Sú pre deti horúčky nad 39°C normálne?
Ahojte chcem sa informovat ci mate niekto nieco take ako ja s 5 rocnym synom, v piatok minuly tyzden som sla po dceru do skoly lebo sa necitila dobre lekarka zastupujuca zhodnotila ze je to virus.No a na syna to preslo od nedele zacali horucky do 39 a bol unaveny,tak som s nim sla k lekarke no ta nam dala iba solmucol a poslala nas domov horucky mal do utorka poobedia a v utorok som volala lekarke ze to nie je mozne aby tak horuckoval tak mi dala atb sunamed no myslela som ze bude uz lepsie kdes to horucky od vcera zacali zase aj dnes kasel skaredy aj po atb vravela mi ze pocas chripky je to normalne mat 5 dni horucku co vy si myslite
Môj 3 ročný začal teplotovať v nedeľu, teploty do 39. V stredu sme išli k dr, dostal antibiotika a teploty prešli až v utorok. A to mal vkuse takéto vysoké. Striedala som nurofen s paralenom niekedy aj už po 4 hodinách alebo po 6 podľa potreby
Pocas chripky mozu byt horucky aj 7 dni. Cize mate antibiotika na chripku? Lebo na chripku sa antibiotika nedavaju. Bolo robe crp?
@zuzanaete nebolo robene crp
U nas je vzdy chripka o dost vacsi problem ako napr. covid. Mojho syna kazdorocne skoli chripka tak, ze ma vysoke horucky minimalne tyzden. Naposledy 8 dni, kazdy den cez 39. Uz mal aj 41 pri chripke, co som uz nevedela, ci volat zachranku alebo co s nim. Bohuzial, u chripky je takyto priebeh bezny. Tento rok som syna nechala prvykrat naockovat proti chripke, tak uvidime, ci to bude lepsie.
Btw, to vam dala lekarka antibiotika len tak, bez crp?
@zuzanaete nebolo robene crp
@martaamirko No ak mal horucku od nedele a ty si uz v utorok volala lekarke ze to nieje mozne aby tak horuckoval, tak myslim ze to bolo zbytocne. Ak povedala ze to je pravdepodobne viroza, tak si mala cakat. Aj pri viroze byvaju teploty dlhsie ako 48h. Mozno ma uplne zbytocbe nasadene atb teraz.
Bezne trva aj viroza 5-10dni, netreba cakat ze dieta bude po 3 dnoch fit.
My sme mali vitozu zaciatkom jesene a ja som bola KO tyzden, co je uplne normalny priebeh a dlzka ochorenia.
Horúčka je pri viroze bežná aj viac dní, ATB v tom prípade nepomôžu, skôr naopak. Na základe čoho ich dostal, keď nerobili ani CRP.
Treba CRP, kúp v lekárni.
Naša skúsenosť, 5r dcéra po 3 dňoch nad 39C, isli sme na pohotovosť, lebo ju pichalo v boku. Chcela som vylúčiť slepé črevo. Poslali nás domov, ze všetko ok. Na 5ty deň ju strašne pichalo, nekašlala, nemala sople, len vysoké horúčky. išla som k pediatricke, CRP 175, rovno nemocnica. Bol z toho obojstranný pokročilý zapal pľúc. Keby jej spravili na pohotovosti CRP, ušetrili by sme ťažkú liečbu 8 týždňov antibiotík
Držte sa!
Moja dcéra má pri každej chorobe horúčku aj cez 40 st. 3, 4 dni ... teplota nie je strašiak, organizmus sa bráni, vytvára protilátky atď. ... čo som ale za tie roky u nej odpozorovala, že najvyššie a najdlhšie trvajúce horúčky má pri vírusových infekciách ... bez CRP sú ATB častokrát kontraproduktívne.
Aj pri beznej viroze mali teploty, cca 3 dni, potom zacal sopel, potom z neho kasel a do 2t bolo po chorobe.. take len vydrzat, atb nepomozu ani ine lieky (neratam na teplotu) ak nie je aj crp vysoke, proste imunita sa posilnuje aj takto prekonanim..
ak je to chripka, tak bohuzial aj tyzden trvaju teploty, ale to by mal hadam aj ine chripkove priznaky, lebo to je clovek mimo a vsetkp boli
U nas je vzdy chripka o dost vacsi problem ako napr. covid. Mojho syna kazdorocne skoli chripka tak, ze ma vysoke horucky minimalne tyzden. Naposledy 8 dni, kazdy den cez 39. Uz mal aj 41 pri chripke, co som uz nevedela, ci volat zachranku alebo co s nim. Bohuzial, u chripky je takyto priebeh bezny. Tento rok som syna nechala prvykrat naockovat proti chripke, tak uvidime, ci to bude lepsie.
Btw, to vam dala lekarka antibiotika len tak, bez crp?
@martaamirko ja si myslím, resp. mám overené na štyroch deťoch, že teplota začne po 72 hodinách klesať. Čiže v pondelok, utorok, a zrejme ani v stredu by som určite nebola šla k lekárke. Samozrejme pokiaľ by sa sa nevyskytli nejaké iné vážne komplikácie.
@anonym_8c239d presne som chcela napisat, ze na zaklade toho co citam, ako autorka vysalieva, jej dr napisala sumamed aby prestala hystercit a "dala pokoj". Autorka ma evidentne svoje predstavy ako sa ma choroba prejavit, teplota upravit a decko liecit. Bohvie co hovorila Dr a ako sa spravala, ale druhu stranu mince uz nevidiet.
Ps autorke - ano, aj pri rocnom dietati som si zazila teploty 40-41, kde sme proste davali kazde 4h cipky, plus zabaly, a pekne krasne par dni kym teplota presla... Takze nie, neprejde vzdy len tak za dva dni.
@anonym_8c239d presne som chcela napisat, ze na zaklade toho co citam, ako autorka vysalieva, jej dr napisala sumamed aby prestala hystercit a "dala pokoj". Autorka ma evidentne svoje predstavy ako sa ma choroba prejavit, teplota upravit a decko liecit. Bohvie co hovorila Dr a ako sa spravala, ale druhu stranu mince uz nevidiet.
Ps autorke - ano, aj pri rocnom dietati som si zazila teploty 40-41, kde sme proste davali kazde 4h cipky, plus zabaly, a pekne krasne par dni kym teplota presla... Takze nie, neprejde vzdy len tak za dva dni.
@anonym_77ca1d no takze sme v nemocnici.nic som si nevydupala ako pisete kazda matka pozna svoje dieta a vie kedy sa nieco deje ma zapal priedusiek asi tak

Pocas chripky mozu byt horucky aj 7 dni. Cize mate antibiotika na chripku? Lebo na chripku sa antibiotika nedavaju. Bolo robe crp?