icon

Sú škôlkari chorí aj cez leto?

kikush68
4. máj 2025

Su prvaci v skolke chori aj cez leto?
Chcela by som sa opytat, ci su skolkari hlavne ti co zacali chodit do skolky tento rok, chori cez leto kym ziskaju imunitu alebo cez leto je to lepsie? Vdaka

tehulka2011
4. máj 2025

ked v lete nechodia do skolky, tak nebyvaju ani chori

ivik4
4. máj 2025

Ked nebola skolka,nebola ani choroba

nikaeli
4. máj 2025

@kikush68 môj syn chodil do MŠ od 2,5 roka, dokopy 4 roky. Ako predškolák schytal v júni v horúcich dňoch laryngitídu a týždeň po vyliečení hnisavú angínu, nebol ani na rozlúčke predškolákov. Rok pred tým začiatkom júla potvrdená mononukleóza 🤷🏻‍♀️ celkovo bol v škôlke chorý každý mesiac. Teraz je prvák a od septembra marodil iba 2x.

kavasmliekom
4. máj 2025

@kikush68 a bude chodiť aj cez leto do škôlky? Tak áno, aj vtedy bude choré, keď je choré celý rok. Moje deti cez akékoľvek prázdniny, či už boli doma cez vianoce skoro 3 týždne aj s našou dovolenkou, ani nekychli. Prišli do škôlky a dva dni chodili. A bum, sople, kychali atď....zase týždeň doma. Nonstop kolotoč chorôb.. Až do júna. Teším sa, že už len 2 mesiace chodia do škôlky. Potom 2 mesiace kľud.

barka1
4. máj 2025

@kikush68 moja dcera bola náchylná na angíny a bohuzial niekolko krát mala angínu aj v lete - ked som neustrazila rozne studené jedlá / nápoje, ked bola velmi rozhorucena.

4stanka4
4. máj 2025

Minulý rok bola chorá celý júl. Ťahalo sa to od mája kedy mala 2x hnisavu angínu, potom 7 chorobu, nejaké vracacky takže ako som si myslela ze leto bude pohoda tak figu. August bol fajn a od septembra znova takže sme si moc nevydýchli

izabela181
4. máj 2025

@kikush68 môj syn prvý rok keď chodil do škôlky mali v lete zavretú škôlku 3 týždne, inak chodil. Od cca maja do septembra nebol chorý vôbec. Ale teda on nejako extrémne chorý nebol ani počas roka, raz chytil chrípku, inak len sople a kašeľ ktoré netrvali extra dlho 🙈

petamich
4. máj 2025

Nas nebyva cez leto chory a chodi do skolky aj v lete (maju letnu skolku). Zacal chodit minuly rok do skolky, takze teraz bude druhe leto.

marianarem
4. máj 2025

@kikush68 Nas byva chory aj v lete, je to uplne jedno. Zdravy je, len ked do skolky nechodi.

mogaa
5. máj 2025

Obvykle býva v lete imunita lepšia....ak ti už dieťa chodilo do škôlky celý rok, mohlo by byť bez choroby....v lete sa deti spájajú z viacerých tried, ale ak ho chceš dať miesto septembra skôr len preto aby si vybudovalo imunitu, tak to fungovať nebude.....v septembri prídu nové deti a aj imunita sa nevybuduje za 2-3mesiace🙂od septembra bude v novom kolektíve a aj jeseň a zima robia svoje....ale ano, ak ti chodilo do škôlky celý rok, mohlo by to byť lepšie, je menej viróz a deti sú viac vonku....

kikush68
autor
5. máj 2025
@mogaa

Obvykle býva v lete imunita lepšia....ak ti už dieťa chodilo do škôlky celý rok, mohlo by byť bez choroby....v lete sa deti spájajú z viacerých tried, ale ak ho chceš dať miesto septembra skôr len preto aby si vybudovalo imunitu, tak to fungovať nebude.....v septembri prídu nové deti a aj imunita sa nevybuduje za 2-3mesiace🙂od septembra bude v novom kolektíve a aj jeseň a zima robia svoje....ale ano, ak ti chodilo do škôlky celý rok, mohlo by to byť lepšie, je menej viróz a deti sú viac vonku....

@mogaa praveze zacal len pred mesiacom chodit aby som to mala doma jednoduchsie s novorodencom, no co uz. Dala som si ockovania ako tehotna a snad to dako prezijeme:/

mogaa
6. máj 2025
@kikush68

@mogaa praveze zacal len pred mesiacom chodit aby som to mala doma jednoduchsie s novorodencom, no co uz. Dala som si ockovania ako tehotna a snad to dako prezijeme:/

@kikush68 očkovania s tým nemajú nič spoločné.....deti boli choré prvý rok v škôlke odjakživa...cez leto by som ale dieťa nechala doma, budú zberné triedy, tam nové deti, nové učiteľky a od septembra zase iné.....cez leto sa tam aj tie deti striedajú, lebo sú dovolenky, takže nezriedka chodí dieťa do škôlky len 2týždne potom je u babky či dovolenka s rodičmi....

yanni
7. máj 2025

Moje nebyvali chore vobec. Ani v lete a Ani v Zime.

jamidea
7. máj 2025

@kikush68 nie, nebolo to lepsie. 2tyzdne doma, 1-2tyzdne v ms, take bolo 1,5roka v ms. Potomsa to jemne zlepsilo, prestalo to po polroku prvej triedy zs.