icon

Štvorročné dieťa nechce kakať

monusig
14. aug 2020

Ahojte, mam 4 rocneho syna , ktory ma velmi zvlastny chulostivy problem. Odplienkovany je od troch rokov, krasne kakal aj cikal sam, no zhruba pol roka dozadu mu zacalo obdobie kedy sa stane situacia:
Sedi pri rozpravke alebo hrackach a vidim ze zacne poskakovat. Pytam sa ho, treba kakat? Nie.. o dve minuty nato vojdem do izby a on ma slipy na clenkoch a pozera do nich a su uspinene od hovienka. Toto sa opakuje 4kratdenne , niekedy viac. Mam na to uz nervy pretoze ho nikdy nikto nebil pre kakanie , manzel mu krasne vysvetloval ze sa nemusi bat , ale uznajte ze prat 5 slipov na den a este sliapnut do bobku 4 rocneho chlapca je uz trosku na nervy. Dnes sa to zopakovalo a uz som sa neudrzala a naplieskala mu na zadok.nevyriesilo to nic , ale uz to zomna vypenilo. Dieta nema ziadnu traumu z kakania podotykam , preto by som vas poprosila ku psychologovi nas neposielajte 🙂). Zaujima ma ci ma niekto taku skusenost hoci pochybujem. Dakujem

silviazlat
14. aug 2020

@monusig Skús ho proste zakaždým, keď sa mu to podarí na wc pekne pochváliť, prípadne povedať, že aj tatino s maminou potrebu robia iba na záchode, nie v izbe. Prípadne nemá nejaké tráviace problémy? Môj synovec má tiež 4.r a veeeľmi sa ľúbi najesť všetkého čo je po ruke. Potom má niekedy zápchu a plače pri kakaní... Nemohlo u tvojho podobná situácia spustiť takýto problém?

monusig
autor
14. aug 2020

@silviazlat dakujem za reakciu, tiez som nad tym rozmyslala ci náhodou sa nemohlo stat ze mal tvrdu stolicu napriklad ze ho bolela dupa potom alebo sa mu urobila prasklinka, co je niekedy neprijemne aj mne takze by som to chapala. Ale ono to vyzera tak ze ked robi nieco co ho bavi, boji da od toho odist sa vykakat , proste nema casu akoby :D .. a co sa tyka toho chvalenia, tolko auticiek sladkosti a pochval co on zozal na tróne, to by si neverila ! :D