskusali sme hadam vsetko no vzdy sa jej to vrati a v poslednom case to ma stale horsie a horsie ....mame vyskusane oleje do kupela aj kremy z SR....dakujem vsetkym
@monita662 skoda ze si ich neodfotila ...ale podla mna to budu bud kvasinky, alebo potravinova alergia ,,ktora je najcastejsim spustacom koznych problemov v takomto veku ,,,najskor by som sa zamerala na mlieko - bielkovinu kravskeho mlieka, treba ho vylucit uplne na nulu, uplne sledovat zlozenie potravin, vynechat aj hovadzie maso a takisto soju, nakolko ich bielkoviny maju podobne zlozenie a preto byva casto skrizena reakcia ...nie je vhodne ani ziadne ine cicavcie mlieko ,,,
...panovi doktorovi zrejme vyhovuje ze si pravidelny odberatel masticiek, ale toto na 90% bude problem zvnutra a preto maste a oleje uz vobec nepomozu
...dalsie pravidlo, pokial su flaky cervene, tak sa v ziadnom pripade nesmu premastovat, ale naopak susit,, mastou s obsahom zinku ..zinkova mast, sudocrem, bubchen babycream (na zapareninky) ..az ked ostane flak ruzovy tak sa moze hydratovat ...hydratacnym kremom alebo mliekom, nie mastnym
a dalsia vec, nasadit kvalitne probiotika a zaroven aj prebiotika,, pokial je mozne tak sa zaroven vyhybat bielej muke a cukru ...
ale kazdopadne odporucam tuto poradnu na ceskom MK, prihlasis sa s rovnakymi udajmi ako na slovenskom, das foto a su tam velmi ochotne baby co poradia https://www.modrykonik.cz/group/6098/
@bamb27 dakujem urcite sa prihlasim ...tiez ma napadlo ze to bude uz aj vnutorny problem ......vsetko co si pisala som uz skusila ale ziadne zlepsenie nenastalo ...urcite budem trvat natom aby nas poslali alergologovi a dam jej vysetrit krv a tiez si vypytam probiotika dakujem ...inak pije kozlie mlieko...vyzaduje pyta si ho stale ....neviem ako ju odnaucit od toho ale budem to muset zrusit pije to kazdy den rano aj vecer ....som strasne na nervy ztoho uz ...
@monita662 ono vies, pokial telo reaguje na alergen, ktory organizmus neustale prijima, tak to telo stale bojuje a liecba aj akymikolvek mastami je zbytocna, 'lieci' sa tak len symptom a stale dookla, nakolko podstata sa neriesi. To kozie mlieko by som vylucila hned, radsej obabrat nejakymi rastlinnymi nahradami.. Aj ked to tazko a netusim aka je dostupnost v UK, ale napr. mandlove je velmi chutne
Ono skor ako dojde ku krvnym testom, ktore mozu aj tak ukazat skresleny vysledok, mozes skusit eliminacnu dietu,,, tzn. vynechat vsetko mliecne uplne ,,za 1-2 tyzdne by mal byt viditelny efekt, treba len vydrzat ..inak sa to neda ...pokial nastane zlepsenie, tak hned vies co je vo veci a potom aj tie najjednoduhsie maste spravia efekt
@monita662 vyluc mlieko a mliecne vyrobky (kravske), muku, sladkosti a hlavne cokoladu v akejkolvek forme, citrusove ovocie a vajicka. Viem o com pises, mala som ekzem odkedy si pamatam az skoro do dospelosti.
@ivia25 citaj poriadne - zije v uk a tam take male deti chodia do 'skoly' a smrdaky asi tazko moze skusit koli vzdialenosti
cerveny ekzem to uz je infekcia pod kozou, skus 24hod, non stop sudokrem prip. zinkova mast, a ked nezaberie tak uz len silnejsi kortikoidy kym sa to nezlepsi a potom udrziavat mokvavy ekzem sudokremom, a suchy modrou indulonou, alebo kremom eucerin, ale pozor niektore maju alcohol, alebo parfem a to pali ako slak, (mam ekzem) modra indulona ma ani raz nestipala, ani ten eucerin. pripadne aveeno ale krem nie lotion. ked ide na ihrisko, do skolky von, je dobre nosit dlhy rukav volny 100 bavlna lahka, tenke svelte jednofarebne kosele najlepsie aj nohavice podobne tenka 100 % bavlna a hlavne aby sa nespotila to velmi drazdi ekzem. aj sa jej tam spina nedostane a ani ludia nebuu zizat.
