Štvorročná dcéra si hryzie nechty
nervozita, dlhodoby stres, nuda, alebo z kazdeho trosku...zakazy, napominanie, bitka, namcanie prstov do cohokolvek nepomoze..ked to robi, dajte jej do ruky nieco na hranie-koralkovy nahrdelnik, protistresovy balonik/lopticku, hoci i gumicku do vlasov, nech ju natahuje..hocico, nech si zamestna ruky
U nás to robi len syn od 3 rokov, a výlučne len na lavej nohe na velkom palci 😂
Predtým aj na rukach, ale nezabralo nic, az kym si raz neodkusol tak fajne, ze ho to bolelo. Potom prestal. Ostala len tá noha
Zalepiť páskou prsty a prestane 😂
U nas všetci aj ja od mala aj mama aj oco aj brat 😂 ale ja som si dala gelove radšej😃
@veronikaaa13 Je to prejav vnutornej nervozity... Ako dlho si ich okusuje? Skus porozmyslat co sa v jej zivote zmenilo tesne pred tym ako zacala. Treba odstanit tu pricinu nervozity a prejde to.
Ja som si v siestich rokoch zacala hryzt nechty, lebo to robila starsia sestra. Nemala som ziadnu nervozitu. Ked sa nacnu, tazko sa da odolat tym kuskom, ktore potom trcia 😅. Deti sa to tazko oducia. Skus jej povedat ake je to skarede, nech sa pozrie na ne a na tvoje, mozno si to uvedomi. Ja som prestala az v puberte ked som sa za ne hanbila. Ale samozrejem moze to byt aj stresove.
@andreatytler nie dlho mozno 3 mesiac.. Mozno hádky aj s partnerom sa viac hádame

@veronikaaa13 ventiluje napatie pripadne aj z nudy