Pokakávanie sa trojročného dieťaťa

csicsimonn
20. sep 2017

Dobrý deň mamičky,
mám problém so synčekom ktorý v novembri bude mať 3 roky. Je riadne odplienkovaný od apríla, od mája sme nemali plienočku ani na noc ani na obed. Po nástupe do skolky sa začal pokakávať a teraz už aj pocikávať. Väčšie starosti mi robí to kakanie, nakolko ked ho posadím na záchod alebo na nočník tak začne vystrájať, kričí, kope a nechce kakať pritom má ušpinené slipy, čiže evidentne mu treba. Po chvílke sa samozrejme vykaká do slypov. Samotná stolica je v poriadku, nezadržiava ju len nechce ani za svet na záchod.
Budem vdačná za každú radu,
Monika

opuska
20. sep 2017

bude to podla mna tou zmenou, ze nastupil do skolky. niektore deti to bohuzial postihne. mozno je tak zabraty do hry s detmi, ze sa mu jednoducho na ten zachod ist nechce. no myslim si, ze ked sa mu zacnu deti smiat, prestane s takymto trucom..

klaudiaden
20. sep 2017

@csicsimonn treba mu to stále pripomínať, aby na ten záchod išiel... Žiaľ u niektorých detičiek to tak je, ale musíš byť trpezlivá

pininka
20. sep 2017

Je to urcite psychika, treba to podchytit,lebo v rodine mame dva pripady,kde jeden chlapcek sa takto pokakaval este v skole. A druhy ma 5 a stale sa pokakava do slipov. V tom prvom pripade bol problem v tom, ze ucitelka v skolke ho zvozila pred vsetkymi detmi, ked sa pokakal. Urcite by som o tom hovora aj s nimi.

shee11
20. sep 2017

Ahoj, na kazde dieťatko niečo iné platí, my sa stým tiež trápime. Vo všeobecnosti, veľa chváliť, aký je šikovný vo všetkých oblastiach,nie len v tejto a vysvetlovať mu, ako je to s kakaním. Myslím normálne dopodrobna, nakresliť, ze niečo zje, že to ide do bruška, čo netreba ide do črievka a potom von.

zdenkatv3
20. sep 2017

Mozno len zle znasa zmenu prostredia a podobne. Treba mu dat trosku casu, nech si zvykne a stale ho skusat doma davat na nocnik alebo na zachod, to sa zase vrati do normalu

barruna
21. sep 2017

Ja si myslim, ze je iba trosku vystresovany z tej skolky. Nepytala si sa uciteliek ci aj tam nema problem s tym ist na zachod?