@monita662 a keby si na vysetrenie nesla cez NHS, ale si jednoducho zaplatila vysetrenie u sukromnika? Toto sa celkom iste da, sestra si takto platila niekolko vystereni u synovca. lebo v UK to je tak, ako hovoris, k odbornikovi sa dostanes az na smrtelnej posteli a na vsetko sa predpisuje paracetamol.
@monita662 ahoj, nečítala som všetky príspevky k tejto téme. Napíšem z vlastnej skúsenosti. Atopicku dermatitidu mám od 2 týždňov po narodení. Lekári vyskúšali x milión krémov, masti, prípravkov do kúpeľov, dávali mi vakciny, neskôr až vo forme injekcií.....nič nepomahalo. Nič. Ekzem mi mokval, samozrejme, že som sa škriabala až do krvy, mamka mi dokonca zohnal Švédske kvapky, ktoré príšerne pálili....obviazovali mi tie ekzemove ložiská, no strach.. a tiež lekári vraveli, že snáď z toho vyrastiem. Absolvovavala som kúpele, aj more a nič. Vyzerala som otrasne, deti sa mi smialy. V lete som musela chodiť s dlhými rukávmi, aby mi slnko nespalilo ekzem...
Jediné čo mi po x rokoch pomohlo (presnejšie až po 20tich) prestala som jesť jedla, ktoré boli korenene. Polievky len so soľou ochutené.. ŽIADNE KORENIE.. najhoršie sú jedla z reštaurácii-sú korenene, hneď sa osypem ekzemom. A ked si písala, že mala má rada pastiku, hneď má napadlo, že tie sú všelijako ochutené. Hlavne korenim. Skús nejak vynechať korenie. Veď za to človek nič nedá. Ja len z vlastnej skúsenosti viem, a celý život som trpela a stačilo len korenie vynechať. Len bacha: aj kečup obsahuje korenie, horčica, pašteky, rôzne námietky, polotovary. A deťmi obľúbená pizza. Doslova som trpela, že som takto musela dietovať, ale aspoň sa mi deti v škole nesmiali a mala som čistú pokožku. Samozrejme, že si teraz sem tam niečo "zakázané" dám, ale musím si dávať pozor, aby som potom pár dni nič s korenim ani neochutnala...
Mňa zas teraz v tehu trápi ekzem, ale ten mám z liekov. Ale to je už o inom.... Dúfam, že sa tvojej dcérke polepši, lebo ak zažíva to, čo som musela prežiť ja, tak to tí poviem, že to bola vazne hnusna bolesť..... A este jedna vec, ak by sa vám podarilo 2x do roka ísť k moru, bolo by jej lepšie. Držte sa
@bamb27 @stormie @tova @simsalabin @lusswinki .. dakujem vsetkym ...momentalne sme natom tak ze za 2 dni sa mi podarilo ekzem znicit tak na 95% ma cistu pokozku vdaka kremu Fucidin takze teraz len premastujem Modrou Indulonou....este minuly paitok som ju urgentne bola prihlasit u GP doktora a ten mi odkazal pokym nie je natom velmi zle tak ju neprijme kedze vie ze ''prehanam'' tak ju k sebe objednal az na 16teho 😠 😠 😠 😠 😠 popripade ak by bolo zle tak na pohotovost....co su toto za ludia ☹ velmi ale velmi sa ''tesim na toho 16teho a na navstevu k nemu ...anglicky rozpravat viem ale zaziadala som si prekladatelku lebo ked som v strese a mam nervy tak kokcem 😖 chystam sa mu povedat ze menim doktora lebo sa mi nepaci je pristup k nam ,,,,zijeme tu ..odvadzame dane tomuto stattu tak chcem aj nor.zdr,starostivost....(aj ked viem ze ked zmmenim lekara vela tym nevyhram lebo skoro vsetci su taky ☹ ) ale mu len tak pripomenem ze mala sa unho lieci skoro 2 roky s tymto ekzemom....ak sa neskor zisti ze ma vnutorny problem ktory on odmietal riesit...alebo nejake jedlo jej nesedi ...co on vyvratil hned.....tak podam nanho staznost ....uz par ludi to spravilo preco nie ja? aj ked stym mozno nic nenapravim aspon sa mu tak pohodlne nebude sedet na stolicke.... 😠 asi mu tam rozhadzem vsetko toho 16teho strasne nervy mam naneho uz minule som sa ho pytala ci mu vadi ze nie som irka....ma vysmial nech si nevymyslam .....somar jeden ....ale aj tak od neho odchadzam....aj ked neviem este ci sa da vymenit GP doktor....popripade ked nie aspon bude vedet co si onom myslim ....este jedna malickost....minuly rok som snou bola unho stym ze bola chora....sopliky kasel skaredy teploty...(chripkova sezona bola) poslal nas domov s paracetamolom samozrejme a s nejakymi kvapkami do nosa.....malej bolo coraz horsie...o 3 dni nato sme cestovali domov ...kde bolo prve to ze sme isli na pohotovost a tam obojstranny zapal pluc ☹ ☹ ☹ ☹ lebo oni vysetruju kaleidoskopom cez pulover 😠 😠 😠 😠 strasne....ale dakujem vsetkym urcite to budem dalej riesit uz nebudem ticho ....
