Štvorročný syn zvracal
Prosím o radu moja syn cez noc zvracal a teraz aj hnačkuje ho čo len vodu vypije aj to vyvracia čo teraz? Čo mu mám dať som jak hlúpa natoľko mám dcéru mesačnu s ktorou som celé noci hore nechce spať
@kamca495 a aj čučoriedky, tie sťahujú pri hnačke
co povedal vas detsky lekar? rad sa s nim, kedze to moze skoncit v nemocnici..
@kamca495 ziadnu cistu vodu (je tazka na zaludok, ani v nemocnici ju nedaju pit pri zvracani), po zvracani vobec nepit nejest aj hodinu, dve... potom postupne po lyzickach cierny caj (cukor), pepsi trochu. Ked nebude zvracat tak postupne piskotu... Ale to musi byt bez zvracania nejaku dobu. Aj cista ryza sami zda sa dava.
Ale ked ma kombinaciu zvracanie/hnacky ja by som volala lekarke hned a radila sa tam, lebo timoze skoncit dehydratovany. Odporuci co mu mas dat.... myslim, ze my sme mali aj kulisek/smectu pri takychto problemoch.
Hlavne nedávať vodu, ale mierne osladený čierny čaj po lyžičkách v pravidelných intervaloch, ak stále zvracia červenú coca-colu s trochou soli, rovnako po lyžičkách.
Žiadne jedlo
@kamca495 hlavne hydratovat... ak by vsetko vyvracal do nemocnice, aby nebol dehydrovany. Naj cierny caj a cukor
@kamca495 toto sme mali presne my cela rodina. Priniesla to dcérka zo škôlky. Pri bábätkách som mala cely čas rúško, aby som ich nenakazila. Je to nejaka viróza, za pár dni prejde. Kúpte probiotiká v lekarni. A hlavne, aby pil, po troche, naša nám vyzvracala aj vodu. A žiadne mliečne výrobky, vyprážané, treba diétu potom na žalúdok. Nám pomohli probiotiká a potom hylak.
S tou Colou je to uz 10x vyvrateny mytus a zlozenie Coly sa zmenilo 30x. Hnus na pitie aj zdravemu cloveku. Cloveka po tom hned prezenie. Urcite by som to malemu,choremu dietatu nedavala. A urcite nic sladene,duplom cukor. Taketo babske recepty urobia viac skody ako uzitku. Treba cistu vodu po duskoch,probiotika, ryza,banan..suche rozky,suchare..
@katkami123 hylak su probiotika
@simca06022011 viem… ale my sme kúpili ešte biogaju. Lebo hylak na začiatku vyzvracala.
@stanulienkat tiež nechápem tu colu, niekde tým záchody čistia a na hrdzavé skrutky to lejú, aby povolili a tu to radia na podráždený žalúdok. Nechápem.
@stanulienkat mýtus nemýtus ...hlavne,že to funguje
čistá voda zaťažuje žalúdok a spôsobuje ďaľšie zvracanie, rovnako ako dávať zvracajúcemu človeku jedlo
Našej obvodnej volám už hodinu a pol a nič nikto nedvíha teraz papal suchar tak uvidíme že čo lebo aj vodu keď sa napije len kus po 15min ide z neho von skúsila som mu urobiť čierni čaj pribiotika nemám tuším doma žiadne na toľko bývam v dedine a s autobusom cestovať s dvoma deťmi 9 km 🤦♀️ kvôli kvapkom ani nemám ich kam nechať deti mám len kvapky probio maxik a aj duplaston sirup už ani neviem na čo to je už som vyčerpaná baby 😭
@patka06 to je uplne zvrhly nazor. Takze voda, najprirodnejsi,najstravitelnejsi, najzdravsi napoj je zatazujuci a Cola- hnusny,prechemizovany ocukreny sajrajt,z ktoreho sa clovek poserie a pogrcia je vlastne vhodny na podrazdeny traviaci trakt.🙄🤔🥺🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Nám lekárka kinedryl radila, aj pomohlo
@stanulienkat Možno zvrhlý , no nielen môj a navyše overený v praxi
Nie som jediná, ktorá to radí /aj v iných diskusiách/
Ale každý nech sa zariadi podľa svojho uváženia
@patka06 čistá voda, už len to odvodenie, ze je čistá znamená, ze v nej nie sú pridané žiadne zložky, tak ako môže zaťažovať žalúdok? Práve cola obsahuje v sebe kopu zložiek a tie zaťažujú organizmus, navyše obsahuje kyselinu (ako som už písala čistí sa s nou záchod a hrdzavé veci), ktorá ničí žalúdok. Tak ako to môže fungovať? Veď cola je agresívna.
@kamca495 a nejaka suseda, sused ti nemôže skočiť po ceste do lekárne? Tu vodu dávaj tak max 2 glgy a potom aj hodinu pauza a zase. Lepšie ako suchar máš rožky, ale aj s tým by som počkala, keď ide z neho čistá voda von a nedrazdila zbytocne žalúdok.
no tak si objednavaj cez internet z lekarne ,dr max,piluka,nech mas doma zasobu,ked obj pililku dnes uz do 2dni ju mas,niekedy na 2den.Rob si zasoby zo vsetkeho.
Suchare,ryza,dieta a 4r by uz mohol zvladnut,horsie al to dostane to male,taˇ di daj pozor,nech maly nechyta male a ty tiez si umyvaj ruky,detinfikuj ked ides k babatku.4r staci hydratovat aj tym ciernym cajom alebo inym aj kamilkovym ,alebo stava z cucoriedkovejo kompota ,ved uvidis,drzte sa ,ink musis mat hrozny den,chuda,nech to zvladnete.
@stanulienkat
@katkami123 dámy predstavte si, že moja mamka mala tiež problém že zvracala a tak a sama LEKÁRKA jej povedala že po lyžičkách ma piť obyčajnú CocaColu. Takze to nieje blbosť mimochodom. Nemusíte to hneď zhodiť keď o tom nič neviete…
@stanulienkat nie je to zvrlhy nazor, keby ti byvalo zle tak by si vedela :D este aj v nemocnici ti NEDAJU cistu vodu, dostanes cierny caj ked grcias, vodu ti zakazu (pripadne miesto vsetkeho dostanes iba infuzie). A nie zo srandy. A na detoch to tiez funguje. Pri takychto hnacko/zvracacich dnoch sa doplna nie len voda, ale aj cukor a ked to dlho trva aj "sol" (mineraly). Realne v coca cola je skor sos pomoc, ktora funguje, drviva vacsina ludi to zozenie skor ako rehydratacne roztoky na to urcene. Pripadne sa pouziva ryzovy odvar ale s tym sa podla mna malokomu chce doma prplat v takejto situacii.
@simca06022011 urcite ti nikto nezakazuje vodu. To je riadna blbost. Treba hydratovat. A ano, Cola sa davala,ale stara receptura,nie terajsi sajrajt,co je sama lacna nahrada surovin.

@kamca495 Hylak, po dúškoch pepsi, čistá voda. Je dosť možné, že ešte bude zvracať, tak aby nebol dehydrovaný. Sledovať celý deň, jesť možno suchý rožok, piškótu možno až večer, keď sa bude cítiť lepšie