Štvorročná dcéra má strach z vetra

12. máj 2022

Ahojte,
uz si neviem rady. Dcerka skoro 4 rocna ma az panicky strach z vetra. Trpela nim aj cca pred rokom, potom sa to upokojilo a teraz par tyzdnov zas.
Akonahle zafuka vietor zacne kricat, plakat, vsetko drzi len aby nic neodfuklo (co sme zistili toho sa boji najviac,ze nieco odfukne). Ale aj ked nic so sebou nemame von aj tak sa boji, musi ist na ruky, a domov.
Skusame jej vsemozne vysvetlit ze nic zle sa nestane, uz mi dochadzaju napady..
Prosim poradte co s tym, predtym ako vyhladam odbornu pomoc
Dakujem ❤️

amelie2017
12. máj 2022

Ja sa bojim vetra cely zivot, ale bohuzial, von musim aj pocas neho.
Dcera mala okolo 3 rokov tiez take obdobie. Prejde to.

marianarem
12. máj 2022

Moj maly raz zazil riadnu vichricu, ktora uz bola aj nebezpecna, a potom sa nejaky cas bal vetra. Ja som na to isla tak, ze som mu ukazovala, co zaujimave sa vonku deje, ked fuka vietor - posuvaju sa oblaky, vlni sa trava, tocia sa vrtulky... Jeho nestastie take veci zaujimaju, takze to malo uspech.

andreatytler
13. máj 2022

A tam kde zijete je vietor casto, alebo skor nie?
Asi by som len zachovala klud ked ste vonku a fuka, aby som jej isla prikladom a vystavovala by som ju vetru aby sa na to naucila ale urcite by som ju nenutila prilis dlho alebo prilis casto.
Skuste kupit taky domaci ventilator, maly ktory si ona bude vediet zapnut a nasmerovat na vrtulku a krutit ju, alebo suche listy, lahke lopticy a odfuknut ich tak.

matinaa
13. máj 2022

Skúste jej niekedy ukázať šarkana ako pekne letí a že ani jeho taktiež vietor neodfukne alebo jej vysvetlite čo je to vietor a na čo slúži že ľudí neodfúkne