@monita662 neviem ako v irsku ale v uk niesi registrovana u konkretneho gp ale na konkretnej klinike, samozrejme je ti prideleny lekar ale mozes ist k hociktoremu na danej klinike, ak si vyziadas casenku kokretne ku svojmu daju ti ho, ak si vyziadas navstevu u lekara a nespecifikujes ktoreho daju ti casenku k hociktoremu co ma najblissi volny termin. Vseobecne na teploty, kasel, sopel predpisuju najprv paracetamol a ked nezaberie a nezmierni priznaky za cca 3 dni tak riesia dalej. Ja som mala nejaku brutal virozu, 3 dni som nevedela doslova vstat z postele a potom sa to zlepsilo ale tyzden som bola mimo, nechceli mi dat nic ine. Chytil to odomna mm, druhy den isiel k gp, povedal ze berie paracetamol uz 3 dni bez zlepsenia a hned dostal antibiotika a do 5 dni bol fit. Na druhej strane mal problemy s dychanim,vvyzeralo to na astmu a vysetrili ho do par tyzdnov, bol na vsetkych moznych testoch co na sr by cakal tak pol roka. Takisto nemozem povedat pol zleho slova ohladom starostlivosti o tehotne ani samotny porod ci starostlivot o babatka (midwife nonstop na telefone co mi dost pomohlo lebo dvera mala nejake problemy) Dokonca som mala vazny problem so zubom a dostalo sa mi top starostlivosti (pritom dovtedy som na uk zubarov nepocula nic dobre) takze velmi zalezi od pripadu ale v porovnani so sr starostlivostou oni moc nerobia zo vsetkeho 'vedu' ale ked uz nieco treba tak dostanes v porovnani so sr nadstandardnu a hlavne rychlu starostlivost
@monita662 mnoo,, fucidin je dost svinstvo, je to silny kortikoid, necudo ze to hned zmizlo ,,,ale prosim, skus sa tomu vyvarovat, lebo v konecnom dosledku to len zhorsi situaciu, nakolko je to len tlmenie symptomu a ono to po case vyrazi vo vacsej sile ,,treba sa zamerat na podstatu veci ...skus tu dietu, tu aj v roznych temach najdes navod ako na to ,,ono proste ak je to odpoved organizmu na alergen, tak to nicim neobabres ...ale drzim palce nech je to len a len lepsie

Moja dcerka ma tiez ekzem,tiez je to niekedy horsie a niekedy lepsie.Tiez mam vselico vyskusane.Vela deti to moze mat aj z jedla(potom to je alergia).Vtedy ti nepomoze ziadna masticka.Vyskusaj dcerke dietu,pozri aj tu na MK pisu.Vynechaj mlieko,urcite tu pasteku a skusaj.Ked nepomoze tak vynechaj nejake druhy ovocia,alebo zeleniny ,ktore by to mohli sposobovat.Niekedy to moze trvat roky,kym zistis co to sposobuje ☹ .Ja som ju este neskusala,ale moja dcerka sa neskriabe a ani nevizera ,ze by ju to bolelo.Niekedy ma horsie licka a na to jej dam sudokrem a zmierni sa to.Natieram aj viac krat za den mastnym kremom.Skorej to vyzera ako sucha pokozka tak to dietou neriesim.Aj kozna mi povedala ,ze nam dietu netreba.Mozno,ked bude starsia.Len tvoja dcerka to ma asi horsie,ked ju to aj svrbi.Na zaciatku nam lekarka predpisala na to fenistilove kvapky.Uzivali sme tyzden,len su na predpis a neviem ci tam take maju,ale ked ma take horsie dni ,ze sa vela skriabe,tak by som vyskusala aj tie.